Дежурна Ординација! #2

B

Black Guard

Гостин
И претходните денови пиеше од тие витамини(кои се-еден витамин или киомбинација,шумливи или?? )бтв да не конзумираше почесто деновиве мајонез или јајца,било пржени или варени сеедно??

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
И претходните денови пиеше од тие витамини(кои се-еден витамин или киомбинација,шумливи или?? )бтв да не конзумираше почесто деновиве мајонез или јајца,било пржени или варени сеедно??
не не а пијав едни апчиња демек нешто мулитвитамини беа, значи едно апче на ден пијам

B

Black Guard

Гостин
Значи почесто деновиве,не ќе да е храната,кафето тогаш ај види паковката што мултивитамини пиеш од кој производител и дали се шумливи оти имаат коагенси кои можат да предизвикаат таков редок сајд ефект,ОК има и позитивна варијанта можна бременост;)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Значи почесто деновиве,не ќе да е храната,кафето тогаш ај види паковката што мултивитамини пиеш од кој производител и дали се шумливи оти имаат коагенси кои можат да предизвикаат таков редок сајд ефект,ОК има и позитивна варијанта можна бременост;)
im a dude wtf.

B

Black Guard

Гостин

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.964
Поени од реакции
8.626
И Арнолд Шварценегер беше бремен.
Го прашале радио Вевчани:
- Радио Вевчани, дали може маж да забременее?
- Радио Вевчани одговара: До сега се нема случено, но обидите кај нашиот јужен сосед сеуште продолжуваат...:pos:

K

kalimer0

Гостин
Веќе 6-7 месеци исплукувам шлајм и носот ми е затнат се сомневам на алергија од душекот на кој спијам. Можно е тоа да биде фрката?

B

Black Guard

Гостин
Веќе 6-7 месеци исплукувам шлајм и носот ми е затнат се сомневам на алергија од душекот на кој спијам. Можно е тоа да биде фрката?
Треба да кажувате повеќе,има доктори стручни лица кои многу пати погодиле точна дијагноза токму на темава-но ве замолувам во ваш интерес е да дадете што е можном повеќе информации.

Душекот е нов така т.е 6 месеци па оттогаш ова ти се случува или??

Ако е нов провери од какви материјали е направен.

Понатаму алергија од душек не постои.

Сепак ако е постар/ма и нов да е има едни мали суштества наречени laringo farinae Кои се во СЕЧИЈ душек не само твојот но можно е да предизвикаат алергиски реакции.

Имунитетот како е??

Апетит?

Цигари да не пушиш над една ипол кутија??

K

kalimer0

Гостин
Треба да кажувате повеќе,има доктори стручни лица кои многу пати погодиле точна дијагноза токму на темава-но ве замолувам во ваш интерес е да дадете што е можном повеќе информации.

Душекот е нов така т.е 6 месеци па оттогаш ова ти се случува или??

Ако е нов провери од какви материјали е направен.

Понатаму алергија од душек не постои.

Сепак ако е постар/ма и нов да е има едни мали суштества наречени laringo farinae Кои се во СЕЧИЈ душек не само твојот но можно е да предизвикаат алергиски реакции.

Имунитетот како е??

Апетит?

Цигари да не пушиш над една ипол кутија??
Душекот е доста стар можеби над 10 години а јас пред 6 месеци почнав да спијам на него. На изглед ми изгледаше супер ама деновиве му направив минимално дупче и внатре има нешто налик на мувла...

Досега сум немал никакви проблеми прв пат ми се случува да бидам затнат 6 месеци... Едната ноздра можам да ја прочистам а другата освен со капки никако неможам. Чудно ми е што ноздрите се менуваат т.е сега ми е десната затната а после 5-6 часа ќе ми биде левата. И кога го секнам чувствувам како крцкање во носот.

Апетит нешто под просек а цигари не пушам воопшто.

B

Black Guard

Гостин
Д На изглед ми изгледаше супер ама деновиве му направив минимално дупче.
Немој да го злоупотребиш дупчето-ни со кондом;)

Најверојатно е алергиска реакција али не се трпи нонстоп затнат нос земај упут и правец анализи.:)

В

влијателен

Гостин
Еве можни причини поради кои се будиш со затнат нос.
http://www.secretsinusremedies.com/wake-up-stuffy-nose/
http://www.patient.co.uk/health/Rhinitis-(Persistent).htm

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Душекот е доста стар можеби над 10 години а јас пред 6 месеци почнав да спијам на него. На изглед ми изгледаше супер ама деновиве му направив минимално дупче и внатре има нешто налик на мувла...

Досега сум немал никакви проблеми прв пат ми се случува да бидам затнат 6 месеци... Едната ноздра можам да ја прочистам а другата освен со капки никако неможам. Чудно ми е што ноздрите се менуваат т.е сега ми е десната затната а после 5-6 часа ќе ми биде левата. И кога го секнам чувствувам како крцкање во носот.

Апетит нешто под просек а цигари не пушам воопшто.
Брату, ако почнал да ти се затнува носот во исто време кога си почнал душекот да го користиш, тогаш лесна работа. Фрлај тоа ѓубре пред да ти направи посериозни проблеми па да живееш цело време со капли за нос и спрејови. Ако не ти помине за брзо време, препорачливо е да си направиш алерго тест.

Kajgana Shop

На врв Bottom