NBA Finals 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .
Има овде модератори да реагираат на сељачкиот речник на некој неписмени деца?

Јас бев првиот скептик дека ОКС ке ги добие САС четири натпревари по ред. Дури ми изгледаше невозможна мисија. Но дечките го докажаа сосема спротивното.

Вечер мислам дека Мајами и Бостон ќе ги пружат своите најдобри натпревари во плејофот.

Moрам малку офф топик да заминам
Денеска се навршуваат 19 години од прераната смрт на најголемата балканска кошаркарска ѕвезда Дражен Петровиќ. Верувам дека да не загинеше ќе имаше уште поголема слава и можеби и ќе освоеше прстен. Нека почива во мир.

Браво за ОКлахома..кога губеа `15 разлика на полувреме се изнервирав и си легнав..онај Џексон се што фрли влезе да му е*ам ѓупскиот ,па и уште ја провоцираше публиката..нека го сркни цел сега...ајде уште Мајами да го победи двапати Бостон и да гледаме циркузи in the Finals

Иначе ако добијат Оклахома 4 натпревари во финалето со кого и да играат јас мислам дека ќе станат шампиони !!

Ако вие смејте се ќе видите кој ќе се самоцитирам после .....

Иначе ако добијат Оклахома 4 натпревари во финалето со кого и да играат јас мислам дека ќе станат шампиони !!

Ако вие смејте се ќе видите кој ќе се самоцитирам после .....

35jyji.jpg

Денеска се навршуваат 19 години од прераната смрт на најголемата балканска кошаркарска ѕвезда Дражен Петровиќ.
RIP, вечна му слава.

Еве, може некој не го видел документарецов:
(прв дел од неколку, ги има останатите делови таму на јутјуб, десно)

КОЈ ГИ ОПЉАЧКА СПАРС !

Искрено, таман да ја пофалев оваа серија OKC-Spurs во поглед на судењето (бидејки во однос на Бостон /Мајами беше мнооооогу подобра), тоа судиите да ти го чувале за на крајот !

Kласична пљачка им направија на Спарс во второто полувреме судиите, да бидеме реални (без разлика кој за кого навива) !

Oткако OKC беа буквално заклани на полувреме, со убедливо и несекојдневно шутерско шоу (9/15 за три) се знаеше дека против ваква игра и 15п предност OKC многу тешко да се вратат во игра, по "легален" пат. Спарс отворија многу жестоко и мотивирано и напад и одбрана, пред се Паркер ги уништи (за помалку од 10 мин имаше речиси double double 17поени и 5 асис. првата четвртина)
Во перформансот за 3, Спарс првата четвртина наликуваа на Далас минатата сезона во 4-та утакмица против ЛА, со неверојатна прецизност.Фактот што OKC примија 63 поени за 1полувреме доволно говори за играта на Спарс. ОД друга страна пак, тешко дека Спарс и во второ полувреме ќе продолжеа во исто светло, со беспрекорна игра..........

Второ полувреме
ај Спарс што почнаа недисциплинирано да играат со грешки, ама таман OKC намалија на 5-6, Џексон погодува за 3 и демек на приговор кон клупата на ОКC техничка му судат, само да ги доведат OKC колку е можно поблиску резултатски.Па добро бе, емоции се, апла се гледаше тоа, плус типот нормално реагира со оглед дека не можеше да промаши за 3, ама да ми судиш глупа техничка (поглупа амин) во тој период од играта во финале на конференција, само ја расипуваш играта, во корист на OKC и им поклонуваш поени . Остај ги луѓето да играт едноставно !

Ако е така, Вестбрук на секое забивање вришти и ми се стега ко ненормален, па никогаш не заработил глупава техничка !

Во последната четвртина што да се каже освен секој минимален контакт на Џексон над Дурант се свиреше фаул. Дурант цел плејоф ужива статус на недопирлив. Спарс отидоа во бонус на 7мин. и после ги кинеа од слободни.

На Џинобили оваа серија пак ептен му го земаа меракот судиите, само колку фаули во напад му судеа нему, не се бројат веќе !

На 9.10 до крајот, Ибака го бутка Данкан во Фишер, судат фаул во напад од Данкан

8.19 влегува Џинобили, погодува, ситуација 2+1, му судат фаул во напад над Дурант

6.56 на Вестбрук му судат фаул, од Џинобили, нема никаков контакт!

5.52 Џинобили на блок за Ленард, му судат фаул во напад(брадава изглуми добро), а Ленард погоди за 3 во моментот на злочинот, ама џабе!

на Вестбрук на влез кога му досудија +1, од Паркер, а овој не го допра.............на другата страна пак овој буквално се бореше со Паркер (4.57), ништо не се суди

ова е најсмешно, на 2.46 Вестбрук на влез погодува, му судат +1, Паркер не го допре (овој, нормално се чуди)

И претходната утакмица му беа досудени 2-3 пати вакви ситуации на Џинобили, место за него 2+1 , фаул во напад (кој не верува нека ја прегледа и мината утакмица со трезна глава)

Фактот што, OKC на крајот имаа 13 изведени повеќе слободни фрлања од Спарс и пред се дури 14 (од вкупно 31) им беа досудени во последната четвртина. Пази, прво полувреме се игра многу чист баскет, без прекини и логично OKC ги прават салата. Стапува на сила JOE Crawford и ги кине Спарс од корен !

А се знаеше дека ако ОКC ја изгубат оваа уткамица(беа многу блиску), многу тешко дека наредната ќе тепаат на гости

Joe Crawford, келавото е познат по вакви курварлаци. Со вакви слични пиздарии беше во 7-утакмица Boston -LA (2010 NBA finals), каде ЛА од што неможе да погодат кош, JOe му судеше на Гасол еден куп 2+1 ситуации и ги носеше ЛА на слободни, на зорле

Tim Duncan altercation

On April 15, 2007, Crawford ejected San Antonio Spurs superstar Tim Duncan for supposedly laughing at Crawford from his seat on the bench during a game against the Dallas Mavericks. Duncan also supposedly insulted Crawford with an expletive.[7] Duncan alleges that Crawford asked if he wanted to fight.[8] On April 17, Crawford was suspended for the remainder of the 2006-07 season and the 2007 Playoffs as a result of this altercation, ending his 21 consecutive Finals appearances. The league also fined Duncan $25,000 for verbal abuse of an official and warned that a repeat incident in the future would result in an ejection. Commissioner David Stern said Crawford's actions "failed to meet the standards of professionalism and game management we expect of NBA referees."[7] Crawford met with league officials on July 30 to discuss his future in the NBA but no resolution was reached.[9] On September 17, 2007, the NBA announced Crawford's reinstatement. Commissioner Stern met with Crawford and stated, "Based on my meeting with Joey Crawford, his commitment to an ongoing counseling program and a favorable professional evaluation that was performed at my direction, I am satisfied that Joey understands the standards of game management and professionalism the NBA expects from him and that he will be able to conduct himself in accordance with those standards."

http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Crawford_(basketball,_born_1951)

Јасно се гледа дека со судејнето се фаворизираат домаќините.
Во првите утакмици во Мајами, тие беа туркани од судиите, се пресели серијата во Бостон, Бостон ја доби таа помош.

Не ги гледав натпреварите Оклахома vs Спарс, ја гледав последнава само и се тера по исти рецепт. Дали случајно или намено, досега испадна домаќинот да биде фаворизиран.

После ми се качувате на ... кога ви велам дека и во нба има наклонетост кон некои тимови.
Ова вчера што беше ? Ќе беше 3-3 али судиите стапија на сцена.Да судеја лични на Оклахома како што им судеја на СА утакмицава ќе ја добиеше СА со 10+. Се палите ко млади мајмуни на Вестбрук а човеков уште боксови му остана да мава во одбрана.Бидете реални барем еднаш дека си имаат зацртано нешто главните од НБА и тоа мора да се случи.
Кој сака да се кладиме дека мајами ќе ја добие вечер?

На 9.10 до крајот, Ибака го бутка Данкан во Фишер, судат фаул во напад од Данкан

8.19 влегува Џинобили, погодува, ситуација 2+1, му судат фаул во напад над Дурант

6.56 на Вестбрук му судат фаул, од Џинобили, нема никаков контакт!

5.52 Џинобили на блок за Ленард, му судат фаул во напад(брадава изглуми добро), а Ленард погоди за 3 во моментот на злочинот, ама џабе!

на Вестбрук на влез кога му досудија +1, од Паркер, а овој не го допра.............на другата страна пак овој буквално се бореше со Паркер (4.57), ништо не се суди

ова е најсмешно, на 2.46 Вестбрук на влез погодува, му судат +1, Паркер не го допре (овој, нормално се чуди)

ај Спарс што почнаа недисциплинирано да играат со грешки, ама таман OKC намалија на 5-6, Џексон погодува за 3 и демек на приговор кон клупата на ОКC техничка му судат, само да ги доведат OKC колку е можно поблиску резултатски.Па добро бе, емоции се, апла се гледаше тоа, плус типот нормално реагира со оглед дека не можеше да промаши за 3, ама да ми судиш глупа техничка (поглупа амин) во тој период од играта во финале на конференција

Ја гледав, те читам велиш ПЉАЧКА, си викам како јас не видов, неутрален сум, навивам за Блејзерс, и специјално поради тебе пуштив пак лигапасот и по 4-5 пати ги прегледав “грабежите“

на 9.10 до крај, Данкан му иде на Фишер со рамо, Ибака нема врска со случкава

8.19, во наааајмала рака изгледаше како 50-50, а според мене беше фаул во напад

6.56, добро знаеш дека и најмал контакт врз шутерската рака во моментот на исфрлање на топката е фаул, на снимката не може со сигурност да се каже дали имаше контакт, а Џинобили кој го направи фаулот не се бунеше

5.52, Џинобили ни од далеку не беше наместен, беше во движење и му влета на Харден

2.46, Паркер минимално го бутна со левата рака по грбот, според мене не требаше да има плус еден, иако после го утна Вестбрук слободното

За техничката на Џексон, такво е правилото, тоа го знае и Попович, затоа после го викна Џексон и претпоставувам му кажа да олади малку. И не беше приговор, беше погледот кон Морис Чикс.

Ни Џинобили ни Попович не спомнаа судење, туку ја спомнаа третата четвртина, да не збориме за падот на Паркер, и што Тандер заигра како што знае во второ пол.
http://www.nba.com/playoffs/2012/we...s/2012/06/07/0041100316_sas_okc_postgame2.nba
http://www.nba.com/playoffs/2012/we...s/2012/06/07/0041100316_sas_okc_postgame2.nba

Оклахома си е заслужено во финале, точка.
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 15:59 ---
Бидете реални барем еднаш дека си имаат зацртано нешто главните од НБА и тоа мора да се случи.
http://www.nba.com/2012/news/featur...04/morning-tip-who-might-go-where/index.html# Кај, Nobady asked me, but...

Исто и Платини местеше да биде Барса-Реал во ЛШ финале...

Ја гледав, те читам велиш ПЉАЧКА, си викам како јас не видов, неутрален сум, навивам за Блејзерс, и специјално поради тебе пуштив пак лигапасот и по 4-5 пати ги прегледав “грабежите“

на 9.10 до крај, Данкан му иде на Фишер со рамо, Ибака нема врска со случкава

8.19, во наааајмала рака изгледаше како 50-50, а според мене беше фаул во напад

6.56, добро знаеш дека и најмал контакт врз шутерската рака во моментот на исфрлање на топката е фаул, на снимката не може со сигурност да се каже дали имаше контакт, а Џинобили кој го направи фаулот не се бунеше

5.52, Џинобили ни од далеку не беше наместен, беше во движење и му влета на Харден

2.46, Паркер минимално го бутна со левата рака по грбот, според мене не требаше да има плус еден, иако после го утна Вестбрук слободното

За техничката на Џексон, такво е правилото, тоа го знае и Попович, затоа после го викна Џексон и претпоставувам му кажа да олади малку. И не беше приговор, беше погледот кон Морис Чикс.

Ни Џинобили ни Попович не спомнаа судење, туку ја спомнаа третата четвртина, да не збориме за падот на Паркер, и што Тандер заигра како што знае во второ пол.

Оклахома си е заслужено во финале, точка.
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 15:59 ---

http://www.nba.com/2012/news/featur...04/morning-tip-who-might-go-where/index.html# Кај, Nobady asked me, but...

Исто и Платини местеше да биде Барса-Реал во ЛШ финале...

Во НБА нема бунење за судење.Тој само на Индијана тренерот кажа дека Мајами највеќе глумат а суддите им паѓаат на трикот и доби неколку десетици илјади евра казна.Да ги обвиниш директно дека судењето не било коректно и против твојот тим не знам што ќе се деси.

Баш на Мајами - Бостон 2рата имаше една спорна одлука му досудија на Леброн пробивање а немаше одма во нападот на Бостон Рондо допре само еден и пробивање едниот коментатор ( дека гледав американски пренос ) прокоментира дека е компензирање одма другиов почна да ја врти работата дека било само шега тоа што го кажа овој.Затоа и за спорните одлуки има ретко риплеј на тоа што се случило најчесто даваат некое закуцување кога треба да ја дадат спорната ситуација.

ПАтем Платини да не не местеше.Барса шутна повеќе пенали отколку сите тимови останати во лига на шампиони.Немаше натпревар без пенал да се.

Во НБА нема бунење за судењеДа ги обвиниш директно дека судењето не било коректно и против твојот тим не знам што ќе се деси.
"Doesn't really matter now. (The Thunder) made shots at the right time and we didn't. They got some calls that went their way and won the game."
-- Aldridge, on whether he thought his block of Durant's shot at the end of regulation was clean.

"I didn't think it was goaltending. It was a good block. That game should have been over."
-- Portland head coach Nate McMillan on Aldridge's block, which was obviously clean upon review.

Ова што ми текна прво на памет. И колку што се сеќавам немаше никаква казна за Олдриџ или пак за Нејт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom