Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Неофицијално ( се чува како најголема воена тајна) Македонската Армија поседува два или три Predator дронови а истите може да ги користи и МВР.

Погледни го видеото подолу.
Има делови кои се снимени од Predator!
+ Коментари од видеото:
Nekoj da ne znae dali Makedonija ima bespilotni letala seuste ?
ThePetardaProduction 11 months ago
Da ima, delovi od ova video se snimeni so bespilotno letalo
MedejaMK 11 months ago
Пријател целиот пост го базираш на едно промотивно видео, а во едно си донесуваш сам заклучоци како воена тајна и сл и предпоставки дека имале не еден UAV, туку три!

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Знам. Ај уште 2-3ца нека ме цитираат за да ми ги објаснат разликите....
Епа кога знаеш тогаш прави разлика. Еден Предатор кошта колку сите споменици и градби од проектот 2014. Може и повеќе.

А првите беспилотни летала мислам дека се набавени уште 1995 година ако не се лажам. Ако знае некој нека објави за ова. Се сеќавам дека некој министер го рчкаа нешто за леталата, дали беше за набавките или нешто друго не ми текнува. Имаше и на ТВ.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 18:21 ---
Иначе не би било лошо и вакво да имаме за авијацијата. Авион А10

Кога пука од неговиот 30 мм митралез вади застрашувачки звук и влева страв во коски на непријателот.

30 mm Митралез кој го вади тој звук (како 10тици огромни бикови да рикаат одеднаш)

Предниот дел

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Има ли некој ифнормација што се случи со тие Тигрите што го претепаја тој вратарот во Велес од дискотеката ? дали се суспендирани ?

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
8
Епа супер сигурен сум дека не му поверува, а на крај на краиштата се гледа дека те лажел

позз

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
8
Ако ова се однесува на мене би сакал да видам што доказ имаш.позз
Лично го познавам човекот и тимот што освои трето место а сум ја видел и дипломата ....тоа е тоа ..едноставно беа место..!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Лично го познавам човекот и тимот што освои трето место а сум ја видел и дипломата ....тоа е тоа ..едноставно беа место..!!!!!!!!!!!!!!!
Тоа е натпревар бре пријател, на тој начин не се определува која единица го има најдобриот снајперски тим!
Тие таа година биле 3-ти оваа година кое место беа знаеш?

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
8
Тоа е натпревар бре пријател, на тој начин не се определува која единица го има најдобриот снајперски тим!
Тие таа година биле 3-ти оваа година кое место беа знаеш?

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Никој не вика дека не е за почит тој настан, јас лично го почитувам секој специјалец не е важно од кај е, зборот за оваа дебата беше дека типот кој го напиша тоа си го свати многу буквално како да стварно се 3-ти во светот по снајперизам а не дека освиле 3-то место на натпревар.

Кој не знаел, Волците на 4то место во светот по спремност...после Американските S.E.A.L , Руските SPETSNAZ и кинеската единица...
Значи видете како некој наивно размислува од тие недоразберени работи како оваа со натпреварот по снајперизам!

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
8
Никој не вика дека не е за почит тој настан, јас лично го почитувам секој специјалец не е важно од кај е, зборот за оваа дебата беше дека типот кој го напиша тоа си го свати многу буквално како да стварно се 3-ти во светот по снајперизам а не дека освиле 3-то место на натпревар.

Значи видете како некој наивно размислува од тие недоразберени работи како оваа со натпреварот по снајперизам!
Е така де,,, не е мерило спремноста со освоено место на натпревар туку за почит е да се напреваруваш под своето знаме и за својата држава која ја сакаш и да постигнеш резултат кој е достоен да добие позитивни коментари и оценки.
Ако можам да се радувам на трето место во карате ке се радувам и за снајперизам.. ако сака и пикадо нека е....

Член од
24 декември 2011
Мислења
25
Поени од реакции
1
zdravo lugje...preeska mi zborea neso deka porano namesto segasniot predmet mir, tolerancija i zastita, imalo ONO(opstonarodna odbrana)...aj ako nekoj znae, neka mi kaze sto ste ucele na ovoj predmet, ponova generacija sum, pa ne znam :)...mozebi ke me inspirira da napravam nekoj proekt dogodina povrzan so toa...fala vi odnapred :)

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Е така де,,, не е мерило спремноста со освоено место на натпревар туку за почит е да се напреваруваш под своето знаме и за својата држава која ја сакаш и да постигнеш резултат кој е достоен да добие позитивни коментари и оценки.
Ако можам да се радувам на трето место во карате ке се радувам и за снајперизам.. ако сака и пикадо нека е....
Види и јас се согласувам со тебе дека секој позитивен резултат под знамето на Македонија е достоен да добие почит али тоа не беше дискусијата тогаш!

L

.Lost Angel.

Гостин
Македонските функционери ќе се возат во нов „Мерцедес“

12.06.2012 - 18:34 |
Нов блиндиран Мерцедес вреден над половина милион евра деновиве треба да се паркира во гаражата на Министерството за внатрешни работи.
Македонската полиција го потпиша договорот со единствениот понудувач на објавениот тендер. Возилото кое е произведено по највсоките стандарди за безбедност ќе се користи за превоз на државните функционери и странските делегации кои ќе доаѓаат во посета на Македонија
Од МВР информираат и дека немало жалби од ниту една од фирмите кои конкурираа на тендерот за набавка на возила кои требаше да ги заменат дотраените крајслери и дека веќе започнала постапката за повтрорен избор на најповолен понудувач од кого МВР треба да купи 150 возила за потребите на полицијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom