Дојди Прилеп и паркирај кај сакаш да те видам. Или ќе платиш паткинг или ако те начека пајакот замина колата сточно пазариште/терминал па покрај 100 денари за такси дотаму ќе те кошта и 50 Е да си платиш...
Друже,не само во Прилеп.Возам низ цела МК,има пајак служба во цела западна МК и во поголемите градови.Ама гледам како се паркира низ улиците,каков хаос се прави и каква селекција се прави кој да се крева а кој не.Ми требаат 30 мин да излезам од еден град од безвеза гужви.
Во Гостивар бев паркиран меѓу 5 коли,јас во средината и пајакот се мести да ми ја крене колата затоа што е на скопски таблици а другите беа мешани,ГВ,ОХ, швицарски,Словенски .му викам зашто мене од средина,што не почнеш од првата кола?Вика глеј си работа не збори многу.
Морав да звонам на другар од ГВ за да му јават на идиотот да не ме чепка.
Во другите градови скоро сите се знаат и знаат кои чиви коли се.
Овде освен десетина коли другото се се крева и носи под железничка,па после ако имаш познат ке те пуштат,ако не,ке си истресеш 2500 плус казна 45 евра во најмала рака.
Сега новост е дека креваат коли и по населбите.Аеродром ај по булевар ама почнаа и по паркинзите да креваат ако е паркирана на тротоар или тревник.