Aбее ич неам желба да учам, ужасна мрза ме фаќа со самото погледнување на тоа прирачникот. Ама лесни ми стојат прашањата од минатите години, за тројче ќе знам секако, а за повеќе можеби ќе се потрудам овие денови 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Гледајки напред ја градиме иднината беше едната по македонски, другата не се сеќавам, а англиски мислам дека беше нешто правиш забава и треба да напишеш кој ќе поканеш, кога е забавата, на кое место и сл.Дали некаде ги има темите за есеј од минатите години (и слободната) или пак некој ако ги знае, ако може да ги напише?![]()
Дали некаде ги има темите за есеј од минатите години (и слободната) или пак некој ако ги знае, ако може да ги напише?![]()
Maкедонски темите ги има во клучовите од минатите години. Провери таму.
Мене англиски ме интересираат, а нив ги нема во клучот. А англиски има писмо за пишување и друго што?
а шо од романтизам?Само романтизам ќе биде темата оваа година 13 бода се добива максимално![]()
не..интерниот тест го изработуваат професорите од училиштето во кое учишАнглиски јазик ќе има едно писмо формално и есеј
Македонски би требало ( 90 % сум сигурна дека ќе биди така, гледајќи ги минатите матури и манатите теми ) да има една слободна тема и оваа година е темата романтизам. Под тоа романтизам според мене може да се пишува за кој сакаш претставник ( нормално ако не е нагласено )
Едно прашање јас имам
Пример моја братучеда полага англиски интерно, а јас екстерно...
дали ќе бидат исти темите на есејот ( на не/формалното писмо)?!?
Англиски јазик ќе има едно писмо формално и есеј![]()