S
Stivie G
Гостин
Сигурдсон сеуште нема потпишано договор со Свонси, затоа се поврзува со нас.
Стаклен и нежен. Плус плачи за Италија цело време. Не знам колку е паметно да остани. Мислам дека нашата игра ќе му легни ама реков стаклен е и се повредува плус ако го прифати носталгија мака ќе имаме. А некој мора да си оди ако дојди Сигурдсон. Ако не Аквилани тогаш АдамНема да биде лошо Италијанецот да го задржите
Нема врска.....Роџерс изјави дека можно е да си го донеси Сигурдсон, Сигурдсон изјави дека тешко да остани во Свонси и веројатно оди во Ливерпул, па еве и Џенкинс изјавува.И да Rosemberg барањето на Џо Ален за да го стават на трансфер листа, никако не го заобиколува правилото кое важи за Роџерс дека 1 сезона не смее да пазарува од таму.
Башка правилото...... самиот газда на Свонси кажа дека се разделија Џентламенски...... за мене со тоа пропага и можноста за Сигурдсон, ама ај веке кога Џенкинс објави може да веруваме!
1. Ќе повторам пак..... Кол останува поради тоа што нема каде да оди.1.Колку што разбрав Кол останува бидејќи Роџерс го планира за оваа сезона?!
2. Џо Алан ако дојде(не дај боже) гарант ќе игра прва постава, истото важи и за Сигурдсон .Секој тренер си има по 1-2 играчи кои си ги форсира. Кај Кени беше тоа Хендо, кај Роџо ќе биде Сигурдсон и не дај боже Алан, кај Мурињо беше Мота па сега Кедира ,кај Бенитез беше Лукас.. Нема везе колку играчи имаш на таа позиција ,ќе бидат продадени сите (ако треба ) да се направи место за некој КОЈ на Роџо ќе му се допаѓа..
3. Ако самите играчи побараат траснфер во Ливерпул(како што еве бара Сигурдсон со последните изјави) тогаш тој договор меѓу Свонси и Роџерс нормално дека ќе падне во вода..
Не, не му е истечен договорот затоа и бараат овие 6.8M фунти за него, финтата е што тој сакал да игра во PL. Ако му беше истечен договорот, ќе беше за безпари.Сигурдсон по завршувањето на сезоната му изтече позајмицата од Хофенхајм.
Колку што се сеќавам што читав, нему му е истечен и договорот со Хофенхајм по крајот на сезоната....но не сум сигурен баш за тоа ...треба да се провери.
1. Ќе повторам пак..... Кол останува поради тоа што нема каде да оди.
Изјавата на Роџерс е чисто мотивациона јавна порака. Никој нема загарантирано место во тимот, посебно не Кол.
2. Како што споменав и предходно, Ален во тимот нема никаква логика поради ПРЕГОЛЕМАТА конкуренција во тимот со враќањето на Аквилани и Кол.
Загарантираното место во прв состав во Свонси беше за Синклер .
3. Како што веке кажав.....Џентламенски договор!
Барањето за трансфер е барање, но за тој играч да побара трансфер треба предходно некој да го побара....ЛОГИКА.
Сигурдсон по завршувањето на сезоната му изтече позајмицата од Хофенхајм.
Колку што се сеќавам што читав, нему му е истечен и договорот со Хофенхајм по крајот на сезоната....но не сум сигурен баш за тоа ...треба да се провери.
Статистиката сум ја гледал и сум за ценел од секогаш али лани се покажа на дело дека не е секогаш релевантна.. Нели Даунинг,Хендо и Адам беа лани најдобрите пасери итн па кај нас не им идеше освен на Адам кој направи 10асистенции и највеќе отскокна од останатите во поглед на статистиката. Затоа ми е стравот дека ако дојде некој како Алан нема да смени ништо посебно во тимот..1) Зошто велиш не дај боже за Ален? Го имаш ти гледано него и Свонси годинава? Пишам и претходно оти тој беше 6тиот најдобар пасер во Европа
2) Тој многу ретко ќе игра прв тим оти и во Свонси кога играше најмногу играше 70-75 минути....
Да не се разбериме погрешно и мене не ми е многу по ќеф да го купиме Ален ама само да ти укажам сакам оти е феноменален креативец каков што ние во нашите редови немаме....
You* will be missed 'round here!Ајде момци поздрав, Гучи кинисува во туѓина да не речете после Гучи педерче го снема :*