ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.053
од маџари до влае можно ли е со 2 автобуси?
кои, каде, што, како? не би сметало и пешки одење од 15тина минути.
До Влае можеш и со 2-ка да отидеш ќе се симнеш кај бензинската на Макпетрол, се наоѓа на стотина метри од мостот Обединети нации (друга асоцијација кеј на Вардар, игралиштето :D).
Друг автобус што оди е 8-ца.На 8ца последна станица и е Влае. Не оди по Партизанска за разлика од 2-ка, туку по Илинденска. И 8-ца и 2-ка можеш да ги фатиш на Бит Пазар.
До Бит Пазар имаш автобуси што поминуваат од Маџари еден куп. Не ги знам точно, ама мислам дека сите тие 65-ка, 55-ка, 63-ка и слични приградски автобуси како и 50-ка поминуваат низ Маџари. Исто можеш и со приватна 23-ка (ќе ја фатиш кај стадионот во Маџари на пример), и со 45-ка приватна...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
од маџари до влае можно ли е со 2 автобуси?
кои, каде, што, како? не би сметало и пешки одење од 15тина минути.
50ка до Автокоманда и после 2ка си фаќаш

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еден стар прееска во скут ми седна :tapp: Кај шетаат на топлово, им се лоши им паѓа притисок па и уште ќе шпараат по пазари.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
да ве прашам полицајци дали среќавате по автобусите?
и дали тие плаќаат билети?
(не се возам со автобуси и незнам- но синоќа видов едно видео од Русија каде полицаец не платил билет и контролорот посегна да му пише казна, но мајчиниот проба да му ја дувне :pos: ,ама за среќа не му успеа - но, сепак контролорот судејќи по коментарите доби најпозитивни оцени- а за другиот веќе знаете:pos:)
краткиот клип може да го видите овде- http://charter97.org/ru/news/2012/6/7/53455/

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Највише ме нервира кога некоја постара бабетина ќе се упува, и ќе почне да корне на скапани дињи во цел автобус, а мора да седиш, зарем да го напушташ автобусот на сред пат ....... ќе затнеш нос некоја минутка и ќе преживееш ! :icon_mrgr:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
да ве прашам полицајци дали среќавате по автобусите?
и дали тие плаќаат билети?
(не се возам со автобуси и незнам- но синоќа видов едно видео од Русија каде полицаец не платил билет и контролорот посегна да му пише казна, но мајчиниот проба да му ја дувне :pos: ,ама за среќа не му успеа - но, сепак контролорот судејќи по коментарите доби најпозитивни оцени- а за другиот веќе знаете:pos:)
краткиот клип може да го видите овде- http://charter97.org/ru/news/2012/6/7/53455/
Не плаќаат кај нас. :)
Нит па контрола им праи проблеми за тоа.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Како бе не плаќаат, плаќаат колку пати сум се возела со полицајци во автобус и си плаќале карта
Не плаќаат бе, не само градски, туку не плаќаат и меѓуградски, не плаќаат на патарини... итн, бар тоа е моето исуство.

O

onlya

Гостин
Не плаќаат бе, не само градски, туку не плаќаат и меѓуградски, не плаќаат на патарини... итн, бар тоа е моето исуство.
Е сега за меѓуградските, патарините итн незнам но за градскиве линии до сега немам видено некој цајкан така да си се вози, баш се културни и мирни :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Е сега за меѓуградските, патарините итн незнам но за градскиве линии до сега немам видено некој цајкан така да си се вози, баш се културни и мирни :)
Aма јас не кажав дека не се културни, туку едноставно не плаќаат :)
A што е до мене, и не треба да плаќаат, се разбира доколку си ја вршат работата како што треба.

B

Black Guard

Гостин
Јас па баш сакам да си плати ама да биде алфа у цивилка(ем да бидете побезбедни) за да не мрчите по МВР де вака де онака.

Знаат да си ја вршат работата.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 23:39 ---
Какво плаќање бе не зафркавај, џандар у униформа никад не сум видел да плати карта. :)

Јас пак секогаш нарочито меѓуградски плаќаат,.а сега полициски крајслер да патува о0д скопје за велес и да плаќа патарина мислам нема логика.

доколку полицаецот не е на должност и е во свој автомобил приватен тогаш ќе си плати нормално како секој граѓанин.

Kajgana Shop

На врв Bottom