Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Г

Гучи

Гостин
Знаеш дека Розата пишал коа ке ти стигнат 73116 известувања и сите се од оваа тема :pos:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.598
Поени од реакции
11.576
А за ова расправииве за Роџерс немам намера да ве цитирам и да се расправам со вас.
Роџерс има мадиња, Роџерс има мозок во главата кој го користи. Не ми беше мене прв избор ама човеков е стварно ок. Затоа пред да го судиме да сочекаме. Уште не седнал вие го осудивте како најголемо ѓубре. Срамота!!
Разликата меѓу Рој и Роџерс е голема. Рој ЦЕЛ живот го поминал во нискоразредни екипи и менталитетот му е таков. Роџерс е млад и допрва треба да се докажи. Роџерс од тоа што досега го видов има победнички менталитет. А и како не би го имал? Човекот животот го помина во Барселона и Холандија како и во Челзи покрај Мурињо. Научен е да победува. Од човек што на секоја утакмица игра отворено и оди на победа нормално е да се очекува дека има победнички менталитет. Човекот се дрзна да кажи дека ќе ја освои титулата со Ливерпул. Овие претходниве јадеа трици топ 4 е приоритет, да се подобриме да направиме ова, она. И овој рече да не бараме одма титула, ама сепак рече и дека сака да ја освои.
Рој играше дефанзивно што нас не ни одговара воопшто. Роџерс игра отворено - игра која и те како ќе ни одговара. Да почекаме и да видиме. Никој од вас нема право пред време да му суди и да го критикува. Никој!! А гледам Биафран немало да навива руди не се избркал Роџерс. Е па во таков случај ќе почекаш подолго време. Роџерс нема одма да си оди во никој случај.
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:31 ---
Знаеш дека Розата пишал коа ке ти стигнат 73116 известувања и сите се од оваа тема :pos:
Добро бе како ви стигаат? Ја имате вклучено опцијата за известување ако некој пишaл на темата или??? Дај исклучете што и да имате активирано :coffee: Не само да се жалите. Или па жалете се не ми смета мене тоа :sneaky:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Каде беше Guardiola пред да стане тренер на Barca (се разбира не се мисли и на кариерата како фудбалер), каде беше еве Kloop пред B. Dortmund, и еве еден попознат пример за нас каде бил Rafael Benitez пред Valencia, и уште многу такви примери. Значи ако немаат дебело CV немора да значи дека не чинат, а ова се примери кои го докажуваат тоа. Значи тимови како Barca и сл. ризикувале со менаџери на второлигаши (Benitez, Kloop итн.) или тренери на младински и резервни тимови (Guardiola), во кои верувале, и успеале да состават екипи кои моментално владеат.

Иако можеби донекаде има право Biafran Jet Set во врска со спомнувањето на Mourinho и Chelsea, и дека можеби направија грешка газдите односно Tom Werner, сепак Liverpool не е тимот кој што бил некогаш и зошто да се надеваме на големи имиња. Можеби ние треба да си изградиме големо име во B. Rodgers (а можеби и не, никој не гарантира, јасно е тоа), но важно е ние како фанови да го подржуваме менаџерот и да му дадеме време да ни ја возврати подршката, кој знае може и ќе ни се посреќи.

P.S. Постот се однесуваше најмногу за Biafran Jet Set , за кој имам голема почит и ми еден од поомилените на форумов.

Се е тоа јасно и гласно бе Ливерпул, меѓутоа паралелите се малку поинакви.

Гвардиола е производ на Барса, и тие од такви врски не се дистанцираат. По таа логика, од Кени немаше подобар, па го избркавме.
Бенитез дојде од Тенерифе и се сеќавам дека навивачите на Валенсија беа лути на носењето на таков анонимец.
Ама Валенсија и барса не беа закопани за да треба некој да ги откопа.

Ливерпул во моментов е цел на шега во Англија и во Европа. Нема време за експерименти, оти работите можат да се влошат. А сигурно ќе се влошат.
Ливерпул му треба титула, а за тоа требаат прави луѓе. Можеби РОџерс ќе биде добар тренер во иднина, меѓутоа тоа што Ливерпул си дозволи да носи анонимци за да ги печи, тоа не е позитива,

Тоа е негатива кој никој не сака да ја види.

Кога си замина Улие, имаше секакви опции за тренери. Исто и кога го избркаа Рафа. А сега, се избираше меѓу Свонси и Виган?

Мизерно, факинг мизерно.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.598
Поени од реакции
11.576
Brendan Rodgers: "I want to use the incredible support to make coming to Anfield the longest 90 minutes of an opponent's life."

Brendan Rodgers: "You train dogs, I prefer to educate my players."

Brendan Rodgers: "I want to win the title with Liverpool"

Rodgers' mother passed away in 2010 and his dad lost his fight against Cancer in Sept 2011. In honour of his parents, Rodgers climbed Mount Kilimanjaro to raise money for a Charity fighting Cancer.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Веројатно не си бил роден кога јас навивав за црвените, така да не ми пластикосувај, ок?

Кои проблеми? Кои проблеми?

Нели го имате Роџерс, и кои се тие проблеми кои ги има „вашиот тим“?
Јас во ниеден мој пост не пишав оти еве Роџерс е поставен за менаџер и сите проблеми се решени, ова е само почеток на решавање на сите проблеми т.е. нормално главниот проблем е носењето на Ливерпул на самиот врв на Англија каде што и припаѓа а Роџерс е вистинскиот човек за тоа.....
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 17:20 ---
Абе сте се распишале лом сте направиле :) Не знам од кај да почнам. Ајде со ред :D

Рамирез првично е крило а игра и АМ. Но каде и да оди веројатно ќе игра крило така да неговата иднина е на крилната позиција. Само проблем е цената од 20 милиони која е превисока.
За продавање Аурелио замина и очекувам уште Макси,Кол и Аквилани да си одат. Кајт би го чувал уште една сезона ама ако репат да го продадат нека му биди. Жал ми е за играчов јбг
За купување
Напаѓач:
1.Де Јонг/Волфсвинкел/ или некој така помлад и перспективен
Крила:
1.Адам Џонсон/Рамирез/Родригез/Муниаин
2.Хоилет
3.Афелај - ако си оди Кајт. Или пак некое друго крило така поефтино можи да се земи
Средина:
1.Ериксен/Белханда или ако се решиле за Сигурдсон ок. Ама мене не ми е по ќејф
2.Диара/Диаме/Асамоа

И тоа би било тоа. Само ќесето треба да се одврзи и едно 60 милиони плус продажби да се има на располагање.
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:18 ---

Освен кај нас,Арсенал или Јуве(се сомневам) секаде ќе биди резерва. Арсенал не дава толку пари за играч. Е сега прашањето е ние дали ќе дајме
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:19 ---

Една работа само - не се познавам лично со него.
А шо не кажа дека Бт студираш? Наместо на камениот мост ќе средевме за некое мовче на Драгор :pos:
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:21 ---

Старци и предавници не
Можиме така шо бараме кај оние Скопјанишчана :D

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јас во ниеден мој пост не пишав оти еве Роџерс е поставен за менаџер и сите проблеми се решени, ова е само почеток на решавање на сите проблеми т.е. нормално главниот проблем е носењето на Ливерпул на самиот врв на Англија каде што и припаѓа а Роџерс е вистинскиот човек за тоа.....
Ти велиш дека Роџерс е правиот. Односно вие, повеќето.

Јас викам дека со Роџер ни се еба мајката.

Зошто да сум јас тој кој нема да пишува на фан клубов, кога можеби сум јас тој што сум во право?

Што ако после првите три кола се испостави дека навистина сум бил во право, па уште тогаш да се види дека му се ебало племето на Ливерпул, што прајме тогаш?

Ќе испадне дека не сте си го сакале клубот, оти сте дозволиле да ви го упропастат пред нос? Нели?

Затоа, не ми поткопувајте идеи ко децана мали од типот „не навивај за Ливерпул“ или „не пиши ако не го сакаш“.

Не се однесува ова најконкретно за тебе, туку општо.

Оти дежа ву ми е ситуацијава од Енфилд. И појќе од то.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Искрено мене одма почна да ми се допаѓа Роџерс. Заради неговиот стил на игра, заради неговата цел, заради неговите изјави итн итн едно е сигурно оти веројатно ќе го играме најубавиот фудбал за око во ПЛ.....
Инаку една информација за Џо Ален играчот од Свонси. Лани беше 6ти најдобар пасер во 6те најдобри Европски лиги гледано
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 17:24 ---
Ти велиш дека Роџерс е правиот. Односно вие, повеќето.

Јас викам дека со Роџер ни се еба мајката.

Зошто да сум јас тој кој нема да пишува на фан клубов, кога можеби сум јас тој што сум во право?

Што ако после првите три кола се испостави дека навистина сум бил во право, па уште тогаш да се види дека му се ебало племето на Ливерпул, што прајме тогаш?

Ќе испадне дека не сте си го сакале клубот, оти сте дозволиле да ви го упропастат пред нос? Нели?

Затоа, не ми поткопувајте идеи ко децана мали од типот „не навивај за Ливерпул“ или „не пиши ако не го сакаш“.

Не се однесува ова најконкретно за тебе, туку општо.

Оти дежа ву ми е ситуацијава од Енфилд. И појќе од то.
Па добро барем немој да плукаш по Ливерпул ти си имаш право да го искажиш своето мислење, сигурно не го делиме сите истото мислење на форумов

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Искрено мене одма почна да ми се допаѓа Роџерс. Заради неговиот стил на игра, заради неговата цел, заради неговите изјави итн итн едно е сигурно оти веројатно ќе го играме најубавиот фудбал за око во ПЛ.....
Инаку една информација за Џо Ален играчот од Свонси. Лани беше 6ти најдобар пасер во 6те најдобри Европски лиги гледано
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 17:24 ---

Па добро барем немој да плукаш по Ливерпул ти си имаш право да го искажиш своето мислење, сигурно не го делиме сите истото мислење на форумов
Добро, кое е тоа плукање? Ако кажам дека ситуацијата е алармантна и дека не треба да се чудиме ако за некоја година му се придружиме на Лидс, тогаш тоа е плукање?

Од кога реалноста и објавување на реалноста е некакво „плукање“?

Ајде, ќе те молам, повели, кажи дека ситуацијата со тимот не е онаква каква што ја претставувам, па ќе ги соочиме аргументите.

Ливерпул е заебанција од тим и во Англија и пошироко.
Немој да мислиш дека мене не ми е криво и дека не ми ежал заради тоа.
Меѓутоа уште повеќе ми е жал што пропаѓањето продолжува, а никој не мрда со прст. Зошто? Затоа што сите се задоволни со донесувањето на недокажан менаџер.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Добро, кое е тоа плукање? Ако кажам дека ситуацијата е алармантна и дека не треба да се чудиме ако за некоја година му се придружиме на Лидс, тогаш тоа е плукање?

Од кога реалноста и објавување на реалноста е некакво „плукање“?

Ајде, ќе те молам, повели, кажи дека ситуацијата со тимот не е онаква каква што ја претставувам, па ќе ги соочиме аргументите.

Ливерпул е заебанција од тим и во Англија и пошироко.
Немој да мислиш дека мене не ми е криво и дека не ми ежал заради тоа.
Меѓутоа уште повеќе ми е жал што пропаѓањето продолжува, а никој не мрда со прст. Зошто? Затоа што сите се задоволни со донесувањето на недокажан менаџер.
Ме мрзи сега да барам ама преге во дискусиите во Supperstarpizza на 2-3 го омаложуваше Ливерпул...
Болд 2- Јас не велам оти ситуацијата во клубот е добра, напротив сите знаеме кој е Ливерпул и каде е сега Ливерпул и каде заслужува да биде но како што гледаш се работи во клубот не стојат со скрстени раце го чистат клубот од непотребните фаци таму, даваат за знаење оти не трпат порази и затоа полн сум со надеж оти за 2-3 години ние ќе бидиме на врвот на Англија...
Болд 3- Сите сме свесни оти ние менаџер од светска класа неможевме да го приблечиме апсолутно со ништо (освен Бенитез) па затоа моравме да ангажираме ваков менаџер кој секако е ризичен ама мене ми делува оти ги има сите карактеристики за да биде врвен менаџер и нас да не однеси на врвот а и мора да се согласиш оти е подобра опција од Ламберт, Мартинез итн итн....

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ме мрзи сега да барам ама преге во дискусиите во Supperstarpizza на 2-3 го омаложуваше Ливерпул...
Болд 2- Јас не велам оти ситуацијата во клубот е добра, напротив сите знаеме кој е Ливерпул и каде е сега Ливерпул и каде заслужува да биде но како што гледаш се работи во клубот не стојат со скрстени раце го чистат клубот од непотребните фаци таму, даваат за знаење оти не трпат порази и затоа полн сум со надеж оти за 2-3 години ние ќе бидиме на врвот на Англија...
Болд 3- Сите сме свесни оти ние менаџер од светска класа неможевме да го приблечиме апсолутно со ништо (освен Бенитез) па затоа моравме да ангажираме ваков менаџер кој секако е ризичен ама мене ми делува оти ги има сите карактеристики за да биде врвен менаџер и нас да не однеси на врвот а и мора да се согласиш оти е подобра опција од Ламберт, Мартинез итн итн....
не се сеќавам да сум го омаловажувал Ливерпул, освен ако сум му дал епитет „мизерен“ и „шега“ што дури и се блага варијанта на тоа што е Ливерпул во моментов. Меѓутоа, нема врска, не ми менува мене ништо ако сметате дека го омаловажувам тимот. Јас сметам дека вие сте тие кои го омаловажувате што прифаќате се што ќе ви се сервира.

Јас се кладам дека и тренерот на Хадерсфилд да го донесеа, вие ќе го пречекавте со раширени раце и сега ќе се расправавте со мене за него. Оти, добар менаџер бил, го качи хадерсфилд во втора лига, не е заебанција, нели.

Ливерпул и те како може(ше) да донесе квалитетен менаџер. Ама за тоа треба да се одвои нешто. Знаеме што. Тие одат на евтини варијанти, кои се очекува да не успеат и да го тапкаат во место тимот.

Замисли ситуација во која Роџерс нема да успее. Уште една, уште послаба сезона.
Џерард уште постар, Суарез веројатно си заминува. Нема нови и перспективни имиња.

Што тогаш со Ливерпул? Свесни сте колкав ризик е земен без многу размислување?

Побогу, Мартинез и Роџерс беа единствените опции на Ливерпул. Да разберам да ги одбиеше Гвардиола, Капело, да го побараа Онил, Билиќ или било кој друг.

Тие не тргнаа по друг. Тие одеа на половно. На стари и шупливи јаболка. Колку да се помине денот. Колку да не се умре.

Чистење на ѓубрето you say?

И Кени беше во тоа тогаш.

Замисли, кога Кени Далглиш потфрли со тимот и не можеа да најдат соодветна замена за него, а Ливерпул постана шега тим, што ќе се случи со уште помизерен Ливерпул ако оваа следна сезона биде уште полоша?

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
не се сеќавам да сум го омаловажувал Ливерпул, освен ако сум му дал епитет „мизерен“ и „шега“ што дури и се блага варијанта на тоа што е Ливерпул во моментов. Меѓутоа, нема врска, не ми менува мене ништо ако сметате дека го омаловажувам тимот. Јас сметам дека вие сте тие кои го омаловажувате што прифаќате се што ќе ви се сервира.

Јас се кладам дека и тренерот на Хадерсфилд да го донесеа, вие ќе го пречекавте со раширени раце и сега ќе се расправавте со мене за него. Оти, добар менаџер бил, го качи хадерсфилд во втора лига, не е заебанција, нели.

Ливерпул и те како може(ше) да донесе квалитетен менаџер. Ама за тоа треба да се одвои нешто. Знаеме што. Тие одат на евтини варијанти, кои се очекува да не успеат и да го тапкаат во место тимот.

Џерард уште постар, Суарез веројатно си заминува. Нема нови и перспективни имиња.

Побогу, Мартинез и Роџерс беа единствените опции на Ливерпул. Да разберам да ги одбиеше Гвардиола, Капело, да го побараа Онил, Билиќ или било кој друг.

Тие не тргнаа по друг. Тие одеа на половно. На стари и шупливи јаболка. Колку да се помине денот. Колку да не се умре.

Замисли, кога Кени Далглиш потфрли со тимот и не можеа да најдат соодветна замена за него, а Ливерпул постана шега тим, што ќе се случи со уште помизерен Ливерпул ако оваа следна сезона биде уште полоша?
Јас на 2-3 пати имам пишано оти ова лето и оваа сезона можи е пресудна за Ливерпул и да свесен сум колкав ризик е превземен со поставувањето на Роџерс....
Не си во право со менаџерите....разговараа тие и со АВБ и со Капело и со Клоп и со Де Бур мислам и со Гвардиола разговараа но сите ги одбијаа работата сите па се се сведе на Мартинез и Роџерс....Уште еднаш ќе речам немаме право на грешка оваа сезона мора да се заврши во топ 4 оти инаку Ливерпул ќе тоне се повеќе и повеќе ама чекај да му дадеме време на Роџерс па ќе видиме што и како понатаму немора одма да го судиш....

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
the_kop, не сум сигурен дека воопшто разговарале со било кој менаџер, освен со Мартинез и Роџерс, меѓутоа тоа не е битно.

А за судењето... well; јас не го судам, јас само знам што да очекувам од него. Не е тој крив, тој би бил будала да не прифати работа во Ливерпул. Мене потезите кои ги прави Ливерпул ми се нелогични и не ветуваат ништо. Обратно.

Претходно напоменав дека би сакал да сум во криво, да испадне дека Роџерс ќе го направи тимот арен и дека допрва ќе гледаме светли денови. Мене не ми е проблем, веднаш ќе повлечам се што сум рекол, па дури ке му се извинам и нему и на цел Енфилд. Само нека има просперитет.

Ама тоа изгледа сосема нереално и се граничи со научна фантастика.

За очекување е дека следната сезона под водство на Роџерс ќе биде лудо патешествие, и уште неколку чекори наназад.

П.С. Чекорите наназад започнаа од денот кога го избркаа Кени, претходно политиката наликуваше на нешто друго (барем видливата).

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.598
Поени од реакции
11.576

WTF ???
А уште нешто ме интересира. Ако останеше Кени демек тимот ќе имаше иднина и просперитет само затоа што Кени го водел? А реално Кени се покажа како преслаб тактичар

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
WTF ???
А уште нешто ме интересира. Ако останеше Кени демек тимот ќе имаше иднина и просперитет само затоа што Кени го водел? А реално Кени се покажа како преслаб тактичар
Веројатно да. Кени немаше шанса да го извлече максимумот од тимот, ниту да се постави и да си ја врши работата. Сме пареле муабет, премногу работи го зафркнаа Кралот.

По никој основ Роџерс не е подобар стратег, ниту било што од Кени Далглиш.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616

Која ти е целта на моабетов?? Да докажеш дека Ливерпул се тапа?? Добро тапа се ,ајде сеа прекини.Не ги гуши луѓево со лоши тези и лоши моабети.

Kajgana Shop

На врв Bottom