а ако можеш да ми кажеш од каде ти е оваа информација и дали знаеш со сигурност и што поконкретно од романтизам ќе има?Само романтизам ќе биде темата оваа година 13 бода се добива максимално
а ако можеш да ми кажеш од каде ти е оваа информација и дали знаеш со сигурност и што поконкретно од романтизам ќе има?Само романтизам ќе биде темата оваа година 13 бода се добива максимално
Професорката по македонски ни кажа дека сигурно ќе биде Романтизам а за сигурно не знам само претпоставки мои..Па сеа ако ме има излажано онда јебига и ја вас ве лажама ако можеш да ми кажеш од каде ти е оваа информација и дали знаеш со сигурност и што поконкретно од романтизам ќе има?
Ти вероватно немаш правено писмена работа по македонскиКако се пишува точно есеј може некој накратко да објасни ? Зошто чув нешто 2 прста оставање од почеток на редот и слично не ми е јасно баш, инаку за слободнава тема бар тоа ќе биде лесно ме бива за пишување ..
Сум правел само никогаш не се спремам за нив, 1 читам за што правиме и филозофирам после ме бива барем за тоа Инаку фала сега видов лесно е само не знаев тоа со два прста.. требало да оставиме за да се познава кој е воведен, завршен дел итн.Ти вероватно немаш правено писмена работа по македонски
http://makedonskijazikiliteratura.blogspot.com/2010/12/blog-post_22.html
Не ги рачунаат тие .. бар нас така ни кажааПишував сега есеј македонски и есејот за матура треба да е од 350 до 550 збора се мислам дали и буквите како И, Е, ги рачунаат како зборови? (Не би требало ја мислам)
Да и,е се сметаат за зборови пример "како и" се два збора а, исто ако напишеш пример со бројки 1856 година секоја бројка е посебен збор,баш ова ни го кажаа на дополнителната во понеделникот,исто така внимавајте ако пренесувате зборови во есејот од еден ред во друг ред зборот ако го пренесувате треба да се дели точно кај слогот за да се пренесе во другиот ред.Пишував сега есеј македонски и есејот за матура треба да е од 350 до 550 збора се мислам дали и буквите како И, Е, ги рачунаат како зборови? (Не би требало ја мислам)
1856 се смета како два збора, барем така пишува во инструкциите за есејот од минатогодишниот тест.Да и,е се сметаат за зборови пример "како и" се два збора а, исто ако напишеш пример со бројки 1856 година секоја бројка е посебен збор,баш ова ни го кажаа на дополнителната во понеделникот,исто така внимавајте ако пренесувате зборови во есејот од еден ред во друг ред зборот ако го пренесувате треба да се дели точно кај слогот за да се пренесе во другиот ред.
Нас на дополнителната ни кажаа дека секоја бројка на пр.1962 год. се брои како посебен збор,па сега незнам како е исправно,но во секој случај е подобро годините со букви да се пишуваат,а не со бројки.1856 се смета како два збора, барем така пишува во инструкциите за есејот од минатогодишниот тест.
Ја да пошо видов у претнодниве години прашање од типот Тоа и тоа дело кои карактеристики ги има за да припаѓа на тој правец.Луѓе, карактеристиките на правците, романтизам, реализам.. планирате да ги учите?
ДА и тие се сметаат за зборови!! - ако се напишани одделно пример Таа и рече - 3 збора, Нему му - 2 збора, Мајка е - 2 збора (ова пред две години матурата)Пишував сега есеј македонски и есејот за матура треба да е од 350 до 550 збора се мислам дали и буквите како И, Е, ги рачунаат како зборови? (Не би требало ја мислам)