МВР ќе вработи 300 полицајци

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
И голема келава глава..тоа за бонус се рачуна.

300 нови трута на грбот на државата,на развојот и економијата..т.е. на нас.
ај преброј колку се избркани во псоледниве 6-7 години, колку напуштиле
и ќе видиш дека е тука некаде бројката. :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Повраќа ми се кога видам еден гуштер-полицаец што со мене учеше во средно и не ги знаеше буквите ни бројките а сега казна пишува :eek: па и цел ден е низ град фраер со тоа униформата. :facepalm: :гомце:
Не дека сум љубоморен на него и платата што ја зима од 400 евра, туку сакам да земат деца со завршен факултет кој ќе бидат пример во мвр а не некои партали. Кога пишуваат казна па и се зафркаваат со тебе.
Исто и во затворот ги собрале сите борачи кој се најголемите мафијаши низ градот. :eek:

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
Повраќа ми се кога видам еден гуштер-полицаец што со мене учеше во средно и не ги знаеше буквите ни бројките а сега казна пишува :eek: па и цел ден е низ град фраер со тоа униформата. :facepalm: :гомце:
Не дека сум љубоморен на него и платата што ја зима од 400 евра, туку сакам да земат деца со завршен факултет кој ќе бидат пример во мвр а не некои партали. Кога пишуваат казна па и се зафркаваат со тебе.
Исто и во затворот ги собрале сите борачи кој се најголемите мафијаши низ градот. :eek:
батка. им требаат луѓе за на улица.
со факултет на улица не ти работи никој.

B

Bonux

Гостин
ќе има ли место во тие 300 "спартанци" за officer Rivieri...човекот е ПРО до коска :icon_mrgr:

S

Sagan

Гостин
Ај аирлија.
Затоа 400+50 дипломирани криминалисти од Факултетот за безбедност (полициска академија) работат како магационери, обезбедувачи, продавачки, рецепционерки и во последните 4 години немало ниту еден јавен оглас каде МВР ги бара нивните квалификации (додуша, имало еден каде за работа со класифицирани податоци, барале дипломиран по физичко).

Да биде уште поинтересно, добивам информации дека дипломираните криминалисти од првите три генерации (2004, 2005 и 2006) нема да имаат можност ниту да аплицираат на конкурсот и да поарчат уште една година од својот живот, за да конечно се вработат таму за каде и само се остручувале 4 години, макар и како полицајци во униформа, со најнизок можен чин, затоа што истите тие имаат повеќе од 25 години и не го исполнуваат тој услов од Законот.

За информација, овие студенти се запишани под процедура целосно контролирана од ОБСЕ, по барање и со потпис на тогашен министер за внатрешни (со акцент на “тогашен“). Затоа овој режим не ги сака...

Но тоа не е битно, битно МВР потпишува договори за стратешка соработка со Факултет за драмски уметности, Детективи и приватни обезбедувачи од ФОН и Европски...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Лесно е да се збори од страна.
Оди поработи една година.
Не реков јас дека е како рудар или во топилница тешко.
На крај памет не ми падна.
Ама си има своја тежина работата,
која ти, најверојатно од инает или затоа што си кркал некоја казна
сеа скоро, не ја признаваш. А казните се за луѓе. Не се лути веднаш.
Не е од инает туку мрзам полицајци не се ништо повеќе отколку криминалци со значка.Не сите али едно 90% се .

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
туку сакам да земат деца со завршен факултет кој ќе бидат пример во мвр а не некои партали.
Со завршен факултет нема да биде на улица. Сите улични полицајци се со средно. Ако завршат факултет МВР е должно да им најде работа според стручната спрема.

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
Ako ја има некаде темата избришете ја мојата но не сретнав никаде па затоа отварам
што мислите за овоа
175 сантиметри високи мажи, односно 165 сантиметри високи жени – е профилот на кандидатите кои ќе влезат во тесниот круг за избор на нови полицајци.
Покрај ова, кандидатите треба да се лично физички подготвени со завршено средно образование и да немаат повеќе од 25 години. МВР го објави конкурсот за вработување на 300 полицајци – ќе се вработуваат во полициските станици во Скопје, Битола, Велес, Куманово, Тетово, Охрид, Струмица и во Штип.

Комисија во МВР ќе ги тестира кандидати и тоа преку административна проверка, писмено
тестирање, но и проверка на моторичките способности – кандидатите треба да се спремни за 60 стомачни склекови и да можат да истрачаат 3,2 километри за 13 и пол минути Рокот за доставување на пријавите е 15 дена.

АКО НЕКОЈ ЗНАЕ КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИМЕ ЗА ОВОЈ КОНКУРС НЕКА ПИШЕ.ЈАС БИ СЕ ПРИЈАВИЛ ВО ДОЈРАН ПОШТО ОВДЕ НЕМА 2 ПОЛИЦАЕЦА.Има една женска и командирот
немат возило нити пари за бензин така да ако имаш проблем треба да почекаш пошто треба да дојдат автостоп од нов дојран до стар дојран
.Пред два дена поточно во саботата имаше еден проблем каде што еден тип психички не добар од штип сакаше насилно да влезе во касино во дојран каде шт го исфрливме 3 пати и 3 пати се вракаше.од кај нас отиде во друг хител спроти нас и ја малтертираше рецепцијата ( девојче од 19год)и правеше склекови ја маваше со бонбони итн.От таму отиде во едно тобако пак спроти нас и скрши две стакла на вратата и сакше да краде го избркавме и от тамо и отиде на друга ние повикавме полиција дојде некаде после 1час за срека беше тој оште таму па успеја да му земе изјава.Тој почна пред неа да прави склекови и стомачни да вежба карате.и доага да земе од нас изјава полицајката и и викам земи приведи го носи го во станица.Вика шо ке му правам јас таму сама сум што ке ми е.И викам на нас шо ке ние треба да го натепаме и да го фрлиме во трски.Вика не смееш ке те затворам е сеа ти види ја нашата полиција.

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307

знам како ти е.....и мене истите шо незаеја да читат сега морам да ги трпам понекогаш

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
дајте стрна каде може да се аплицира.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Овоа е тестирање за полицајци :O
Нели едно време се полагаше некаков вид на курс,обука ?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Со завршен факултет нема да биде на улица. Сите улични полицајци се со средно. Ако завршат факултет МВР е должно да им најде работа според стручната спрема.
Како не имам кум и еден комшија кои се со полициска академија и дома седат!

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Уживај си дека плавците ќе го поминат ова.Па тие бре ако направат 20 склека,јас сунет ќе правам.Можда има некои,ама 80-90% се такви.А па трчањето..не ме смеј.

Можеби сакаат,да направат подобри плавци,што ќе бидат барем за малку по корисни на улица,но прашање е колку млади,ќе се решат на таква работа ? да ги пцуе цело маало,и да ги заебаваат сопствените братучеди,а подоцна и деца со вицови за џандари.А кога ќе ја видиш и платата,hell no !Таков менталитет,што да правиш...боље како обезбедување да работиш,по добро ќе те гледаат неголи како плавец...:D

Kajgana Shop

На врв Bottom