Нов Македонски филм: До балчак - Приказна од дивиот исток

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Си помисли ли за момент ти да го земеш магарето дома и да го чуваш, оти е гревота да го пуштат во планина?
Ниту за момент. :D Ми текна сега кај мене во селово се зборува за едни двајца браќа касапи кои седат блиску до мене и чекале да му стани курот на прлето да го заколат за да има повеќе месо за амур. Не ми се ризикува да ме пишува и мене по весници.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Стока,кретени...коњот мртов,крва филмска -.-

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.249
да се прашувам јас одсега само цртани снимање.
нити човек нити животно нема да биди повредено скраја да е да загини.
ама проблемот е што овие од здруженијата за заштита на животните толку се во филм влезени што и таму ке се збунтуваат како тоа на цртанот едно животно е крвнички убиено( нацртано), па ако се повеќе неможам ни да замислам каква реакција би следела.
кај ке му оди душата на цртачот. што ако не е реален лик и тоа има некакви права, и тие имат душа, греота се.
ајде сега трк во фармите и протестирајте за сите коковчиња, свинчиња телиња јагниња. море ослободете ги ,тоа е геноцид, масовно убиство.
амааааа не се живеј од трева, скарата послатка е кога има нешто мевце во неа нели ??? или коњите кучињата и мачките не се јадат( за коњите баш и не сум сигурен) па затоа ке урламе за нив, за свињите кокошките и јагнињата оправдано е. тие се повкусни кога се малце подпечени, па уште и со винце мммммммм.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
амааааа не се живеј од трева, скарата послатка е кога има нешто мевце во неа нели ??? или коњите кучињата и мачките не се јадат( за коњите баш и не сум сигурен) па затоа ке урламе за нив, за свињите кокошките и јагнињата оправдано е. тие се повкусни кога се малце подпечени, па уште и со винце мммммммм.
Ти не си нормален, најсериозно. Кој спомна за јадење на коњите?Ај препрочитај првен шо пишува убаво, коњот не е отепан за да се јаде, туку за други непотребни материјални цели.
Бреј, секаков народ..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.249
Ти не си нормален, најсериозно. Кој спомна за јадење на коњите?Ај препрочитај првен шо пишува убаво, коњот не е отепан за да се јаде, туку за други непотребни материјални цели.
Бреј, секаков народ..
а ако беше за јадење тогаш ке беше оправдано ???
од кај знајш можи после си направија софра, ете нека не те мачи совеста.
ке да имаш двојни стандарди изгледа. ако е за јадење ок , а ако не е тогаш се убијци крволочни.
а кој е тука нормален или не прашање е сега?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.249
нормално дека не, никако не е оправдано бе. Зошто воопшто да го тепаат?
ова важи и за свинчињата ,коковчињата, јагнињата и телињата или коњите имаат ексклузивно право на тоа да не бидат отепани ради било која причина.
ако е така ни се еба матер од такви борци за животински права.
а ако важи за сите животни подеднакво тогаш мислам дека сизиф можи вода само да ви носи, пошто цела планета ке ја оставите без јадење.
било како било поентата на муабетот ви е крајно безвезе, или со други зборови кажано немате попаметна работа. така да дај направете му услуга на општеството и најдете си некое хоби, правете авиончиња од хартија така нешто, барем и овие друштвата за заштита на дрвајта да имаат што да се бунат.
п.с и од проверени извори научив дека смртта на коњот не била залудна колку и да биде осудувана. имено тој завршил као храна за лавот во золошката така да ете среќа во несреќа.
барем тој прописно ке се најади( да не мисли некој дека трева паси лавот. а да и ако се прашувате каде завршуваат кучњата кои се неподобни и никој не сака да ги посвои, ете сега знаете).
претпоставувам вас најголема дилема во животот ви е како би постапиле кога би виделе како еден загрозен вид напаѓа и јади друг загрозен вид. е баш ме интересира како во ваква ситуација би се поставиле. дали ке го спасите нападнатиот загрозен вид и со тоа ке го дозагрозите другиот загрозен вид или пак нема да превземете ништо. е за ова вреди да се размислува.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Стари, повредени и болни коњи сите газди ги убиваат, оти така немаат корист од него, а ќе треба да се грижат за него, а тоа е само трошок за нив. Добар дел од оние пак што работат со дотур на дрва, откако ќе завршат со работа коњите ги пуштаат в планина сами да скитаат.

Ги молам тие што се бунат за коњов да основаат друштво за заштита на коњите и да ги згрижуваат овие коњи кои ги набројав.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
Ај они што се отидени и не мислат ич, ама јас мислам со ова достигна ново ниво на контра-ефект во правење било каква поента.

Ама битно полесно на душата ти е сега, сигурно. :)
А што да ти одговорам тебе, кучемразачу?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А што да ти одговорам тебе, кучемразачу?
Многу работи ти се измешани тебе, но ќе ти дадам бесплатен совет за форумско однесување - ако не знаеш што да одговориш, сигурно нема да ме прашаш мене со полу-сатиричен тон.
Да не ми одговореше ништо дефинитивно ќе беше далеку подобро него да продолжиш да се закопуваш со етикетирања на луѓе кои не ги знаеш.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
И на сите до еден, кои сметате дека е ова нормално, ви посакувам се најлошо. Размислете што е најлошо што може да ви се случи, и за секој индивидуално, ви го посакувам. Зашто вие ми го правите истото.
:pos:

T

Tetro

Гостин
quess what???

Режисер на филмот е http://www.imdb.com/title/tt2396459/ Столе Попов.

Столе Попов е истовремено и газда на седмица (7), кај Грчката амбасада и во Аеродром кај три бисери.

https://foursquare.com/v/сендвичара-7ца/4baac6e6f964a52004863ae3
https://foursquare.com/v/сендвичара-7ца/4baacb5cf964a52006873ae3

Ќе го јадеме коњот. (Можда веќе некој го има изедено пред да напишам)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Настрана случката со коњот, настрана „7“ и ликот и делото на режисерот Попов („Тетовирање“ ми е еден од омилените наши филмови), ама навистина мислам дека е време да се престане со дивоисточни прикаски за Македонија. Демек, сурово, крваво, страшно и свирепо е единственото нешто што може да го испорачаме, па и Попов, како и Манчевски и по некој друг, уште еднаш ќе прави варијација на оваа преџвакана и за мене досадна тема.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И на сите до еден, кои сметате дека е ова нормално, ви посакувам се најлошо. Размислете што е најлошо што може да ви се случи, и за секој индивидуално, ви го посакувам. Зашто вие ми го правите истото.
:pos::pos::pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
Многу работи ти се измешани тебе, но ќе ти дадам бесплатен совет за форумско однесување - ако не знаеш што да одговориш, сигурно нема да ме прашаш мене со полу-сатиричен тон.
Да не ми одговореше ништо дефинитивно ќе беше далеку подобро него да продолжиш да се закопуваш со етикетирања на луѓе кои не ги знаеш.
Знам што ТИ коментираше на една друга тема.
И не е твое да ми кажеш како да се однесувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom