Дали во Прилеп, градот на револуцијата, се спрема нова револуција?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Стариот е крив со шишето пивско шо го тепаше инспекторот скопски в кафана. Прашал кај е после казнување на скара сега ќе дојдам :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Вчера пак тој го викнале на информативен разговор што ќе му прават не гарантира безбедност човекот на инспектори од УЈП, треба слика негова во џеб и а го видат тактичко показна вежба бегање :icon_lol:.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Многу прост народ има во Прилеп, да се чудиш колку е неписмена рајата. Многу добро знам оти и јас од таму потекнувам и знам каков слој на граѓани се гореспоменатите. Токму и затоа не знаат да излезат на крај со УЈП. Факт е дека од УЈП собираат арач безмилосно, казни фрчат на сите страни и тоа на каубојски начин, т.е. тие што си се „нивни“, никој не ги чепка („Вирус“ на пример), а тие што не се на никој начин поврзани со власта, самите си знаат како им е. А пазарџииве, како што спомнав, си се прикаска за себе. Уште па пред камера ко ќе излезат и ќе им се види простотилукот надалеку. Не знаат на друг начин да ја истераат правдата освен со шишиња пивски да фрлаат по инспекторите. Не дека мене не ми иди некогаш да ги усерам од тепање...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Крвта Вода не бива ?
Прилеп град Херој .(по прв пат во воено време)
Затоа што се дигна прв против окупаторот.
За борбата за слобода рамноправност и еднаквост.
Но по70 години се дига пак за таа равноправност,но сега
во својата слободна држава,која ја нема на целата територија.
Плилеп град Херој.(по втор пат во невоено време)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Многу прост народ има во Прилеп, да се чудиш колку е неписмена рајата.
Те чекаат тебе да ги просветлиш да им го укажеш патот, оооооооо ти голем мислителу.

Или по наше речено куров ми разбираш :icon_lol:.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Или по наше речено куров ми разбираш :icon_lol:.
не така, немој да бидеш прост и невоспитан:) , се вели:
куро мој знајш ти:D
извинете, ама беше појако од мене:P

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
блазеси ви прилепчани - кај нас некој во скопје да организира вакво нешто - пред него сите ке лајат ко гладни кучиња а од позади грб сите гроб ке му ископаат.. кога ке подмитат 2 3 ца одма ке им затворат устите.. а највеќе се во право дека ујп партал прави само низ источна македонија и пола скопје (од едниот дел на вардар) - еве јавно ујп нека искочи со факти докази аргументи и слично колку работеле во западна македонија и колку кривични пријави опнале или затвориле фирми а колку низ источна македонија.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Кој ќе работи во Македонија?
Таквите како битушанец за кој се некој друг им е виновен за затворањето на бизнисите од чесните трговци и дуќанџии.

П.С. Се затвораат и бурекџилници и аптеки поради тоа што фискалните не им се сложувале со 5-6 денари...која мизерија човече.:tapp:
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 20:12 ---
Темава за УЈП е во ред, но само веста за УЈП. Сето останато е политичка пропаганда и ги молам модераторите да реагираат.
Што се однесува на остатокот од текстот, тоа ми е чиста СДСМовска пропаганда.
Зошто да реагираат?Затоа што тебе така ти одговара?Народот е револтиран против драконските високи даноци и казни.Има ли таков нормален да сака да плати казна од 4.000 евра?Да беа овие од СДСМ на власт досега ќе го потпалеше форумот со теми против Б.Ц. ама сега некој друг е виновен само не партијата на власт и Груевски и Трајковски. :drk:

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Bravo taka treba ubavo vikaat neka otidat vo Tetove, Gostivari, Debari, Kondove ,Aracinove ama tamu Шчипоња че пука ...

Член од
18 мај 2012
Мислења
68
Поени од реакции
38
Убаво велат , што не отидат во западна македонија кои сви знаеме што ќе им се случат на инспекциити - ни полиција не ги спасува од ќотек !
Тоа е само една страна од работите.
Другата е дека која партија и да е на власт, инспекции праќа САМО кај политичките противници. Оваа неправда ги вади луѓето од такт. Мафијашка држава, тоа ти е...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Тоа е само една страна од работите.
Другата е дека која партија и да е на власт, инспекции праќа САМО кај политичките противници. Оваа неправда ги вади луѓето од такт. Мафијашка држава, тоа ти е...
Аха затоа Балче го затворија еден месец дека од СДС е :icon_lol:.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Бунт на прилепските дуќанџии

„За 84 денари вишок во касата. Тон и пол тутун носам годишно и го давам вдуќан. Нека ми кажи некој, ако можи, нека дојди, нека излези, ќе се смениме. А не, некој да дојди во дуќанот и силеџиски да ме затвори,“- огорчено викаше пред насобраната толпа еден огорчен прилепски дуќанџија.

Со вакви реакции, откако ставија катанец на дуќаните, денеска прилепскиот еснаф спонтано излезе на протест и се побуни против зачестените и ригорозни акции на даночните и другите инспектори кои деновиве испокзанија еден куп трговци. Неколку стотини дуќанџии, покажувајќи дека им пукна филмот и дека се скина тапанот со власта, се упатија на протест пред дирекцијата на УЈП и пред Општината, блокирајќи ја сообрачајницата.

„Инспекторите со нас се однесуваат како да сме стока. Влегува и вели, стој не мрдај. Секој ден одиме со стрес и не може некој да ми речи, оти денеска немаш промет, како е можно? Па можно е, сиромаштија е,“- рече Ирена Тасеска, продавачка на чевли. „Дојде сега некој да ми го земи лебот. 3250 евра казна, дуќанот нема толку стока,“- рече трговец со храна кој не сакаше да се претстави. „Треба да бидат свесни, ако ние не им дадеме вересија лепче и млекце да земат луѓето и пензионерите, овде ќе им дојдат и на клоци ќе ги избркаат,“- рече Јосиф Динески.

По неколкудвени тензии, чашата се прелеја вчера откако инспекторите се обидоа да го затворат дуќанот на Сотир Петрески кој се побунил, а преед револтираниот и насобран еснаф, интервенирала полицијата.

„На сите ни е довде. Крв ќе падне. Жими татко ми, ќе отеп некој. Болен од рак да го тегнат за сите да гледаат,“- рече Гоце Петрески. „Беше брутално свлечкан и однесен во полиција до 11 вечерта, а беше болен. Ова е диктатура од негде, мислиш полицаците сакаат да го влечкаат?“- запраша Игор Јорданоски.

Во УЈП рекоа дека не се овластени да дадат изјава, а прилепскиот градоначалник кој беше службено отсутен, рече дека утре ќе оствари средба со дуќанџиите и со претставниците на УЈП. Мирниот протест без инциденти се заврши по еден час, а дуќанџиите рекоа дека повеќе нема да им дозволат на инспекторите да прават што сакаат во градот под маркови кули.

Извор Алфа
http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&eventId=50863

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.301
Поени од реакции
3.675
Утре во 4 попладне собир пред општина во 5 ако дојдат гореповиканите во марко цепенков

Ако нема резилтат во вторник закажен протест.... и да, нема да биде оргазнизиран во 10 вечерта како вчера за денеска сабајле....

Утре/Вторник... добредојдени сите ...

...и да, човеков на сликата што дава интервју е казнет за 84 денари повеќе во каса, сте застанале ли вие некогаш да гледате како е на каса во колонијална маалска продавница во близина на основно училиште за време на голем одмор па да кажувате дал 3000 евра е оправдана казна за некуцнати 85 денари... ама да тие околу врбите што перат милиони Шќипоња ги брани...

Kajgana Shop

На врв Bottom