Вашиот индекс во рацете на Латас

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Драган Павловиќ Латас, долгогодишен главен и одговорен уредник во дневниот весник Вечер, заминува од овој медиум за да стане професор на Европскиот универзитет во Скопје.

“Поголемиот дел од работите со Европскиот универзитет се договорени. Од есенва таму, односно на Економскиот факултет, ќе бидам професор по предметот Промоција. Останувам во Сител телевизија на местото уредник, а го напуштам Вечер, каде најверојатно ќе ме замени Ивона Талевска“, изјави Латас за Нетпрес.

Тој пред неколку месеци докторираше токму на Европскиот универзитет.
Глејте и учете! Е вака се стануе професор -- се „докторира“ на реномиран универзитет, и, со нула објавени трудови, по суперсонично брза постапка се стануе редовен професор. Ако не го изберат за редовен, јаз`к да им е на цел Европски! Доценти-моценти, вонредни професори, тоа е све ситна боранија. Како докажан интелектуалец со богата научно-истражувачка кариера, Латас заслужуе најмалце да биде Шеф на катедра за Промоција, а што да не и Декан на Факултетот за Промоција. А ако нема таков факултет ондак таков одма треба да се основа. Латасу за љубав.

V

Vollstandig

Гостин
Вчера докторира...од денес предава.Напредок,со брзина на светлината. Радувајте се што гласот од телевизорот е толку интелегентен и успешен.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
нека примат сочуство сите што ќе бидат приморани да слушаат предавања од латас :tapp:
Зошто бе сочувство...на мислење сум дека предавањата би му биле занимливи и интересни.... човекот дал збори глупости, вистина или нешто друго факт е дека знае да направи интересна приказна...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Зошто бе сочувство...на мислење сум дека предавањата би му биле занимливи и интересни.... човекот дал збори глупости, вистина или нешто друго факт е дека знае да направи интересна приказна...
Ако стигнавме до таму Латас да оформува личности и да предава вредности....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако стигнавме до таму Латас да оформува личности и да предава вредности....
О ...ебате беља... да оформува личности и вредности.... не дупи сега и ти...

...тоа се прави на друго место...
.. на факултет се изучува струката...
... под занимливо и интересно мислев на зачинувањето, проширувањето на сувопарните предавања (имаш учубник, професорот ти го кажува тоа што пишува во нив, ти дома го читаш истото и на испит му го повторуваш истото... ) со некои негови приказни на разни теми.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
О ...ебате беља... да оформува личности и вредности.... не дупи сега и ти...

...тоа се прави на друго место...
.. на факултет се изучува струката...
... под занимливо и интересно мислев на зачинувањето, проширувањето на сувопарните предавања (имаш учубник, професорот ти го кажува тоа што пишува во нив, ти дома го читаш истото и на испит му го повторуваш истото... ) со некои негови приказни на разни теми.

Нека го стават например Кили за професор, има да направи интересно предавање, брачкооооо.
Или замисли Жаре бербер професор, има да се раскажуваат предавањата и да се бара место повеќе!!!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Има кај мене еден у маало Миле звани Копиљ. Он не да знае да врзе прича, него хипнотизира, ебате беља. Каков Латас, какви бакрачи. Само не беше по школо многу -- заврши за дреар у Коце Металец и толку. Али по твоиве критериуми за професура, на Европски Миле Копиљ може да биде ако нишо друго, онда некој надворешен соработник. Као предавач-медавач, ќе му се најде место.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Нека го стават например Кили за професор, има да направи интересно предавање, брачкооооо.
Или замисли Жаре бербер професор, има да се раскажуваат предавањата и да се бара место повеќе!!!
Немам ништо против... :D
... па подобро тие да ми кажуваат гачки неголи некој смотан да два часа ми го кажува она што сам можам за 15 минути дома да го прочитам.
Докажано е дека материјата најлесно се совладува со кратко и неопходно образложување и објаснување на истата и „подолг“ неврзан разговор (примери, случки, вицеви...) околу истата...
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 23:10 ---
Има кај мене еден у маало Миле звани Копиљ. Он не да знае да врзе прича, него хипнотизира, ебате беља. Каков Латас, какви бакрачи. Само не беше по школо многу -- заврши за дреар у Коце Металец и толку. Али по твоиве критериуми за професура, на Европски Миле Копиљ може да биде ако нишо друго, онда некој надворешен соработник. Као предавач-медавач, ќе му се најде место.
Па може бе... зошто не...
зар е толку тешко да една книга ја научиш и им ја прераскажуваш на кандидатите и од нив за оцена бараш да ти раскажат делови од истата...
... тоа ти е нашето школство...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Па може бе... зошто не...
зар е толку тешко да една книга ја научиш и им ја прераскажуваш на кандидатите и од нив за оцена бараш да ти раскажат делови од истата...
... тоа ти е нашето школство...
Па и ја викам тоа бе. Еве више излегуе квалитетен кадар као тебе со јасни критериуми и реалистични погледи за иднината на образовниот систем.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Па и ја викам тоа бе. Еве више излегуе квалитетен кадар као тебе со јасни критериуми и реалистични погледи за иднината на образовниот систем.
Не викаш ти ништо... и ти како мене сеир си тераш...:D

Во ЧДА СМЕ!!!!!!

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Како што го окркаа Љубе и Велија, еден ден искрено се надевам дека и оваа багра ќе си го добие истото, ако не и дупло полошо...Ќе се затворат овие квази лоповски факултети и нивните газди како Бојо Андрески што е...Потоа озогласените новинари како Латас, кој наместо вести држи монолози и све што е НеВмровско го откорнува од вреѓање и тоа јавно...Никако да се заситат па сега и добија звања доктори и магистри и професори универзитетски станаа...Најискрено се надевам дека еден ден ќе бидат со земја срамнети...
А за овој Урко ако не друго барем тој цел живот е обезбедување и билдер и сл...Освен Лупус агенцијата он е газда на најголемиот и најскапиот фитнес клуб во Македонија, ако не и пошироко - Магнус...Каков и да е барем не искача јавно на телевизија да се експонира, да вреѓа и памет да соли на луѓето...Си работи во сенка, си магистрира во сенка...
Што уште не ќе видиме следно не знам...

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513

ексклузивно фото од одбраната на магистарскиот труд на урко

Kajgana Shop

На врв Bottom