Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 август 2009
Мислења
327
Поени од реакции
23
Ништо дечки секој ден се разочарувам се повеќе и повеќе, Управата мисли дека Ливерпул има јак тим и нема потреба за засилувања, а не знаат дека и екипи како блакпул имаат подобра екипа составено од нас да им е*** се...Со ваква политика оваа сезона треба да се откажеме да го гледаме Ливерпул зашто ќе си имаме само нервози...Потребни се минимум 5 засилувања за да заличиме на стариот Ливерпул, а овие не им текнува ниту еден да донесат...секој ден слушаме шпекулации, а уствари тие немаат никаква врска, Суарез, Негредо, Елија се најновите, а сигурно ништо не се дешава...Ако не се донесат зимава барем 2 засилувања (напад и средина), макар и одбраната е за никаде, Шкртел последно ја ебава максимално, ќе се задоволиме со 10 место!

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Kenny Dalglish Not Looking For Quick Buys To Fix Liverpool's Problems

Liverpool manager Kenny Dalglish says he will not be spending for the sake of buying in this month's transfer window and will instead focus on the players currently at Anfiel
"If someone comes up who is attractive to the club then fine but at this moment there have not been any conversations about that."
баш тоа што сакав да слушнам:zid:

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ако го доведе Ливерпул во ред, и го постави на правилната патека, не ме интересира дали купил играчи.
Не ве сваќам зошто по секоја цена сакате да се купи играч? Колку да се каже дека се купило нешто? Па тоа не значи автоматско подобрување. Подобро ниеден сега, отколку 2 промашени. За цел фудбалски свет јануарскиот рок е екстремно сложен и тежок, и тоа со причина.
Шо се мени тиче, дури и нека продава сега, само нека се опорави клубот од кризава.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Не сакам ни јас да се донесат играчи колку само да се донесат, ама ни требаат засилувања, не поврзуваа со Контреао, Суарез, Елија, односно според шпекулациите, тие веќе беа пред потпис со Ливерпул, а на крај пак ништо. А баш за овие тројца мислам дека ни требаат, односно баш играчи на тие позиции ни фалат најмногу. Не сакам да се донесат непознати играчи или испукани пушки како Кончески и Поулсен, ама се смени комплетната управа, вклучувајќи ги и тренерите и очекувам со тоа да се освежи составот. На крај краева, нека гледаат да ги вратат играчите што ги имаме пратено на позајмица, како Инсуа и Аквилани. Не се сомневам во способноста на Кени како менаџер, ама мислам дека без интервенција во составот нема драстично да се променат резултатите (а мислам дека ни треба голема промена), односно ќе останеме надвор од местата за Европа.

Член од
5 март 2010
Мислења
214
Поени од реакции
1
suarez e poblisku do TOTENHEM ... ne samo sto ke ni izbega od pred nos tuku i totenhem so nego ke dobie znacitelno na podobruvanje taka da 4mesto taka ako prodolzine i za slednite 2-3 godini ke ni bide daleku ;)

dajboze da dojde suarez nogu e dobar ... nogu ... sreden red i ne ni treba tolku moze samo edno levo krilo i dobri sme .. odbranata e dobra samo treba nekoj da a stegne a toa e Kenny Dalglish

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Не сакам ни јас да се донесат играчи колку само да се донесат, ама ни требаат засилувања, не поврзуваа со Контреао, Суарез, Елија, односно според шпекулациите, тие веќе беа пред потпис со Ливерпул, а на крај пак ништо. А баш за овие тројца мислам дека ни требаат, односно баш играчи на тие позиции ни фалат најмногу. Не сакам да се донесат непознати играчи или испукани пушки како Кончески и Поулсен, ама се смени комплетната управа, вклучувајќи ги и тренерите и очекувам со тоа да се освежи составот. На крај краева, нека гледаат да ги вратат играчите што ги имаме пратено на позајмица, како Инсуа и Аквилани. Не се сомневам во способноста на Кени како менаџер, ама мислам дека без интервенција во составот нема драстично да се променат резултатите (а мислам дека ни треба голема промена), односно ќе останеме надвор од местата за Европа.
И јас би сакал некој од Суарез, Коентрао и слично да дојдат ама тоа што го пишуваше по медиумите разни, немора да значи дека стварно било така. Т.е не е сигурно дека сме биле пред потпис па сме ги испуштиле. За враќање на играчи од позајмица, не се прашува само Ливерпул, туку и другиот клуб каде што е позајмен играчот. Ако не е двострана согласноста да се врати играчот предвреме, Ливерпул нема никаков авторитет да си го повлече играчот од позајмица.
И јас мислам дека иако добро би ни дошле засилувања, имаме доволно квалитетен и силен тим за да победуваме и да се искачиме нагоре на табелата. Во прашање се форма, и конзистентност на играчите, нешто што не е баш најдобро во последните 8-9 месеци.

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
дечки јас на суарез гледам малку со резерва на неговите квалитети. еве зошто:
1. кујт пред да дојде кај нас во холандија беше страв и трепет
2. бабел исто како и кујт
3. хунтелар како помина од ко замина од холандското првенсто?
не може да се споредува холандско и англиско првенсто. јас сум подобро да земат некој докажан нашагач кој игра во поатрактивна лига отколку холандија.
ова е само мое мислење.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
не може да се споредува холандско и англиско првенсто. јас сум подобро да земат некој докажан нашагач кој игра во поатрактивна лига отколку холандија.
ова е само мое мислење.
па до некаде се согласувам со тебе....иако и зависи од сиграчите и тренерот.....дали ќе му се погоди средината...затоа и навивам повеќе за Негредо искрено.....а за ова шо викаш од поатрактивна лига....па да видиме и Афелаи како ќе се адаптира во Барса :)

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
За враќање на играчи од позајмица, не се прашува само Ливерпул, туку и другиот клуб каде што е позајмен играчот. Ако не е двострана согласноста да се врати играчот предвреме, Ливерпул нема никаков авторитет да си го повлече играчот од позајмица.

Истотака ако му истекува договорот на играчот после завршувањето на позајмицата (како што е Insua во нашиов случај), играчот станува слободен и можа да оди каде сака. А за во јанурскиот преоден рок, кажав порано, не очекувам да направиме поголеми трансфери. Henry и другарчињата се уште нови во фудбалскиот бизнис и нема да се расфрлаат како комшиите од Manchester, затоа и го земаа Comolli. Затоа повеќе се надевам на летниот преоден рок и ги занемарувам сите шпекулации (да не ме боли глава, не за друго :) ), а ако веќе земеме нешто сеа би било супер.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
ова е само мое мислење.
1. Кајт е сосем солиден во целиот период од кога е во Ливерпул. Можеби ако играше напаѓач и под Бенитез ќе беше страв и трепет, ама тој го играше крило. А кога играше како единствен напаѓач најчесто дава голови. И да не зборам за целокупниот придонес што го има кон екипата.
2. Бабел и Кајт се два различни поима. Бабел се покажа како промашен избор, за разлика од Кајт.
3. Хунтелар е квалитетен напаѓач. Голема грешка што отиде во Реал во тој момент. Го запазуваш ли Хунтелар оваа сезона во Шалке, и колку голови постигна?

И на крај краева, ајде нека е Холандија неквалитетна, ама мислам дека Суарез покажа на светското колку е способен и квалитетен играч.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Истотака ако му истекува договорот на играчот после завршувањето на позајмицата (како што е Insua во нашиов случај), играчот станува слободен и можа да оди во каде сака. А за во јанурскиот преоден рок, кажав порано, не очекувам да направиме поголеми трансфери. Henry и другарчињата се уште нови во фудбалскиот бизнис и нема да се расфрлаат како комшиите од Manchester, затоа и го земаа Comolli. Затоа повеќе се надевам на летниот преоден рок и ги занемарувам сите шпекулации (да не ме боли глава, не за друго :) ), а ако веќе земеме нешто сеа би било супер.
Мислев кога ќе помине времето за позајмица кое првично било договорено, клубовите водат преговори за тоа што понатака и во таков случај да не се дозволи играчите трајно да се преселат таму, знам дека за Аквилани се минимални шансите да го вратат, ама мислам дека Инсуа можат да го вратат назад. Сеа ја колку што знам и за двајцата првичниот договор е за пола сезона (со евентуално продолжување, односно засекогаш да преминат таму), ако грешам исправете ме, не ми е баш најјасно како функционира тоа со позајмицата, кога се враќаат, дали се враќаат, кој одлучува... (башка знам Фергусон пред некое време си повлекол некои играчи од позајмица, поради глупи причини) :raz:

Иначе за Суарез мислам дека ако дојде одлично ќе се снајде кај нас :icon_lol:

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Мислев кога ќе помине времето за позајмица кое првично било договорено, клубовите водат преговори за тоа што понатака и во таков случај да не се дозволи играчите трајно да се преселат таму, знам дека за Аквилани се минимални шансите да го вратат, ама мислам дека Инсуа можат да го вратат назад. Сеа ја колку што знам и за двајцата првичниот договор е за пола сезона (со евентуално продолжување, односно засекогаш да преминат таму), ако грешам исправете ме, не ми е баш најјасно како функционира тоа со позајмицата, кога се враќаат, дали се враќаат, кој одлучува... (башка знам Фергусон пред некое време си повлекол некои играчи од позајмица, поради глупи причини) :raz:

Иначе за Суарез мислам дека ако дојде одлично ќе се снајде кај нас :icon_lol:
Не не, и Insua и Aquilani се на позајмица за цела сезона, а Ayala беше за пола сезона (и сеа се врати во Melwood)... Муабетот за враќање на Insua е затоа што тренерот (или менаџерот, незнам што е точно) на Gala сакал да ги врати сите позајмени играчи назад во нивните клубов или нешто слично беше, така пишуваше во медиумите а колку е точен муабетов незнам. После завршувањето на периодот на позајмицата се водат преговори меѓу клубовите но доколку на пример Juve сака да го земе Aquilani а тој несака да потпише за Juve (за што нема шанси) тој автоматски би се вратил во Liverpool, но не е истиот случај со Insua затоа што на Insua му истекува договорот ова лето и од јуни мислам станува слободен играч.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Јас би сакал да потсетам на еден факт!!! На Алекс Фергусон му требаа 3-4 години да создаде победнички тим !!! И тоа каков победнички тим иако се наши најголеми ривали сепак факт е дек Манчестер од 90те е тимчиште. Поентата ми е дека јас сум охрабрен од сегашната ситуација. Победничкиот тим се гради полека. Особено ме радува ангажманот на Комоли Кларк и ОСОБЕНО ДАЛГЛИШ!!! Што ќе ни беа играчи ако беа водени од Хикс и Хоџсон( полузерска комбинација амин). Јас апсолутно ја поддржувам идејата да се купуваат млади играчи константно кои за 3-4 сезони би создале убитачна комбинација. Реално со овој состав и со соодветен тренер можеме да влеземе во големата четворка. Така да од мене едно големо ДА за визионерскиот пристап.
што се однесува до трансферите, гарантирам дека истите ќе се случат. изјавите кои последниве денови се пласираат во јавноста се однапред смислени за да не се дозволи инфлација на цените и да се купи солиден играч за разумна цена во комплексниот јануарски преоден рок. Само за потсетник, доколку ме служи сежавањето и маскерано беше купен на само 2-3 дена пред завршувањето на рокот и тоа беше доста поволен трансфер. Притоа ама ич не ми се прави мерак да се вложат милиони, милијарди и да се изгради тим како Сити каде сите играат за пари а нема срци и емоции за клубот. МОја желба си остануваат еден лев бек , Еден хазард како крило и двајца напаѓачки играчи.

на крај ИЗВЕСТУВАЊЕ- Како што кажа Пеџа наредната недела се организира групно следење на Ливерпул Евертон, па поканата е отворена за сите навивачи на Ливерпул само кажете со време да се знае колку простор да се резервира. ДОДАТНА НАПОМЕНА другари браќа и остали навивачи на други тимови кои евентуално би се избациле со дресови на манлестер, Челзи и би јаделе бурек за Ливерпул СЕ АПСОЛУТНО НЕПОЖЕЛНИ и истите ке бидат избацени уште пред утакмица.

Поздрав.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас би сакал да потсетам на еден факт!!! На Алекс Фергусон му требаа 3-4 години да создаде победнички тим !!! И тоа каков победнички тим иако се наши најголеми ривали сепак факт е дек Манчестер од 90те е тимчиште. Поентата ми е дека јас сум охрабрен од сегашната ситуација. Победничкиот тим се гради полека. Особено ме радува ангажманот на Комоли Кларк и ОСОБЕНО ДАЛГЛИШ!!! Што ќе ни беа играчи ако беа водени од Хикс и Хоџсон( полузерска комбинација амин). Јас апсолутно ја поддржувам идејата да се купуваат млади играчи константно кои за 3-4 сезони би создале убитачна комбинација. Реално со овој состав и со соодветен тренер можеме да влеземе во големата четворка. Така да од мене едно големо ДА за визионерскиот пристап.
што се однесува до трансферите, гарантирам дека истите ќе се случат. изјавите кои последниве денови се пласираат во јавноста се однапред смислени за да не се дозволи инфлација на цените и да се купи солиден играч за разумна цена во комплексниот јануарски преоден рок. Само за потсетник, доколку ме служи сежавањето и маскерано беше купен на само 2-3 дена пред завршувањето на рокот и тоа беше доста поволен трансфер. Притоа ама ич не ми се прави мерак да се вложат милиони, милијарди и да се изгради тим како Сити каде сите играат за пари а нема срци и емоции за клубот. МОја желба си остануваат еден лев бек , Еден хазард како крило и двајца напаѓачки играчи.

на крај ИЗВЕСТУВАЊЕ- Како што кажа Пеџа наредната недела се организира групно следење на Ливерпул Евертон, па поканата е отворена за сите навивачи на Ливерпул само кажете со време да се знае колку простор да се резервира. ДОДАТНА НАПОМЕНА другари браќа и остали навивачи на други тимови кои евентуално би се избациле со дресови на манлестер, Челзи и би јаделе бурек за Ливерпул СЕ АПСОЛУТНО НЕПОЖЕЛНИ и истите ке бидат избацени уште пред утакмица.

Поздрав.
за првото ако не се лажам на фергусон му требале 6 сезони да дојде до првата титула во премиер лига, а за второто.....тоа го посочи и фердинант пред недела дена како главна позитгивна карактеристика на фергусон...што купува играчи кои за одредено време ќе бидат носители на тимот.....размислува дологорочно....што е стварно за почит!!!!

И да....сите непожелни на собиранката ќе бидат одстранети!!!! :)))

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Еве извадок од еден текст што го начекав, овој дел ми изгледаше некако посебно интересен:
Henry's Boston Red Sox are known for their Moneyball approach to recruitment. Is it possible that they are positioning Liverpool more along those lines?

With Steve Clarke - an innovative first team coach (who is widely lauded by the world's best coach) - installed and a (supposedly visionary) Director of Football Strategy in Damien Comolli, it is likely that the manager will be more focused on man-management and motivation. These things are things that Dalglish can excel at.

A lot of the work - coaching, training, tactics, organisation, recruitment - will either be outsourced from the manager or, more likely, considered in a collegiate manner. This is what many of the clubs in Europe are doing and, I suppose, is what The Boot Room was. Managers are disposable, expendable and transient. The best teams build systems where power - particularly in recruitment - mitigates the power and whims of a manager. This is heresy in England but it won't be for long.

The power of the manager, in such a system, is diminished and becomes less important. It may be that Dalglish, if successful till the end of the season, keeps the job. If not, I think Henry and co are starting a revolution at Liverpool - one that emasculates the traditional power of the position of the manager in English football.
терминот Moneyball колку што успеав да сфатам означува стратегија на купување играчи што имаат ниска пазарна вредност (за кои се мисли дека се потценети) а ја користат екипи во бејзбол лигата (вклучувајќи ги и Boston White Sox кои се во сопственост на Хенри и компанија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom