- Член од
- 6 јули 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 7.711
Имам пријателка која работи во странска фирма.
Зема 1000 евра плата, сабота и недела е викенд, и иако има службен телефон, никогаш и се немаат јавено кога не е на работа, или кога е на одмор.
Има платен годишен одмер, платени прекувремени часови.
Плус шетање за Божиќ за да видат како во другите земји изгледаат Божиќните празници.
Е тоа е за мене приватна инвестиција и да сум ја довел јас таа фирма тука, ќе го кажев тоа.
Фирмата запослува мал број луѓе, ама сите се презадоволни од работата.
Ваков одговор очекувам од лион, а ти цитро не знам што се подаваш ѓоа Мара у бозел
Зема 1000 евра плата, сабота и недела е викенд, и иако има службен телефон, никогаш и се немаат јавено кога не е на работа, или кога е на одмор.
Има платен годишен одмер, платени прекувремени часови.
Плус шетање за Божиќ за да видат како во другите земји изгледаат Божиќните празници.
Е тоа е за мене приватна инвестиција и да сум ја довел јас таа фирма тука, ќе го кажев тоа.
Фирмата запослува мал број луѓе, ама сите се презадоволни од работата.
Ваков одговор очекувам од лион, а ти цитро не знам што се подаваш ѓоа Мара у бозел

Кина е земја со најголеми девизни резерви во светот. Кина денес е мравката а западот е штурецот гледано од сега па натака(кој ме сфати ме сфати). БРИК земјите се новата економса сила на светот БразилРусијаКина Индија. За многу брзо време БРИК ке има поголем ГДП од ЕУ и САД заедно. Се се менува кој го сфати тоа и се прилагоди може убаво да ќари од се тоа.