ATP тенис - општа дискусија

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Србија ја победи Чешка со 3-0 во Светскиот Тимски Тениски Куп во Дизелдорф (второ по натпреварување, после Дејвис Купот) :D

Јанко го победи Бердих со 7-5 7-6, Виктор го победи Степанек со 2-6 6-4 6-3 и во дубл победа на Србија, Јанко/Зимоњиќ - Бердих/Чермак 6-3 6-1 :D

Честитки за репрезентацијата на Србија :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Znaci ne zboruvam jas za toj tip tenis(servis-volej) zboruvam za toa deka na tvrdi podlogi sto gi ima premnogu niz celata godina i se od beton, toa e toa, udiras mavas serviras , kratki poeni i najcesto pobeduvaat onie sto imaat silni udari od osnovna linija, difenziva ili odbrana mnogu mnogu ne funkcionira na tie podlogi, muabetot mi bese na roland garros ili ajde zemjeni tereni otkrivaat mnogu poveke od eden igrac, kolku moze da izdrzi, kolku trca, nema tolku kratki poeni pa ako e nekoj na pet metri pozadi osnovna linija moze i skrateni topki da se igra, ima poveke razlicnost, na kraj kraeva zemejeni tereni se super, malku da padne topceto na nekoj del kaj sto e neramen i go menuva tekot na eliot poen pa e pointeresno, na tvrdi podlogi nema promena na ritam, ednolicno e i robotsko

Далеку повеќе вариација во игра е потребна за да победиш топ 5 тенисер на тврда подлога него на земја, далеку.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.922
Поени од реакции
16.193
Ако вие знаете што зборите. Како бе Вимблдон бил послаб од Ролан Гарос? Ај што се две различни работи, едно на земја, друго на трева. Ама човек да каже дека Ролан Гарос е пред Вимблдон е во апсолутна заблуда. Читнете изјави од тенисери ќе видите што значи Вимблдон во кариера на еден тенисер. Тоа ви е неофицијалното светско првенство во тенис. И публиката е баш како што соодвествува за еден тениски турнир. Она во Франција е сељачко урлање. На што личи судија за време на еден натпревар да моли публика да седне или да се заќутат за да може поени да се одиграат.
Мислам дека членот кој го започна муабетот, збореше за тоа дека на Ролан Гарос се играат долги мечеви, што не е пример со останатите грен слемови.
Не се сложувам јас со тоа, се зависи од тоа кој двајца тенисери се среќаваат и каков тенис преферираат да играат.
Секаде на секој гренд слем имало долги мечеви...
И секој грен слем си е прикаска за себе. А Вимблдон си е посебна прикаска, не за џабе го нарекуваат неофицијално светско првенство.
Ако бираме веќе кој ни е омилен, ја би го одбрал Австралиан Опен, некако нај ќеф ми прај, сеа термините се малце незгодни, ама и тоа е пролазно ако си фан на тенисот.

* RocknRolaa те цитирав тука, колку да се знае за што зборам, а да не ја полниме темата за Ролан Гарос со сосем трет муабет :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мислам дека членот кој го започна муабетот, збореше за тоа дека на Ролан Гарос се играат долги мечеви, што не е пример со останатите грен слемови.
Не се сложувам јас со тоа, се зависи од тоа кој двајца тенисери се среќаваат и каков тенис преферираат да играат.
Секаде на секој гренд слем имало долги мечеви...
И секој грен слем си е прикаска за себе. А Вимблдон си е посебна прикаска, не за џабе го нарекуваат неофицијално светско првенство.
Ако бираме веќе кој ни е омилен, ја би го одбрал Австралиан Опен, некако нај ќеф ми прај, сеа термините се малце незгодни, ама и тоа е пролазно ако си фан на тенисот.
Што се однесува до долготрајност на мечеви и јас се согласувам со тебе. Нема врска тоа со турнирот, туку со тоа кои двајца играат и каков им е денот.:)
На Вимблдон е одигран најдолгиот меч во историјата, поголем демант од тоа не може да има. Исто финалето Роже - Рафа траеше неполни шест часа.

За мене Вимблдон како турнир има дух како ниеден турнир на тенискиот распоред. Можам да не ги гледам останатите турнири, ама Вимблдон не се пропушта.:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
^^Што фала , во право е. Каде каде е потежок Роланд Гарос за освојување. Треба многу јака физичка подготовка. А за Вимблдон што ти треба? Силен сервис и добар волеј. Ништо фазла. Иванишевиќ со таква игра го освои.

Размислив малце подолго овој пат, и одлучив дека е најдобро веќе да не дискутираме на таа тема, барем што се однесува до мене се откажувам.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Значи какво аматерство од страната на нашите телевизии т.е. во случајов од Наша ТВ. Пред 3 години го даваа турнирот од Вашингтон (АТП 500) пренос. Јас кога беше во живо си го гледав на СпортКлуб, а потоа другиот ден случајно ги вртев каналите и гледам Наша ТВ снимка од синоќешниот меч на Родик и Изнер. Коментаторот од Наша ТВ, замислете само го преведуваше српскиот коментатор од СпортКлуб..... се исто како него кажуваше, некои резултати од порано и тоа баш во истиот момент... катастрофа, баш сега се потсетив на тоа и сакав да напишам тука, можда и некој друг го забележал тоа :)

L

Löwe

Гостин
Нека му е Среќен 26тиот Роденден на Матадорот, и да не израдува уште со многу успеси!!!

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Вчера Типсаревиќ даваше интервју и без наочари многу ми заличи на Рајан Рејнолдс.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Се избламира денес Верадско на челенџерот во Простејов , од некојси Семјан :pos: : 4-6,7-6,4-6 :vozbud:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Се избламира денес Верадско на челенџерот во Простејов , од некојси Семјан :pos: : 4-6,7-6,4-6 :vozbud:
Тој се избламира со самото учество на него, па до челенџери ли стигна?

Kajgana Shop

На врв Bottom