Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
@l1en daj be smiri se malce premnogu gluposti imas u sekoj post!

inaku sho vikash da go vratime i odumadi od torino, posto u torino ima dosta iskusni igraci na nivnite treninzi. - treniraat so poranesnite legendi na torino taka da deckoto ima ogrooooomno iskustvo. :facepalm:
Смири се ти малку и прифани ја реалноста а не станал си рано сабајле да за ми кажеш да се смирам. :icon_lol: Ти цела ноќ ли го мисли Одуаманди и дека може да игра во прв тим? :icon_mrgr:
Во Торино не е стандарден пола натправари од клупа влегуваше од цела сезона само 500 мин има, а не па кај нас не може да се очекува од него да научи нешто од клуб со послаби играчи и да дојде да игра со Ибра заедно. :eek:
Да го вратиме и голманот он има 33 год и стекнал е искуство со поранешните легенди на Торино и ќе го замени Абијати. ;) :icon_lol:

Ако сакаме да бидат големи играчи мора многууууу повеќе да и се даде шанса и ако сакаме за брзо време да станат првотимци не да чекаме 27 па да ги развиваме веќе некои се по 20-22 години (а на тие години Малдини, Амброзини и Барези веќе беa стандардни) :) или да ги даваат на позајмици во други екипи а они колку можат да научат од играчи од Лече и Џенова и сл eкипи? Ако планираат да купуваат готови играчи нема потреба да имаме младински тим ќе го собираме ѓубрето од секаде.

Го дадоа Астори се откажаа од него сега па го бараат назад, за наш играч да ни бараат 10 мил и тоа зашо оти навреме не го откриле неговиот талент и дале друг да го учи. :facepalm:
Сега го продадоа и Меркел кој е следен ќе видеме.

Да не беа повредите иста песна ќе беше како Анчелоти младите немаше да имаат никаква шанса.
Се додека Антонини и Месбах се здрави Де Шиљо нема да добие шанса да игра како лев бек, подобро му е на таа позиција на дербито мислев дека игра којзнае каков искусен играч.
Грешка му беше на Алегри тоа што на последниот натпревар со Новара не излезе со пола примавера па потоа некои да ги смени со легендите кои си заминаа па да се виде кој колку е спремен да игра со прв тим а не го игра Боатенг па се повреди.
Место да ги користиме нашите ние ќе се молиме за еден Верати кој до вчера се мочаше во гаќите сега го споредуваат со искусен играч бил новиот Гатузо бил овај бил онај и вредил мин 15 мил. o_O
Па и Валоти со 10 натпревари по 10 мин во Милан ќе биде подобар од него и го изеде на едншка. :icon_mrgr:

Не може да им се даде многу повеќе шанса во ситуација кога конкурентот ни дише во врат и секој бод е важен плус играме со комбиниран состав.Тоа ќе биде огромен притисок за било кој играч од младинците и шансата да се изгуби на една таква утакмица е 90%.Шанса треба да добиваат на решена утакмица последните 20-30мин и тогаш да се види дали ќе биде играч или нема да биде.Споредбава ти е лоша зошто тоа се играчи за кои што сите во Милан биле убедени дека ќе ги биде и затоа добивале повеќе шанси.Значи таму не се одело со експерименти туку сите биле сигурни дека станува збор за големи таленти и што е најважно готови играчи.Со Пато е слична ситуациајта иако овој не доаѓа од нашио младински погон.
За Астори ако се види денешнава политика можеби подобро е што го дале.Евентуално присуство на Астори и давање пари за негова плата би можело да доведе до не доаѓање на Силва и да бидеме 3 пати послаби во одбрана.Ова е многу веројатно ако се знае дека газдата не ни е расположен за купување на играчи.За Меркел реално нема многу место ви тимов и подобро ќе биде и за него кариерата да ја продолжи во тим каде што на 90% од утакмиците ќе биде стартер.
За последново може си во право но дефинитивно не си целосно.Алегри покажа дека малдите ќе добиваат шанса поготово со Шарави и со Де Шиљо што запиша неколку настапи во Серија А и еден во ЛШ.Ако добро ме држи памтењето во ЛШ доби шанса и уште некој играч од младинците или па уште двајца беа... Не му беше грешка за утакмицата со Новара затоа што за младинците што стварно ги бива и тоа го имаат приметено од раководството ќе добијат шанса на пријателските.

п.с Тие таму сигурно знаат многу повеќе колку има потенцијал во кој младинец и за тоа мислам дека не сме доволно информирани да дискутираме на таа тема.

еве што вели Corriere dello Sport за платите и договорите на играчите
592951912.png

Интересна опција е и Бербатов..што знам но понудава за Ибра звучи примамливо,можеби Галијани го мисли истото што и јас :D

Бербатов
Бербатов
Бербатов
Бербатов
Бербатов
images

stvarno plative skoro vo site timovi ne se fer mamata
vo sekoj tim ima primeri kade shto igrachi kako robinho zimaat povekje od igrachi kako silva, abate, abiati, cassano i boateng :facepalm:

Не бе озбилно не знам зошто Бербатов ви изгледа ко лоша опција или пак еве Дрогба може,со парите да се среди средината па една година со било кој од двајцава може да се истера.

После ќе е полесно.

Не бе озбилно не знам зошто Бербатов ви изгледа ко лоша опција или пак еве Дрогба може,со парите да се среди средината па една година со било кој од двајцава може да се истера.

После ќе е полесно.

За Дрогба веќе може да се прават други муабети ама за Бербатов како замена за Ибра никако.Боље Фичо Ивановски од Вардар да го земеме отколку татарчево.

Ако некој гарантира дека тие 40м ќе бидат вложени во играчи и дека ќе се донесе Дрогба тогаш може да се размисли за понудава иако од Ибра имаме 20+ голови по сезона.Ибра веќе влегува во 30та година и тешко дека некој би искеширал толку освен глупине шеици.Пак ќе речам...ако некој гарантира дека тие пари ќе се вложав во играчи пред се од средината тогаш може да се размисли во спротивно несмее ни да се помисли на продажба на Ибра или па Силва/Боатенг.

Мене највеќе ми е криво што ова шугавава лига се освојува со многу малце вложени пари но и тие пари нема кој да ги вложи заради Х причини.Реално со пари што тимови како Челзи,Реал,Сити ги даваат за еден играч тука можеш лигата да ја освоиш но ситуациајта во Италија е никаква па од таму останува да се надеваме дека Монтоливо ќе се снајде и дека тој Траоре ќе биде како Ночерино.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom