Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.662
Изгледа имаат утнато нешто, па добивам огромни брзини за download (споредено со оние за upload-от), инаку треба да биде 50/50 (оптика).
И кај мене е исто, незнам зошто. И претходно кога беше 20/20 покажуваше така, ама беше 20/12-15, а сега максимум до 7 ми покажало upload.

Како и да е, одлично е сега, си летаат торентите, цело време нешто се симнува. :D

Untitled.jpg

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
:eek: 15 16 дена ние земавме 3 Макс старт пакетот зарем и за ресиверот да го донесат наместат се чека толку?
Поднесовме барање на 17ти мај, а пакетот го активираа на 1 јуни. Незнам зошто им требаше толку, неколку пати се јавив и добив одговор дека статусот е: испитување на техничка можност, а неколку пати им повторив дека нема што да се испитува кога веќе оптиката и опремата е инсталирана во мојот дом (од претходниот 3max optic basic пакет).. Најверојатно и за ресиверот ќе почекаш неколку дена, затоа што се додека не ти го пуштат сигналот одкај нив, џабе ќе ти стои дома (ќе ти јавува исто како сликата што ја беше поставил Princ на претходната страна).
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 22:58 ---
И кај мене е исто, незнам зошто. И претходно кога беше 20/20 покажуваше така, ама беше 20/12-15, а сега максимум до 7 ми покажало upload.

Како и да е, одлично е сега, си летаат торентите, цело време нешто се симнува. :D

Прегледај го приврзокот 44352
Нема врска, немам сервер или нешто слично дома па да имам потреба од аплоад, се додека торентите одат со 5-6 мбпс не е проблем :D
Инаку, приметив дека оној циско рутерот подржува 25 мбпс (максимална брзина што ја измерив преку лаптопот кога бев поврзан на wi-fi), прво мислев дека од таму ми имаат толку пуштено, но потоа го поврзав со мрежен кабел и видов дека брзината се дуплираше.

Член од
20 февруари 2009
Мислења
103
Поени од реакции
73
Поднесовме барање на 17ти мај, а пакетот го активираа на 1 јуни. Незнам зошто им требаше толку, неколку пати се јавив и добив одговор дека статусот е: испитување на техничка можност, а неколку пати им повторив дека нема што да се испитува кога веќе оптиката и опремата е инсталирана во мојот дом (од претходниот 3max optic basic пакет).. Најверојатно и за ресиверот ќе почекаш неколку дена, затоа што се додека не ти го пуштат сигналот одкај нив, џабе ќе ти стои дома (ќе ти јавува исто како сликата што ја беше поставил Princ на претходната страна).

Нема врска, немам сервер или нешто слично дома па да имам потреба од аплоад, се додека торентите одат со 5-6 мбпс не е проблем :D
Инаку, приметив дека оној циско рутерот подржува 25 мбпс (максимална брзина што ја измерив преку лаптопот кога бев поврзан на wi-fi), прво мислев дека од таму ми имаат толку пуштено, но потоа го поврзав со мрежен кабел и видов дека брзината се дуплираше.
А некоја финта да им направам да дојдат одма има ли ?:pos: Знам на пример кога беше за мењање на рутерот тој еден од драчево што е одма следниот ден беше тука тотално непрофисонални се.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Јас склучив договор за Call & Surf пакет во Саботата и земав право и Dell Лаптоп од нив. Ми дадоа рутер да си го поврзам сам дома ама интернетот уште не е пуштен. Им се јавив во корисничка подршка во Неделата и типот ми рече дека од кај нив треба да се активира интернетот. Ако може две недели да ги чекам за да го пуштат и кај мене ќе им ибам матер. Треба и телевизија да уклучам наредниве денови ама ако се вака бавни џабе.

Член од
20 февруари 2009
Мислења
103
Поени од реакции
73
Јас склучив договор за Call & Surf пакет во Саботата и земав право и Dell Лаптоп од нив. Ми дадоа рутер да си го поврзам сам дома ама интернетот уште не е пуштен. Им се јавив во корисничка подршка во Неделата и типот ми рече дека од кај нив треба да се активира интернетот. Ако може две недели да ги чекам за да го пуштат и кај мене ќе им ибам матер. Треба и телевизија да уклучам наредниве денови ама ако се вака бавни џабе.
Еве и јас ги чекам за телевизија ај мање више за интернет :facepalm:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.404
Поени од реакции
590
Значи до рутерот било :cautious: Ја па се чудам зашто не мрда брзината повеќе од 25 Мбпс ...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Значи до рутерот било :cautious: Ја па се чудам зашто не мрда брзината повеќе од 25 Мбпс ...
Па рутерот е Wireless-G што значи дека МАКСИМУМ му е 54мбпс, тоа е 5мб/с..Таква брзина ниеден wifi-G рутер неможе да постигне...Требаше они wireless-N 300mbps да ви даат, и онака им плаќате по ѓавол ипол

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кај овие се доплаќа за втор или за трет ресивер, како идеше тоа?

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Конечно се решив да се јавам да ме префрлат на новиот call&surf optic пакет, бидејки сега сеуште сум со 20мбит-а и 60ГБ лимит, а со новиот има 50мбит-а и 600ГБ лимит. На страната на т-хомос стои дека цената на пакетот е 1299 ден месечно за договор на 2 години, арно ама доле во small print нали, пак си пишале 1500 ден за 2 год и дури феноменални 1700 ден за 1 година. Си праам муабет со тетката таму и викам сакам да се префрлам на новиот пакет и си прашувам фино лепо дали е 1299 ден месечно цената, она ми вика " а не дечко, тоа ти е за нови корисници, ако си ти наш корисник од 2007 година тоа врска нема, си се заебал јебига, ти ќе си плаќаш пак 1500 ден месечно..." итн итн парафразирам нормално... Испаѓа дека сите пакети им се со намалени цени и зголемени лимити освен баш овој што го користам јас :( Сега сум ептен во мисла ставен, незнам што да правам.....
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 10:54 ---
Кај овие се доплаќа за втор или за трет ресивер, како идеше тоа?
За втор приемник 999 ден еднократно, за трет 179 ден месечно, четврт плус уште 179 ден итн....

P

Princ

Гостин
Мене изненадувачки ама денес ми активирале веќе MaxTV (не дека ми јавија, случајно проверив и почна да се полни она под запчаникот). Сега прво нешто што ќе направам е да си го порачам пакетот со порниќи.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Мене изненадувачки ама денес ми активирале веќе MaxTV (не дека ми јавија, случајно проверив и почна да се полни она под запчаникот). Сега прво нешто што ќе направам е да си го порачам пакетот со порниќи.
Аман бе, шо така..

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Вчера попладне проверив имав потрошено 11 GB, сега проверувам 12. Ништо не симнувам, никој не ја знае лозинка од рутер. Изгледа ми ги туриле за инает, минатиот месец 42 им потрошив сега надоместуваат. :mad:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Вчера попладне проверив имав потрошено 11 GB, сега проверувам 12. Ништо не симнувам, никој не ја знае лозинка од рутер. Изгледа ми ги туриле за инает, минатиот месец 42 им потрошив сега надоместуваат. :mad:
Аман бе луѓе никој не ве "краде". Јас по цел ден гледам видеа на YouTube @ 1080p па ни 2GB не трошам.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Аман бе луѓе никој не ве "краде". Јас по цел ден гледам видеа на YouTube @ 1080p па ни 2GB не трошам.
Епа дај објаснение ти тогаш. Јас ни YouTube немам отворено.

Kajgana Shop

На врв Bottom