Android корисници (проблеми, прашања, совети)

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Фала, супер работи антивирусот. А некое програмче што ќе ги инсталира апликациите и игрите на мемориската картичка? 8 гига ми е па греота е да стои неискористен толкав простор
повели пријателе се на едно место а можеби и најдоброто програмче воопшто и е многу лесно и едноставно за користење...тоа што можеш префрлај на картица од овде
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.lepeng.superboxss&feature=search_result

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
дечки, не најдов тема за таблети, па ај тука да прашам ( пошто е андроид нели )

во план сум да земам евтино таблетче ( имам iPad, ама потребно ми е нешто помало, и секако поевтино ) од оние кинеските што се ePad/aPad, по 70-80евра ..

е сега, видов дека имаат андроид 2.2 ( froyo мислам ) па ме интересира дали може да се надоградат? видов по нет нешто custom rom'ови за истите, па незнам колку би било успешно со тоа да се подобри нешто од нешто? таблетот што планирам да го земам е од новите изданија ( 2012 год ) па е за "нијанса" подобар од претходните ( 2009/10 ) .. ( ме интересира ШТО + би добила со некој од подоле споменатите rom'ови .. )

конкретно, гледав Honeycomb; UberoidHYBRiD 1.3.0 v5 (ова ми го дава заедно со Honeycomb т.е Universal Hybrid HoneyCombMOD Uberoid ), или Modroid v11 LITE верзија .. според вас, која е најдобра за 7" таблет?

и да, таблетот е WM8650 aka M009s и уште милион различни имиња :)

секоја помош е (y) од вас по искусните :P

Член од
26 октомври 2011
Мислења
795
Поени од реакции
375
Кога ќе може да се прави апдејт на Андроид 4.0 на Сони Ериксон телефони ?

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
..
и да, таблетот е WM8650 aka M009s и уште милион различни имиња :)..
синот на другар ми има исти два такви, некој роднина им ги донесе од германија, едниот го продава, ако сакаш, јави ми се на приватна порака, ќе ти дадам телефон па договорете се.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
синот на другар ми има исти два такви, некој роднина им ги донесе од германија, едниот го продава, ако сакаш, јави ми се на приватна порака, ќе ти дадам телефон па договорете се.
веќе ми е порачан, прашањето ми беше ДАЛИ може, и КОЈА верзија од погоре споменатите би била добра за истиот модел .. :)

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Гледам на интернетов се шири информација дека телефонов Sony Ericsson Live With Walkman има достапен апдејт на 4.0.3 еве и на јутуб има гледам претставен Лајв телефон со 4.0.3 http://www.youtube.com/watch?v=eXmgM_ixYm4 е сега некој да ми објасни како се прави апдејт на телефонов ???

Член од
14 април 2012
Мислења
130
Поени од реакции
140
Гледам на интернетов се шири информација дека телефонов Sony Ericsson Live With Walkman има достапен апдејт на 4.0.3 еве и на јутуб има гледам претставен Лајв телефон со 4.0.3 http://www.youtube.com/watch?v=eXmgM_ixYm4 е сега некој да ми објасни како се прави апдејт на телефонов ???
симни го оваа и следи ги инструкциите

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Ова проверено работи ? Да не го зезнам нешто телефонот ???
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 16:31 ---
Ај со господ напред сега ќе почнам..

Член од
14 април 2012
Мислења
130
Поени од реакции
140
Да, eве ја го aпдејтирав мојов Xperia Arc на андроид 4.0.4. супер е ;)

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Ми кажува работите во меморијата ќе се избришат.. и сега ќе ги префрлам на мемориска... А податоците од мемориската се бришат или не ??? Ај ќе ти пишам ПП

Kajgana Shop

На врв Bottom