Дали во Прилеп, градот на револуцијата, се спрема нова револуција?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Овде имаш утка, вирус го слашкнаа 15 000 евра чинам или повеќе, газдарицата ја разрешија а беше во главните на УЈП..........верувајте дека слабо работи селекцијата, исто од теракота го потфатија газдата.......овие се апла нивни ито видни лица.
И да има вистина во ова, гарант има некоја заднина тука. Мора некако да се имаат замерено. Нема шанси да поверувам оти ги казниле 15.000 евра само да докажат оти работат чесно и неселективно... а ги гледам како работат инспекторите во целиот град.
И не е само со УЈП вака, сите инспекции дерат кај ќе стасаат, па и со паркинзиве сега мајче расплакуваат, пајаци, чуда...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
И да има вистина во ова, гарант има некоја заднина тука. Мора некако да се имаат замерено. Нема шанси да поверувам оти ги казниле 15.000 евра само да докажат оти работат чесно и неселективно... а ги гледам како работат инспекторите во целиот град.
И не е само со УЈП вака, сите инспекции дерат кај ќе стасаат, па и со паркинзиве сега мајче расплакуваат, пајаци, чуда...
Прикривале данок, затворен беше вирус неколку дена таму според законот, знам дека најголема сума опапаа. Многу јасно дека има заднина, исто и Тера Кота, два локали, кај базенот и овој кај катната ги казнија, станува збор за нивни активни луѓе, од нивни редови. Сега следува една казна надвор од УЈП за човек в општина, нема да именувам..........верувајте дека селекцијата е на минимално ниво, еве ви кажувам како одат работиве.

L

Löwe

Гостин
Не знам членот погоре што сака со сликите да каже.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.301
Поени од реакции
3.675
Прикривале данок, затворен беше вирус неколку дена таму според законот, знам дека најголема сума опапаа. Многу јасно дека има заднина, исто и Тера Кота, два локали, кај базенот и овој кај катната ги казнија, станува збор за нивни активни луѓе, од нивни редови. Сега следува една казна надвор од УЈП за човек в општина, нема да именувам..........верувајте дека селекцијата е на минимално ниво, еве ви кажувам како одат работиве.
Се замериле или не тоа е мање битно, битното е дека не го водат биснисот од Стража нагоре туку надолу низ пелагонија, преспа, кавадаречко/неготиснко...
Тоа што е непишано над сликите во описот на сликите...

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
А ако се газди, Анастасија манга, веројатно Гоце има жена, сестра нешто, не ми кажувај ти мене :)
Најверојатно има жена ама исто така најверојатно Вирус е препишан на името Гоце Илиески т.е. не е ваљда жена му глава во куќата. :tapp:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Се замериле или не тоа е мање битно, битното е дека не го водат биснисот од Стража нагоре туку надолу низ пелагонија, преспа, кавадаречко/неготиснко...
А од Јуни до Септември најмногу во Охридско :D Ние барем имаме опозициски градоначалник, па се тешиме со тој факт зошто 2 автобуси истоварија пред некој ден со платен смештај и јадење...во секој случај не се добредојдени УЈП-чките со нивното однесување:mad:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Сакам да кажам дека наместо да се симнат долу кај гневните дуќанџии тие се затвораат како глувци во канцелариите и работните места и се потсмеваат на маката и хаосот во општината.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Најверојатно има жена ама исто така најверојатно Вирус е препишан на името Гоце Илиески т.е. не е ваљда жена му глава во куќата. :tapp:
Препишан не препишан има Анастасија шо учествува активно во водењето на Вирсу, има, е активна таму во позицијава, е, мавнаја по вирус кој не е опозициски кафич да не се лажиме, мавнаја, ја разрешија женава, ја разрешија, нз шо прајме појче муабет............(чук чук фејспалм и салто наназад).
Мора да фати мајава на кај запад крај краева, вака не оди работава само кај нас....

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Само храбо Прилепчани, вие сте најголеми мажи во Македонија и порано а по се излгледа и сега. Па Во турско ваква пљачка немало срамота е ова што се прави врз обичниот граѓанин, нека сватат дека стопанството го исцрпија и НЕМА пари, цицките од кај што молзеа ги домолзија, остна уште да се заборчуваат по светскиве банки за врби огради и слични срања.... СВЕСТЕТЕ СЕ, НАРОДОТ ПРЕД СЕ АМА И ВЛАДАТА!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Само храбо Прилепчани, вие сте најголеми мажи во Македонија и порано а по се излгледа и сега. Па Во турско ваква пљачка немало срамота е ова што се прави врз обичниот граѓанин, нека сватат дека стопанството го исцрпија и НЕМА пари, цицките од кај што молзеа ги домолзија, остна уште да се заборчуваат по светскиве банки за врби огради и слични срања.... СВЕСТЕТЕ СЕ, НАРОДОТ ПРЕД СЕ АМА И ВЛАДАТА!
Не е целта полнење на буџет, не знам која е тоа размислувам, еве ти факти дека не е таа целта која си ја наведил. На ништо не личи работава, се согласувам, али не е целта таа.

Глобите заедно со судските такси, и административните такси се под 1% во Буџетот на Република Македонија, тоа се факти кои неможеме да ги негираме. Проста математика е тоа што потребни се точно сто години за со казни да наполниме еден Буџет како овој од 2012 година. Ако некој доволно длабоко лаички би ја анализирал темата јавни приходи, би се запрашал што се тие 99% и дали оваа Влада навистина ги зголемила давачките, како што секогаш ни иди да помислиме. Во Република Македонија пред 2006 година беше користен системот на прогресивна стапка на оданочување. Имено, трите прогресивни стапки на данок на доход од 15%, 18%, и 24% беа заменети во 2006 со една стапка од 15% данок за сите, познат како рамен данок. Рамниот данок во 2007 година веќе беше 12% за следната 2008 година да биди уште понизок на 10%. Со воведувањето на рамен данок, Република Македонија стана една од државите-лидери во Европа со најниски даноци, заедно со Киргистан и Казахстан. Оваа нова политика на одданочување беше прифатена заради едноставната формула на западните држави, ниски даноци-економски раст.

http://www.finance.gov.mk/files/Budzet_na_RM_za_2012_god_za_objavuvanje.pdf
страна 61. ГЛОБИ, СУДСКИ ТАКСИ, АДМИНИСТРАТИВНИ ТАКСИ (делот за глоби за прекршоци)
Закон за изменување и дополнување на Законот за персонален данок на доход, Службен весник на РМ бр. 8/01

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Не е целта полнење на буџет, не знам која е тоа размислувам, еве ти факти дека не е таа целта која си ја наведил. На ништо не личи работава, се согласувам, али не е целта таа.

Глобите заедно со судските такси, и административните такси се под 1% во Буџетот на Република Македонија, тоа се факти кои неможеме да ги негираме. Проста математика е тоа што потребни се точно сто години за со казни да наполниме еден Буџет како овој од 2012 година. Ако некој доволно длабоко лаички би ја анализирал темата јавни приходи, би се запрашал што се тие 99% и дали оваа Влада навистина ги зголемила давачките, како што секогаш ни иди да помислиме. Во Република Македонија пред 2006 година беше користен системот на прогресивна стапка на оданочување. Имено, трите прогресивни стапки на данок на доход од 15%, 18%, и 24% беа заменети во 2006 со една стапка од 15% данок за сите, познат како рамен данок. Рамниот данок во 2007 година веќе беше 12% за следната 2008 година да биди уште понизок на 10%. Со воведувањето на рамен данок, Република Македонија стана една од државите-лидери во Европа со најниски даноци, заедно со Киргистан и Казахстан. Оваа нова политика на одданочување беше прифатена заради едноставната формула на западните држави, ниски даноци-економски раст.

страна 61. ГЛОБИ, СУДСКИ ТАКСИ, АДМИНИСТРАТИВНИ ТАКСИ (делот за глоби за прекршоци)
Закон за изменување и дополнување на Законот за персонален данок на доход, Службен весник на РМ бр. 8/01

Која ти е целта тебе?Да ги оправдуваш казните од 3.000 евра во фирми кој прават 2.000 евра во 3 месеци?Не ти успева,јалов ти е обидот да го переш УЈП и глуп ти е примерот со страната 61 од буџетот на РМ.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Која ти е целта тебе?Да ги оправдуваш казните од 3.000 евра во фирми кој прават 2.000 евра во 3 месеци?Не ти успева,јалов ти е обидот да го переш УЈП и глуп ти е примерот со страната 61 од буџетот на РМ.
Целта ми е да му разјаснам на таквите ко тебе дека не е целта полнење на буџетот........................целта е друга( јас не знам, а очигледно не знајш ни ти пошто не ми кажа, па чекам друг да дај мислење) а то дали поддржувам или не доволно се произкажав наназад, примерот си е таман, црно на бело, ако не можиш да го разбериш како правник, не мислам јас да ти го толкувам збор по збор.
крај краева не сме сите родени да бидиме правници, зато има факултети за стручно оспособување.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.301
Поени од реакции
3.675
шшшш ок е луѓе, законот е закон, го изгласале тие (се знае кои) кои народот ги изгласал пола поткупен (со вработувања, некое метро жилет танок асфалд или слично) пола излоажан со лажни ветурања брда и долини АМА работата е што јас не сум слушнал еве по нет по тв , по радио некој да каже дека законот се применува онака обилно како во југо-западна македонија во останатите делови на државата.... или таму им фуфка... тоа е маубетот ...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
шшшш ок е луѓе, законот е закон, го изгласале тие (се знае кои) кои народот ги изгласал пола поткупен (со вработувања, некое метро жилет танок асфалд или слично) ама работата е што јас не сум слушнал еве по нет по тв , по радио некој да каже дека законот се применува онака обилно како во југо-западна македонија во останатите делови на државата.... или таму им фуфка... тоа е маубетот ...
Eпа то го велам цело време, таму одма оружјето че заигра, тупаниците не вршат работа. Ако се применува и спроведува сегде да се спроведува, а дека целта била оние чаршиски и бабински муабети полнење на буџетот, не е , значи то ми е мене целта да се расчисти, е сега друга цел зошто би имало вакви казни, пошто конкретно за Прилеп еве, не е за партиски препукувања, не ми иди мене на памет зато развиваме дискусија.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623

Фала бато што ми објасна, немораше оти јасни ми се работите како се полни буџет на факултет во секој семестар имам економкси предмети. Со рамниот данок што се сведе на 10 % стварно е намалување ама теоријата е дека кога имаш ниски даноци подразбира многу даноци и реализациајта на наплатата да биде со висок процент. Реално денес имаме секаков вид даноци и нови нови давачки. Реално буџетот на државата живеј од акцизите на горивата и ДДВ на стоки и услуги , од казни не се кизнај колку пари ама и не се занемарливи, месецот во прилеп само од казни да земаш по 50 000 евра од Битола по 80 000 и така натаму не се мали пари.Политиката на дисциплина на наплаќање не се прави само со казни и страв од казни тоа е процес децениски треба барем две предупредувања пред казна и таа казна кај некој што ке ја добие да служи како пример како не треба другите да не се однесуваат а не практика да стани и да биди арач. Незнам следно што ке му текни, и те молам не ми ги брани ВМРО сегашново оти и јас сум ВМРО во душата она вистинското, македонското, патриотското а денешниве немат ништо слично со нив и срамота е да се сметаат за наследници на историското ВМРО. Во овие нема ништо слично ни од ВМРО ни од ДПМНЕ во нив. Криминал колку сакаш бетер од комуњарите. Следно незнам што ке биди Данок во КРВ можеби? и воин на магаре? Го потценваат народот во секоја смисла и го пљачкаат. Нафтата на светски берзи падна драстично тие 3 денари намалија ејј како не му е срам, па и дури се фалат кога ке земат кредит како тоа било добро оти се докажал кредитниот рејтинг на Р.М :facepalm: ГРЕОЈ МАНАСТИРСКИ
Aј доста е неми се збора поке ке се изнервирам џабе збораме

Kajgana Shop

На врв Bottom