Научно-фантастични серии

• Креатор на темата Креатор на темата john do
  • Време на започнување Време на започнување
Како ја заборавивте оваа:

hlavni.jpg

фантстика во серијава е, што е снимена пред 15 години, а сеуште е популарна во македонија:)
“И ова лето, екскулизвно на МТВ, ТРОПСКИ ГОРЕШТИНИ“

Иначе, најдобра серија што сум ја глеал, е Farscape.
cast.jpg

Штета што нема повеќе продолженија, али ликовите беа оригинални, сценариото очигледно е пишувано во иднината, а искрено и за продукција од тоа време, добро се држеа со сценските реквизити,ефекти итн...

Уште малку ќе отвориме Farscape fan club.:D

Must see "Fringe" - 4 сезони , во интрото можете да ги видите тематиките. Прва и втора сезона ќе ги гледате во 1 здив. После е малку предвидливо, но ни најмалку досадно. Оливиа Данам, Фринџ Дивижн :love:
П.С. Едвај чекам Септември да дојде - 5 сезона :rolleyes:

Јас ќе одам на темава со неколку серии од постар датум.... не се осврнувајте многу на визуелните ефекти не се тие тие што една серија ја прават добра.... од денешен аспект доста интересно е да се гледа како тогаш гледале на техничката иднина.

Еве нешто од времето на УФО манијата, The Invarders со Рој Тинис во главна улога.. попознат како Бен Квик од „Долго топло лето“

Незаборавната UFO

Популарната во тоа време Space 1999

Buck Rogers... секој коментар е излишен

И една интересна листа

Ајде неколку и од мене :D

Star Gate SG-1
Star Gate Atlantis
Star Gate Universe

Не ми се верува никој не ги спомнал овие до сега. Иначе покрај веќе споменатите морам уште еднаш да ја повторам The Event штета што ја откажаа. Fringe ги гледав првите 5-6 епизоди и не ме завлече. Battlestar Galactica исто така, некако темен, одбивен ми беше цел амбиент и ликовите, посебно тој доктор што трипа цело време. Иако тоа и беше поентата претпоставувам :)

Друга некоја интересна серија која не беше спомната до сега:

Falling Skies со Steven Spielberg мислам ко режисер
Terra Nova
Sanctuary

i novava sega sto izleze CONTINUUM, SF AKCIJA

Не верувам дека сум единствениот тука кој го гледал Црвено џуџе.

Star Gate SG-1
Star Gate Atlantis
Star Gate Universe

Falling Skies со Steven Spielberg мислам ко режисер
Terra Nova
Sanctuary
Star Gate Universe.... мме ја укинаа
Falling Skies со Steven Spielberg мислам ко режисер... продуцент... нешто ја нема во најава....
Sanctuary... невообичаена фабула...

На списокот би ја додал и Lost Girl .... мада повеќе влече на фантастика а не на СФ

Star Gate Universe.... мме ја укинаа
Falling Skies со Steven Spielberg мислам ко режисер... продуцент... нешто ја нема во најава....
Sanctuary... невообичаена фабула...

На списокот би ја додал и Lost Girl .... мада повеќе влече на фантастика а не на СФ
Falling Skies со Spielberg ко продуцент (проверив на IMDB) ќе почне со втора сезона од 17ти Јуни мислам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom