- Член од
- 10 февруари 2006
- Мислења
- 385
- Поени од реакции
- 90
ХММ ! За какви капки сакаше да кажеш?Од искуство ... влажни марамици многу добро чистат помали нечистотии, да ти капне нешто и слично ... проверено
ХММ ! За какви капки сакаше да кажеш?Од искуство ... влажни марамици многу добро чистат помали нечистотии, да ти капне нешто и слично ... проверено
Ех па ти се сакаш да знајш, важно му е пробано.ХММ ! За какви капки сакаше да кажеш?
100 натака + 100 навака = 200 денариКолку пари ќе ми требаат за патарини од Скопје до Кичево и назад?
Де кажи што им фали на штоповите кои ги имаш, и по можност дај фотка па може и да помогнеме нешто.Луѓе, да не знае некој од вас кај можам да најдам штопови за Kia Pride, ко на фоткава?Пишав и предходно, али сеа морам да ги мењам, не е до боја веќе, ме тресна автобус, и едниот е искршен.У Киа, 7000 по штоп викаат, пошо треало да ги нарачаат, у превод 14 000 за 2 штопа, шо реално е премногу скупо. So anyone?
Ептен е возможно!Дали можи од неквалитетно моторно масло да троши повеќе масло и да чади моторот? инаку се работи за дизел возило, а маслото е lotos, инаку пред да го сменам маслото не чадеше моторот
Фрли ја в отпад, ќе ти дат 250 евра. Додај 2 х 7000 денари (уште 250 евра) + трошокот за фарбање и ете ти 600-700 евра. Купи си културна кола - форд ескорд/фиеста има со лошати да ги риниш за тие пари. И делој на старо за 500-ки има се. Под услов да можип да го прочиташ ова.Луѓе, да не знае некој од вас кај можам да најдам штопови за Kia Pride, ко на фоткава?Пишав и предходно, али сеа морам да ги мењам, не е до боја веќе, ме тресна автобус, и едниот е искршен.У Киа, 7000 по штоп викаат, пошо треало да ги нарачаат, у превод 14 000 за 2 штопа, шо реално е премногу скупо. So anyone?
Од кај го ископа маслото жити се?Дали можи од неквалитетно моторно масло да троши повеќе масло и да чади моторот? инаку се работи за дизел возило, а маслото е lotos, инаку пред да го сменам маслото не чадеше моторот
Последно ко одев на таму, 100 денари во правец... имаш 4 патарини од Ск до Гостивар, 2 по 20 денари, 2 по 30.Колку пари ќе ми требаат за патарини од Скопје до Кичево и назад?
Во сите коли што сум ги имал до сега сум користел исклучиво само иранско масло.Ептен е возможно!
Масло САМО од проверена марка. Незнам што мислите, ама маслото е многу битна работа. Ќе му дојде како крвоток на моторот. Маслото лади и подмачкува. И, обично има многу врска она што производителот го препорачува.
Исто така, треба да се внимава на она што моторот го сака. На пр. ако е постар мотор, тогаш ОБАВЕЗНО И ИСКЛУЧИВО МИНЕРАЛНО МАСЛО.
Евентуално некоја полусинтетика...
Понов мотор САМО СИНТЕТИЧКО МАСЛО!
Значи, купи си од поскапите масла, обавезно сосе филтер... и нема да е лошо пред замената да ставиш од оние адитивите во маслото за чистење на моторот.
За лотос прв пат слушам.
Купи си, како што дал Господ: Тотал, Елф, Кастрол, Шел, Мобил, Титан Фукс... ќе му олесниш на моторот многу.
Јас во машина стара 20 години ставам Елф, минерален... маслото не е заебанција. Вреди инвестицијата.