Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
S

Stivie G

Гостин
Сигурдсон сеуште нема потпишано договор со Свонси, затоа се поврзува со нас.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.703
Поени од реакции
11.939
Нема да биде лошо Италијанецот да го задржите
Стаклен и нежен. Плус плачи за Италија цело време. Не знам колку е паметно да остани. Мислам дека нашата игра ќе му легни ама реков стаклен е и се повредува плус ако го прифати носталгија мака ќе имаме. А некој мора да си оди ако дојди Сигурдсон. Ако не Аквилани тогаш Адам
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 14:41 ---
И да Rosemberg барањето на Џо Ален за да го стават на трансфер листа, никако не го заобиколува правилото кое важи за Роџерс дека 1 сезона не смее да пазарува од таму.
Башка правилото...... самиот газда на Свонси кажа дека се разделија Џентламенски...... за мене со тоа пропага и можноста за Сигурдсон, ама ај веке кога Џенкинс објави може да веруваме!
Нема врска.....Роџерс изјави дека можно е да си го донеси Сигурдсон, Сигурдсон изјави дека тешко да остани во Свонси и веројатно оди во Ливерпул, па еве и Џенкинс изјавува.
Ален не знам каково е правилото во случај сам да сака да си оди . Ален е одличен играч. Ама е глупост да ја менуваш средината секоја ебана сезона. Така да не верувам во таквите шпекулации и мислам дека би била тешка глупост такво нешто.
Средината ќе се состои од Лукас,Џерард и Сигурдсон според мене а Хендерсон и Адам/Аквилани за ротација. Ама на крилата сме слаби. Само Даунинг и Белами. Еве Кол ако остани сакал не сакал ќе треба тука да игра пошто АМФ позицијата би била покриена. Или Кол ќе треба да игра на АМ по потреба против послаби екипи и кога сакаме да одмориме играч. Сепак нека го донесат Сигурдсон,напаѓач и крило или две и нека шитнат некој па да знајме до каде сме. Не ми се чека вака со шпекулации сакам до 1ви Јули тимот да е спремен

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Зошто сте толку скептици за Сигурдон и овој Ален ?? па Свонси оваа година со такви просечни или мизерни фудбалери заврши доста високо ? и тоа само заради заслуга на некој фудбалери!!!!

И Ронално пред да дојде во Манчестер кој го сакаше од фановите кога изгледаше како барбика со таа прцлата и шатиран ? а кај е сега ?? ова нека го потврди и некој фан на мачестер сигурно читаат.

Истото важи и за ред други фудбалери. Доколку еден Сигурдсен играл фудбал со подавање заедно со некој од Свонси и притоа бил најдобар во тимот , тоа сигурно ке го прави уште подобро со Суарез и Џерард!

мене средината ич не ме загрижува! само се плашам на тие крилни позиции со ке донесеме! Горе видов дека сте пишале нашиов тренер играл со Брзи и Дриблери со такви крила е тоа НАЈВИШЕ ме радува доста гледав здрвени крила уствари ливерпоол освен даунинг и нема крило.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
1.Колку што разбрав Кол останува бидејќи Роџерс го планира за оваа сезона?!
2. Џо Алан ако дојде(не дај боже) гарант ќе игра прва постава, истото важи и за Сигурдсон .Секој тренер си има по 1-2 играчи кои си ги форсира. Кај Кени беше тоа Хендо, кај Роџо ќе биде Сигурдсон и не дај боже Алан, кај Мурињо беше Мота па сега Кедира ,кај Бенитез беше Лукас.. Нема везе колку играчи имаш на таа позиција ,ќе бидат продадени сите (ако треба ) да се направи место за некој КОЈ на Роџо ќе му се допаѓа..
3. Ако самите играчи побараат траснфер во Ливерпул(како што еве бара Сигурдсон со последните изјави) тогаш тој договор меѓу Свонси и Роџерс нормално дека ќе падне во вода..
1. Ќе повторам пак..... Кол останува поради тоа што нема каде да оди.
Изјавата на Роџерс е чисто мотивациона јавна порака. Никој нема загарантирано место во тимот, посебно не Кол.

2. Како што споменав и предходно, Ален во тимот нема никаква логика поради ПРЕГОЛЕМАТА конкуренција во тимот со враќањето на Аквилани и Кол.
Загарантираното место во прв состав во Свонси беше за Синклер .

3. Како што веке кажав.....Џентламенски договор!
Барањето за трансфер е барање, но за тој играч да побара трансфер треба предходно некој да го побара....ЛОГИКА.
Сигурдсон по завршувањето на сезоната му изтече позајмицата од Хофенхајм.
Колку што се сеќавам што читав, нему му е истечен и договорот со Хофенхајм по крајот на сезоната....но не сум сигурен баш за тоа ...треба да се провери.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Колку што се сеќавам што читав, нему му е истечен и договорот со Хофенхајм по крајот на сезоната....но не сум сигурен баш за тоа ...треба да се провери.
Не, не му е истечен договорот затоа и бараат овие 6.8M фунти за него, финтата е што тој сакал да игра во PL. Ако му беше истечен договорот, ќе беше за безпари. :)

Истотака за Cole не е точно дека сигурно останува, на Sky Sports News има видео од синоќа од него, каде што тој изјавува дека има "unfinished bussines" со Liverpool но и дека 3 клуба се заинтересирани за него.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
1. Ќе повторам пак..... Кол останува поради тоа што нема каде да оди.
Изјавата на Роџерс е чисто мотивациона јавна порака. Никој нема загарантирано место во тимот, посебно не Кол.

2. Како што споменав и предходно, Ален во тимот нема никаква логика поради ПРЕГОЛЕМАТА конкуренција во тимот со враќањето на Аквилани и Кол.
Загарантираното место во прв состав во Свонси беше за Синклер .

3. Како што веке кажав.....Џентламенски договор!
Барањето за трансфер е барање, но за тој играч да побара трансфер треба предходно некој да го побара....ЛОГИКА.

Ок изледа ти редовно се слушаш со Роџерс па затоа ги знаеш и неговите планови и кој од изјавите му се мотивациони а кој не ,тоа сигурно се должи на вашето долгогодишно пријателство..Моја грешка.
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 16:24 ---
1) Зошто велиш не дај боже за Ален? Го имаш ти гледано него и Свонси годинава? Пишам и претходно оти тој беше 6тиот најдобар пасер во Европа
2) Тој многу ретко ќе игра прв тим оти и во Свонси кога играше најмногу играше 70-75 минути....
Да не се разбериме погрешно и мене не ми е многу по ќеф да го купиме Ален ама само да ти укажам сакам оти е феноменален креативец каков што ние во нашите редови немаме....
Статистиката сум ја гледал и сум за ценел од секогаш али лани се покажа на дело дека не е секогаш релевантна.. Нели Даунинг,Хендо и Адам беа лани најдобрите пасери итн па кај нас не им идеше освен на Адам кој направи 10асистенции и највеќе отскокна од останатите во поглед на статистиката. Затоа ми е стравот дека ако дојде некој како Алан нема да смени ништо посебно во тимот..

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
а да не купуваме никој
џо кол највеќе се вест хем занего али му нудат плата дупло помала од кајнас а кутриот не му чуе дали ќе игра или ќе шета околу трибини неделно платиче му стасува несум сигурен ама мислам дека 120 000 фунти зима

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Шкртел има сериозни намери да го напушти Ливерпул и да прејде во Сити. Ќе бираат помеѓу него и Тиаго Силва.

dafuq? o_O

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
DUNCAN JENKINS

1.Околу Кол и Аква

mates hows it going. aquilani and cole are down the picking order but rodgers has hand them both a clean plate. aquilani was not happy in liverpool, he says its like living in a foriegn country so it is unlikely he will stay. imho the only way he will stay is if no teams come in for him. the purchase of sigurdson could take his place and that could easily be applied to cole aswell, who is on massive money and will do well to get into the team next season.

2.За Демпси
as far as i am concerned dempsey is nothing more than a rumour. i have heard nothing about him. it is also well known in the game that if he leaves fulham it would only be to go to another london club. i think it's B.S.
3. За Џонсон и останатите
re adam johnson. he is another of the rumour names. people will throw a lot of darts and if one sticks then they can say they were right. L.F.C's list under the previous management duet included bellhenda, m suarez, redmond, gaston ramirez, hoilett and others. nobody knows who brendan rodgers fancies and it will be up to him and the new team (likely headed by pep segura on the scouting side) to decide which ones to persue plus other new ones he likes.
4. Шкртел изгледа си оди..​

hullo abhi. re the players likely to leave. there will be no mast exodus but one or two will go. who they will be at this stage nobody knows but i can tell you martin skrtl definately had his head turned by manchester city. maxi is another who wants to go but he would fit into rodgers style of play so it remains to be seen if he can be convinced. i doubt it mates

5. Кларк И Кин
rodgers is bringing his assistant manager so it is almost certain steve clarke will leave and my guess, i stress this is a guess mates, is that keen will leave also. no scoops mates, just my own personal onion.
6. Муниан, Љоренте ,Мартинез..​
when benitez was at L.F.C they scouted athletico bilboa regularly and martinez was high on the list as benitez knew about him before anyone in this country. but they have had to focus on other players now as martinez and lorente are probably out of there reach. they did watch munian last season but he remains an ambitious target mates.
Еве малце новости од Џенкинс.. Како ви стои работава??​

--- надополнето: 6 јуни 2012 во 19:37 ---
it is difficult even for people close to the action to tell wether this sort of thing with skrtl and city is just posturings to get a lovely pay rise or whether it is real. but skrtl has been made aware that city would take him (he is on there list for a new C.B along with thiago silva) and they would obviously pay him alot more than L.F.C can and do.

Еве за Шкртел уште едно исто од Џенкинс..​

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.703
Поени од реакции
11.939
Се е добро ова Џенкинс што го кажа само со Шкртел не ми се допаѓа. Сепак да видиме што и како ќе се одлучи. Инаку браво за ова со Мартинез и Муниаин. Бенитез беше цар само да имаше пари којзнај кај ќе ни беше крајот сега :coffee:
И уште една работа......не се работи за тоа дали Ален е добар или не. Едноставно не можиме ние секоја година да ја менуваме средината. Еднаш Џерард-Алонсо-Маскерано па Џерард-Лукас/Аквилани- Маскерано па после Џерард-Меирелес-Лукас па Хендерсон-Адам-Лукас/Спиринг па сега пак Џерард-Сигурдсон-Ален-Лукас и не знам ти кој таму. Едноставно не можи моторот да го менуваш секоја година.
Сигурдсон е печен, сега да видиме некој напаѓач, две крила и да се шитнат некои играчи. Е ако оди Шкртел ќе имаме проблеми ама јебига.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.703
Поени од реакции
11.939
Стив Кларк заминува. Мамичето мамино. Уште и Шкртел ако си оди ќе треба пак со дефанзивата да се мачиме. Ех маки наши :tapp:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ајде момци поздрав, Гучи кинисува во туѓина :D да не речете после Гучи педерче го снема :* :)
You* will be missed 'round here! :(
кај ојш бе брачко? Дан си нова аквизиција на Роџерс?

*Аватарите твои

Г

Гучи

Гостин
Не требаше да ви откривам али ај коа спомна, да јас сум првото засилување :vozbud:
Иначе печалбар ќе сум :)
Ахх 3 месеци без ништо да знам од трансфери и такви срања :oops:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.703
Поени од реакции
11.939
Така се почнува. Печалбар па по некоја година шеф и на крајот газда на Ливерпул (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom