Скопско vs. Златен Даб

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро македонско пиво

• Вкупно гласачи
    304
Даб дека е Прилепско :P додуша тоа го има по кафичиве низ градов, иначе не сум некој огромен љубител на пиво. Слични ми се Даб и Скопско, Скопското е погазирано додуша, македонско пиво ко пиво.

15ef852919d1184faebd1591d4445bbf.jpg

:icon_lol:

Скопско си е Скопско , ништо не го заменува :)

Не е лошо ова али скопско си е скопско брат нема подобро(y)
Секој со својот вкус.Мое мислење е дека Скопско моментално е со живот на стара слава, отвараш шише (било каква амбалажа) и некаква грда миризба како на расипано од него, ова веќе подолг период далеку е од стариот добар вкус.Истотака, како најголема пиварница логично е да покажат најмногу инвестирање во нова опрема, а баш е обратно...да не зборувам за губење на пазарот во средините надвор од Скопје, еве во Охрид на пример најпознатите кафетерии, ноќни клубови, дискотеки уште од ланското лето се префрлија на комбинација Прилепска Пиварница / Винарија Стоби, а тешко да начекаш Скопска / Тиквеш комбинација.И Лашкото е доста барано...
Исто и во Источна Македонија, за Битола и особено Прилеп да не прајме муабет :)

Златно скопско, какви дабови, какви буки

Даб..а скопското не е тоа што беше,ни приближно.. а кенбахот уште го нема кај мене по продавници..така да не сум го пробал.

Секој со својот вкус.Мое мислење е дека Скопско моментално е со живот на стара слава, отвараш шише (било каква амбалажа) и некаква грда миризба како на расипано од него, ова веќе подолг период далеку е од стариот добар вкус.Истотака, како најголема пиварница логично е да покажат најмногу инвестирање во нова опрема, а баш е обратно...да не зборувам за губење на пазарот во средините надвор од Скопје, еве во Охрид на пример најпознатите кафетерии, ноќни клубови, дискотеки уште од ланското лето се префрлија на комбинација Прилепска Пиварница / Винарија Стоби, а тешко да начекаш Скопска / Тиквеш комбинација.И Лашкото е доста барано...

Токму така, на Прилепска Пиварница им остана уште да се подобрат со достапноста низ Скопје (многу ретко се наоѓаат во кафулиња, трафики и помали колонијали, претежно ги има во големите маркети), ама затоа во помалите градови растураат, а посебно со маркетинг. Па, дури и во Скопје по број на билборди делуваат подоминантно.

Не сум некој огромен љубител на пиво па затоа неможам да се одлучам кое е подобро, за мене се исти....;)

Конечно некој со истава теорија да излезе. Факт е дека во последно време Скопското мириса на расипано, да не претерувам но го изгуби вкусот.

nov-zlaten-dab-1.jpg

Фрлете се на страна, отсега ќе пиеме македонски Туборг :D И не тролајте кирилица ова она. Си пишува Product of Macedonia и macedonian premium beer :)

Eтикетава им е ко ќерка на Хајнекен и Туборг.
Само ми е чудно, пред десетина дена видов Даб со нова амбалажа ама беа црни шишиња :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom