Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да прашам во врска со есејот.
Дали може на пример да пишувам во три параграфи, или морам главниот да го поделам во три дела на пример, па севкупно да имам пет?

И да, дали само трите се пишуваат со два прста место, или и оние разработените во главниот (доколку се одлучам да го делам главниот)?

Секој нов параграф се почнува со два прста простор, без разлика дали ќе бидат 3, 5 или 100. Воведот и заклучокот ти се секогаш во 1 параграф. Главниот дел дели го на повеќе параграфи во зависност од тоа како ти течат мислите. Секоја една поврзана мисла во 2-3 реченици дели ја во посебен параграф. Тоа е подобро за прегледност, а даваат и дополнителни бодови. (y)

нема врска тој линкот со ФНКИ не ги лажи децава

лаги со бради сето...
за ова време ќе научевте 3 различни теми за романтизмот

Дали некој знае што е проспекција?

Јас за истото ја прашав професорката и таа ми рече дека во литературата само среќаваме ретроспекција и интроспекција. А дека проспекција е ставено да не збуни.

аман бе луѓе ако некој го проби линков нека сподели што има таму а не да си игра мајтап со нас :eek:

od mene 250 evra..kazi mi

Ај прати ми слика, можда и за беспари ќе средиме. :pipi:

Него ова математика било само, сега гледам. Учете си утре за македонски, утре или најдоцна недела ова време ќе ви пратам математика. ;)

Ај прати ми слика, можда и за беспари ќе средиме. :pipi:

Него ова математика било само, сега гледам. Учете си утре за македонски, утре или најдоцна недела ова време ќе ви пратам математика. ;)

хахахахаха:гомце:

напишете во табот http://85.30.95.68/ и ќе видите што е како е :D
NES Sound Format (.nsf), an audio file format for the Nintendo Entertainment System
Notes Storage Format (.nsf), the file type for IBM Lotus Notes databases

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom