Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Beck's

Гостин

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.423
Поени од реакции
16.714
Ne, ama mozese da go citiras drugar ti koj pred Toni, kaza deka ligata bila slaba lani
Од кај знаете дека ми е другар бе? Види ги ти нив :icon_lol:
Ме мрзи да разглабуам на долго и широко, ама факт е дека Вардар сезонава поставија повисоки стандарди. Се надевам дека и другите клубови ќе ги следат и конечно ќе почнеме да гледаме квалитетен фудбал. Колку е тоа можно, со оглед на фактот дека имаме прекорумпирана федерација, не знам.
Не мора да се согласувате со ова што го кажувам, тоа е мое мислење. Како што кажав, ме мрзи да разглабувам на долго и широко.

Туку ме интересираше, дали Емини ќе игра и наредна сезона за Шкендија?

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Се ближи клуч на темава офффф :facepalm:

B

Beck's

Гостин
Nema Emini sila za evropski klub, kondicija ima za 45' samo, ako slucajno ide nakade toa ke bide nekoj ebi veter klub, mislim stvarno ebi veter. Dobar e deckoto, duri strasen ke kazam, ama ko sto kazav nema sila da tera poveke od edno poluvreme. A za kaj nas dobar e

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Ti krenaa akcii nekoi od forum i mislis deka imaj pojma nesto, ova odi na maalo kazi im na decata vise stana dosadno, tolku sto ne znam sto ne odis ti na maalo pa da im kazes prikazni na decata, ako i oni nekoj den ne te sutiraat so vakov stil na muabet.

Zendeli nemoj da go sporeduvas so niti eden drug Albanec koj igral u Shkendija, a ne pa so Miki ili koj i da e.
Alomeroviq i Nuhiju(osobeno posledniot) bea klucni za lanskiot uspeh.
Tie 7-8 porazi idi na tie od maalo kazi im gi. (posebno ovde ispadna glup, bar da bese blizu so brojkata).

Vi kupivte opstanok pa uste mi zbori za kupeni utakmici, kolku kupivte vie koa vidovte deka so tie bedni ekipi ne mozevte se do 100 min gol da dadete. (kolku pati se slucilo ova, 10-15? ).
Грешка сум бил за поразите, рано наредивте дел од нив, па заборавив дека до крај на сезона ги купивте потешките гостински мечеви :icon_mrgr:

Дека играчи како Аломеровиќ, Нухију и Мустафи ви беа главни играчи, доволно кажува колку била јака лигата.
Не е Зендели исти калап со Јовановски?
И двајцата малку над просечното голмани.

Факт е дека лесно победувавте но на ДОМАШЕН ТЕРЕН. А сите знаеме зошто победувате толку лесно на домашен :icon_mrgr:
Плус уште две екипи имате од тетово што играат на ист терен како вас, па на домашен терен игравте 19 меча од првенството.
На гости 5 помалку, кај Бреглница видовте дека нема шанси да тепате па втората ја наместивте. Нека потврдат Штипјани.
Истото и со Силекс и со Напредок и со Пелистер два меча.
Нека потврди за двата меча goran16ta да не речете дека пукам во празно ;)

Па немој да ме јебеш бре, освен кај нас неможевте нигде да тепате на гости. Не дека лигата била појака, туку од причини кои ги спомнав во горниот пост (дека со таков тим во други сезони би играле само епизодни улоги).
Кај Турново едвај вадевте нерешено, исто и во Кичево, во Штип ве напупија како мали деца.
Ние тепавме на сите три места, во последната им пуштивме бод на Напредок, исто како и на Турново дома.
Единствено Ренова и Тетекс, имаа голема среќа во многу наврати и си заминаа со бод.
Што ако сме тепале во 90-та минута?
Кога цел меч бевме сто пати подобар противник, плус во тие кола игравме со целосно искомбинирани состави...
На мечевите имавме по 10 шанси, тоа што головите доаѓале на крај си е чиста случајност. Фудбалот се игра 90 минути ;)

Сите се согласуваат дека ланска сезона беше НАЈКАТАСТРОФАЛНА, само вие се топорите :facepalm:
ДА ТЕ ПОТСЕТАМ ДЕКА ИГРАВМЕ СО МЛАДИНСКА ЕКИПА ПРВА ПОЛУСЕЗОНА, ДЕКА НЕМАВМЕ ПАРИ НИ ВО УРНОВО ДА ОТИДЕМЕ?
ДА ТЕ ПОТСЕТАМ ДЕКА ПЕЛИСТЕР ГО НАПРАВИ ИСТОТО?
Уште чекам да ми најдеш соодветни екипи кои играле со младински состави во оваа година ;)

За првиот дел, слатко си ме изнасмеал (y)
--- надополнето: 4 јуни 2012 во 23:20 ---
Хахахха....па тогаш зошто велите Шкендија била слаба ама сепак беа шампиони! :facepalm:
Не била слаба во таа година, најаки бевте лани, ама реално досега послаб шампион немало, ниту ќе има...
Си ги вртиш муабетите како сакаш. Сме победувале во 90-та минута од една страна што значело дека сме биле слаби, ЗАШТО ДА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ПРОТИВНИКОТ БИЛ ЈАК?
Од друга страна сме го решиле првакот по 22 кола, дека лигата била слаба, ЗОШТО ДА НЕ БИДЕ ДЕКА НИЕ СМЕ БИЛЕ ПРЕЈАКИ?

B

Beck's

Гостин
Koj Goran da potvrdi, ovoj li od vcera
Брат ништо не погоди, така да во иднина не шири многу дезинформации :D
Вардар не добивал лиценца, ќе не суспендирале три години, Тетекс испаѓал, Еуромилк влагал...
ГЛЕДАМ... :icon_mrgr:
Ne pa vie so vrvni iminja osvoivte godinava, igrac za vrska ko Mustafi zasega nema vo makedonkata liga, i ova ti e ogromen fail da go spomnes nego u toj pravec.

Kazi mi ti mene kolku cesto makedonskite timovi uspevaat da pobeduvat kaj albanski timovi, pa sporedi posle kako igra Shkendija na gosti a kako Vardar. Ne e isto Napredok-Shkendija i Napredok-Vardar, ama ne znam zosto ti objasnuvam koga zdravata logika bi trebalo da sfati sto kako.

Lanskite Pelister i Vardar gi imase godinava kaj 11 Oktomvri i Ohrid... Pelister-Oktomvri odamna ispadnaa od ligata, dodeka vie lani i Ohrid godinava se borea do kraj za baraz mesto. Isto sranje ti e

Член од
11 јули 2009
Мислења
210
Поени од реакции
146
Абе како што тргнало ке кажат дека Шкендија лани имала болји состав и од оној во 92/93 на Вардар

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Не била слаба во таа година, најаки бевте лани, ама реално досега послаб шампион немало, ниту ќе има...
Си ги вртиш муабетите како сакаш. Сме победувале во 90-та минута од една страна што значело дека сме биле слаби, ЗАШТО ДА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ПРОТИВНИКОТ БИЛ ЈАК?
Од друга страна сме го решиле првакот по 22 кола, дека лигата била слаба, ЗОШТО ДА НЕ БИДЕ ДЕКА НИЕ СМЕ БИЛЕ ПРЕЈАКИ?
Вие ги вртите муабетите како ви одговараат. Тогаш според вас зошто да не значи дека лани тие екипи кои не победиле биле доста силни!?

Ептен релевантен извор имаш, Горан да потврди дека Шкендија купиле натпревари. А кога велат дека вие сте ги купиле победите од 1-0 во 90+ минута тогаш тоа се било правилно бе, тоа е фудбал нели :ROFLMAO:
--- надополнето: 4 јуни 2012 во 23:37 ---
Се ближи клуч на темава офффф :facepalm:
А зошто се ближи клуч бе?

Или сите треба да кажат: "Вардар е најјак"

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Koj Goran da potvrdi, ovoj li od vcera

Ne pa vie so vrvni iminja osvoivte godinava, igrac za vrska ko Mustafi zasega nema vo makedonkata liga, i ova ti e ogromen fail da go spomnes nego u toj pravec.

Kazi mi ti mene kolku cesto makedonskite timovi uspevaat da pobeduvat kaj albanski timovi, pa sporedi posle kako igra Shkendija na gosti a kako Vardar. Ne e isto Napredok-Shkendija i Napredok-Vardar, ama ne znam zosto ti objasnuvam koga zdravata logika bi trebalo da sfati sto kako.

Lanskite Pelister i Vardar gi imase godinava kaj 11 Oktomvri i Ohrid... Pelister-Oktomvri odamna ispadnaa od ligata, dodeka vie lani i Ohrid godinava se borea do kraj za baraz mesto. Isto sranje ti e

Се е кажано со ова, најдов со кого да правам муабет :pos:
Да да во право си, нема играч како Неби Мустафи, немало, нема ни да има :cuc:

Годинава имавме играчи како Ранѓеловиќ кој за жал се повреди во лошо време, кој е за класи пред Мустафи уште на 18 негови години, Стојаковиќ (докажам во прва српска лига),Оса три класи подобар од Мустафи, Стјепановиќ екс член на Метрсбург, Лико, Петров и Гроздановски за кого нема потреба да се трошат зборови, во средината сме едно седум класи над вашиот лански состав.
За жал имавме многу повреди, па мораше доста да се комбинира.
Еден наш напаѓач вреди повеќе од цела ваша ланска средина заедно со нападот ;)
И Костовски е играчиште во споредба со еден Ерсан Сали на пример :pos:
Огбона разочара, Али не вреди ни да го споменувам...
Во одбрана столбови како Вајс и Таневски. Таневски и Вајс, можеби и најдобро одбранбено дуо во последниве години во Македонскава лига. Искусен десен бек Илиевски кој придонесе многу, и реално непознатиот Бошковски кој исто изигра одлична сезона.
Со кого ќе го споредиш Таневски на пример?
Со Никитовиќ ко ваш најдобар играч од одбраната? :pos:
Или ИЛИР ЕЛМАЗОВСКИ? :pos:

Едино Зендели може да се смета за поквалитетен од Захов, мада овој рапидно напредува и очекувам во иднина да стане прв голман во репрезентацијата...

Абе што сакаш кажувај неможеш да не правиш будали дека екипа која освоила со играчи како Нухију, Мустафи, Аломеровиќ, Елмазовски не играла во најслабото првенство EVER...

11 Октомври воопшто не е лоша екипа. Тоа што рано се откажаа од прветснвото и шиткаа утакмици е друга работа. Како така младинска екипа ви извади две нерешени???
Лани Вардар и Пелистер можеа да сонуваат да извадат нерешено од што беа хаварија...
Едвај екипи составуваа и патуваа на гостувања...

Охрид па воопшто не е во овој кош. Охрид имаше состав за Европа до полусезона, ама останаа берз спонзори и ги наместија сите останати мечеви...
Кај истиопт тој Охрид го купивте мечот годинава ;)
Потврдено од Охриѓаниве на форумов ;)

Скопје лани го имаше истиов состав од годинава плус Кировски ;)
Годинава не успеаа ни да влезат во прва лига во конкуренција на ДРИТА!
Или Пелистер што се зајача малку од малку на полусезона.

B

Beck's

Гостин
So jaka sredina i napagac kolku cela nasa ekipa edvaj stignuvavte do pobedi vo mnogu slucaevi, bez nikakva igra, tipicen Renova,Metalurg style.

Ne mozes da falis igraci od sredina, ako nemas igra. Fakt e igra nemavte godinava, imavte samo cvrsta odbrana, pa so po nekoj centar sut-Ivanov so glava gol uspeavte da sobirate poveke od 20 boda.

Kolku ti si go videl Mustafi i sredinata na Shkendija pa da osmelis da ocenis za niv.

Vazno, sekogas koa ke go vidis onoj kec na lost matches ke ti tekne Shkendija, a nas Vardar ke ni tekne ko 11 plasirana godinata sto stanavme sampioni.

Me mrzi da baram postovi od lani, pa da vidis kako ja ocenile nasata igra navivaci na Rabotnicki, na Bregalnica i tkn

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Океј сме победувале без никаква игра, нека биде така :tapp:
Повели победа во 90-та минута со Тетекс. Стварно лоша игра, мртва, само 10-тина 100% шанси.
Гол во 90-та минута, исто многу тапа игра имавме, скоро и да не излеговме од половина, само едно 7-8 чисти шанси.

Same goes for:
Кога несака да влезе, несака ;)

Посдобар противник од Металург кога тепавме со 1-0, али голот падна во 90-та...

Само против Охрид не покажавме којзнае колку а тепавме на крајот...
Со Работнички тепавме со десет играчи со пресврт н крајот во доста возбудлив меч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom