2000 евраКолку поголема сума на пари?
не беше плаќање за стоки,услуги туку само трансфер(пријател, фамилија) ако ви значи и тоа нешто
2000 евраКолку поголема сума на пари?
2000 евра
лошо2000 евра
не беше плаќање за стоки,услуги туку само трансфер(пријател, фамилија) ако ви значи и тоа нешто
веројатно нема да можешне верувам дека ќе можеш со истата картица повторно да креираш нов акаунт.
Голема сума на пари е, веројатно им е и сомнително. И мене не ми се верува дека ќе можеш да се регистрираш пак со таа картица.2000 евра
Веќе имав напрравено доста трансакции, сигурно сум надминал 2500. Не знаев за moneybookers, фала на совет.Може грешам ама ајде вака:
Неверификувани акаунти како нашите имаат лимит од 2500 евра на годишно ниво.
Доколку надминеш 1800 тогаш ти стига ова, меѓутоа ова не е тотално блокирање на акаунтот провери убаво, 90% сум сигурен дека можеш да го "потрошиш" и останатиот дел од лимитот од 2500 евра.
Доколку си надминал 2500 тогаш да блокиран ти е и освен ако немаш словенски документи (или ако не пробаш да фалсификуваш) толку од пејпал акаунтот.
Мене ми стигна на 1800 опомена дека треба да им испратам документи, единтсвена работа што ми беше блокирана во тој момент беше да неможам да го затворам акаунтот.
Е сеа имав среќа што во тие 90 дена што ми ги дадоа се паѓаше да помине таа година што ја имаат ставено па почекав да дојде тоа и ми се ресетираше све на 0
Види кога ти поминува тебе таа година, кога ќе се ресетира мислам дека нема да имаш никакви проблеми.
И уште нешто, незнам зашто си го искористил пејпал за трансфер од пријател/роднина, нека отвори Moneybookers, ем зимаат провизија од само 50 центи ем немаш никакви лимити. Само да знаеш дека американци неможат да ни плаќаат директно на Moneybookers така да ако пријателот ти е со америчка картица неможе ни ова и ќе треба да идете wire transfer директно.
за поголема сума на пари преку PayPal ќе ти бараат верификација (фотокопија од лични документи и сл.), ако не докажеш дека си словенец ќе ти го блокираат акаунтот и ништо повеќе ... крај ...ќе почекам неколку дена да видам дал ќе го одблокираат ако не го бришам па ќе пишам апдејт
Веќе 2-3 години го користам alertpay, сум немал никакви проблеми но сеа искочија некој вести по интернетов бааѓи проблеми луѓе имаат при трансфер на парите, на многу им немаат стигнато...за поголема сума на пари преку PayPal ќе ти бараат верификација (фотокопија од лични документи и сл.), ако не докажеш дека си словенец ќе ти го блокираат акаунтот и ништо повеќе ... крај ...
проблемот е што лажно се преставуваш и ги кршиш правилата ..
Затоа користете си AlertPay или сега Payza можеш комотно да си отвориш МК акаунт ... персонал (кој како и PayPal е лимитиран на одреден износ годишно), бизнис (кој не е лимитиран) и сл ...
Штета шо не е искомерцијализиран, распостранет, како PayPal но е екстра ..
Moneybookers , alertpay ...може да си отвориш лична сметка како македонец .. а на paypal мора да се пишиш со др држава ..Има ли друга алтернатива место PayPal? Што би била прифатлива за некој од странство да ти плаќа? ПОшто сите викаат PayPal, полесно, не ми се губи време да правам друг акаунт дрн дрн.....
Да станам бугар и утре да ни викаат дека сме бугари ради Пејпал? Ќе најдам друг начин, ама не фала.Абе што сте запнале со регистрација во Словенија. Бугарски пасош лесно се вади и имаш легален пејпал.
Друг начин, ожени се со германка.Да станам бугар и утре да ни викаат дека сме бугари ради Пејпал? Ќе најдам друг начин, ама не фала.
Има големи разлики меѓу Paypal и останатите посебно во однос на прифатеноста и провизијата. Paypal е каде каде понапред од останатите. Јас лично се имам потепано од префрлање пари преку paypal без никаква провизија, доколку ова го правев преку останативе гореспоменати тешко мене а и има многу продавници кои примаат само paypal!за поголема сума на пари преку PayPal ќе ти бараат верификација (фотокопија од лични документи и сл.), ако не докажеш дека си словенец ќе ти го блокираат акаунтот и ништо повеќе ... крај ...
проблемот е што лажно се преставуваш и ги кршиш правилата ..
Затоа користете си AlertPay или сега Payza можеш комотно да си отвориш МК акаунт ... персонал (кој како и PayPal е лимитиран на одреден износ годишно), бизнис (кој не е лимитиран) и сл ...
Штета шо не е искомерцијализиран, распостранет, како PayPal но е екстра ..