Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 октомври 2009
Мислења
90
Поени од реакции
70
МАТУРАНТИТЕ ОД ТЕТОВО И ПОЛУМАТУРАНТИТЕ ОД АВТОКОМАНДА ВЧЕРА БЕА НА СОНЧАЊЕ ВО БИТОЛА :pos::pos::pos:
Па дали е составена од матуранти првата екипа на Војводи прашај ги тие што беа во Водице пред тргнувањето за Задар на светското првенство во ракомет 2009та. На вашите „хулигани“ главите им беа отворени како паштети од страна на нели „матурантите“ Војводи :)
Вчера беше работен ден, точно е дека првата постава на Војводи 30+ во години не присуствувале затоа што си имале работни обврски луѓето, за гостување Тетово-Битола се тргнува во 12 и 30 часот на пладне, се враќаш во 22 и 30 часот навечер така да таква е ситуацијата.
А Чкембари сега залудно се „шанкурите“ по интернет, ви доаѓаат Војводи матуранти не матуратни вие камења фрлате и после по интернет пишувате многу ниско за група како вас која претендира да е на врвот.

Со Војводи не сум сигурен дека можете баш да ја решите така лесно, затоа што постарите дечки од Војводи ги знаат сите, нема компромис со душманите, директно под интензивна нега се иде. Нема секој муда за такво нешто, во 2001 од еден човек цел кафич со албанци* беше демолиран и претепан секој случаен планинец в натре. Не викам дека вашата екипа е слаба, али убаво пиша некој претходно, слики со тетоважи и мускули по интернет не вредат додека не се видат ДЕЛА.

Toni
Балисти прво нападнаа за потоа да бегаат во сред Тетово од Комити беше во 2010та http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=65520
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=77637&kategorija=4

тогаш кога дел од Балисти бегаа по дворовите во куќуте околу стадионот, додека ние ви ја демолиравме старата канцелариај и ве повикувавме на пресметка но залудно беше бидејќи дел од вашите веќе се засолнија во подрумите а дел бараа помош од полицијата :)

*Едитирано од модератор: Несоодветен израз, нареден испад ќе биде санкциониран.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Комити брат, остај бе не се замарај, Пробав да објасним најреално што може, ама очигледно дека си имаат свој филм. Ако мислат дека само тие што беа у Битола е све од Војводи, нека не бида толку сигурни. Несакате да се сретнете со првата екипа на Војводи (30+), ве уверуем у тоа. Доби љангарот понуда за 1 на 1 на фејсбук, ама го снема некако после тоа. А дечкото бараше 50 на 50 фајт, срамно за неговите године да се курчи преку коментари на фејсбук, место да си брка работа се расправа со деца од 20 године.

Ама кажав, нормално дека никој нема да попушти и ако продужите и овде да се расправате, џабе е све. Ќе терате 2 недели инает и едните и другите, и пак никому ништо.

Затоа мир у куќа, има каде да се решаваат вакви проблеми, не е за на фејсбук и форум муабетов.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Toni
Балисти прво нападнаа за потоа да бегаат во сред Тетово од Комити беше во 2010та http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=65520
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=77637&kategorija=4

тогаш кога дел од Балисти бегаа по дворовите во куќуте околу стадионот, додека ние ви ја демолиравме старата канцелариај и ве повикувавме на пресметка но залудно беше бидејќи дел од вашите веќе се засолнија во подрумите а дел бараа помош од полицијата :)
Хах ти постираш линкови каде што се вели дека сте фрлиле камења во чајџилница а викаш дека наши членови бегале од вас, се скриле во подрумите...морам да признавам јак филм нема што.. :LOL:

Кажав погоре, ние како група никогаш не сме се организирале да нападнеме некоја друга група која гостувала против друг тим од Тетово, а тоа дека фрлавте камења во чајџилница не го оспорувам, освен тоа повредивте еден додека пиеше чај.

И немој со такви приказни Балисти бегаа сред Тетово од Комити, а во сред Скопје кај беа Комитите!?

N

Nicky Santoro

Гостин
А зошто чкембари и војводи се во толку лоши односи? Која е причинавА?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
of air :( inaku treba da e 2 i mlekaite da bidat 1 liga
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 17:17 ---
ps.koj e sudija ?
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 17:35 ---
eckovski :D znaci 2 e 100% koj saka da se kladi ?
Брат ништо не погоди, така да во иднина не шири многу дезинформации :D
Вардар не добивал лиценца, ќе не суспендирале три години, Тетекс испаѓал, Еуромилк влагал...
ГЛЕДАМ... :icon_mrgr:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.356
Поени од реакции
8.459
Брат ништо не погоди, така да во иднина не шири многу дезинформации :D
Вардар не добивал лиценца, ќе не суспендирале три години, Тетекс испаѓал, Еуромилк влагал...
ГЛЕДАМ... :icon_mrgr:
:facepalm:

JBG не до мене како ќе ми кажат така пренесувам ама не заебавај за тетекс и за локомотива со миравци погодив исто и за македонија ѓп. со еуро милк 2

Многу тешки местенки се случуваат во нашето првенство и има мал број на луѓе што знаат се пред време ама се разбира нешто лажно ќе пуштат ама важно има работи за кои ние можеме да сонуваме и за пари кои не можеме да замислиме дека се вратат во 2 и 1 лига за местење на натпревари
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 19:57 ---
ps.за денес немав информација јас така мислев по судијата ама реков и ќе повторма има математики кои ние обичните смртници не ги знаеме пример вчера требаше тетекс сигурно да тепа ама се судрија мијалков и луѓето на урко а од ффм хари седеја на страна а денес кој знае што било :свиркам:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
:facepalm:

JBG не до мене како ќе ми кажат така пренесувам ама не заебавај за тетекс и за локомотива со миравци погодив исто и за македонија ѓп. со еуро милк 2

Многу тешки местенки се случуваат во нашето првенство и има мал број на луѓе што знаат се пред време ама се разбира нешто лажно ќе пуштат ама важно има работи за кои ние можеме да сонуваме и за пари кои не можеме да замислиме дека се вратат во 2 и 1 лига за местење на натпревари
Епа Македонија ЃП и баба ми ќе ја погодеше :icon_mrgr:
Сите ја знаевме. За Локо-Миравци, се знаеше дека Локо ќе им ја дадсе на тие што ќе фрлат повеќе пари, мада ја очекував да играат за Еуромилк, ама Миравци да тепа. Само за таа ти пружам рака :icon_mrgr:

Али за Вардар и Еуромилк ти беа информации 99% сигурни, видовме како завршија, така да во иднина не се залетувајте многу и ти и другар ти Goal ос сигурните информасции :pos:

B

Beck's

Гостин
Епа Македонија ЃП и баба ми ќе ја погодеше :icon_mrgr:
Сите ја знаевме. За Локо-Миравци, се знаеше дека Локо ќе им ја дадсе на тие што ќе фрлат повеќе пари, мада ја очекував да играат за Еуромилк, ама Миравци да тепа. Само за таа ти пружам рака :icon_mrgr:

Али за Вардар и Еуромилк ти беа информации 99% сигурни, видовме како завршија, така да во иднина не се залетувајте многу и ти и другар ти Goal ос сигурните информасции :pos:
Isto i Napredok-Shkendija 2, ja mu veruvav iskreno i cekav da ja svrtat :)

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Ve citam sekoj komentar i ednas razmislav da ne zivem vo Polska brat ? Tolku huligani ima nashata drzava ? NE SUM ZNAEL.

Pozdrav do vas Komiti.

Se gledame narednata sezona.

I nesto se cudim zasto nikoj ne zbori za NASHATA MIZERNA LIGA

Член од
29 ноември 2011
Мислења
123
Поени од реакции
81
Аман бре луѓе, свесни ли сте дека ни го отековте !? Мора ли во секој пост Комити и Вардар да бидат спомнати ? Дај оставете не на раат и гледајте во тоа вашите дворови и мрднете од тоа ваше мртвило кое трае со децении!

СКОПЈЕ СЕКОГАШ ПОВЕЌЕ ОД ГРАД,
ВАРДАР СЕКОГАШ ПОВЕЌЕ ОД КЛУБ !!!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.356
Поени од реакции
8.459
Vie se zalite so ne izlegoja rezultatite jas site pari si gi dadov pa nikomu nisto :P

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Годинешнава прва лига си беше најкатастрофална-најслаба во историјата на фудбалот во Македонија ...

Тотална незаинтересираност.
Порано барем на вести ги кажуваа резултатите и головите , сега не приметувам ни резултати дали кажуваат.

Заради незаинтересираноста од спонзори и од јавност , мораа општините да преземат иницијатива и да подржуваат фудбалски екипи.

Си гледам на Косово каква голема заинтересираност за фудбал , иако нивната федерација не е признаена , и не играат меѓународни натпревари.

На последниот натпревар пред некој ден кога Приштина славеше шампионска титула , 10.000 гледачи на трибините.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Depor is studying the option of buying a slot for Depor B at Segunda División B. The decision depends on the price, which will be established at the end of the month.

Доказ дека купувањето на место го има и во други земји ;)
Во Шпанија неколку пати се има случено вакво нешто, особено во последниве години.
Само ретки се примерите за првата лига...

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Годинешнава прва лига си беше најкатастрофална-најслаба во историјата на фудбалот во Македонија ...

Тотална незаинтересираност.
Порано барем на вести ги кажуваа резултатите и головите , сега не приметувам ни резултати дали кажуваат.

Заради незаинтересираноста од спонзори и од јавност , мораа општините да преземат иницијатива и да подржуваат фудбалски екипи.

Си гледам на Косово каква голема заинтересираност за фудбал , иако нивната федерација не е признаена , и не играат меѓународни натпревари.

На последниот натпревар пред некој ден кога Приштина славеше шампионска титула , 10.000 гледачи на трибините.
Епа што да превземеме , ние ништо неможеме да сториме , ако имаме кумановски прволигаш во 1 мак лига , тогаш сигурно ќе го исполниме капацитетот и сигурно ќе се реновира стадионот кај милано ( ако барем таму има фудбал )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom