Г
Гучи
Гостин
Знаеш дека Розата пишал коа ке ти стигнат 73116 известувања и сите се од оваа тема
Добро бе како ви стигаат? Ја имате вклучено опцијата за известување ако некој пишaл на темата или??? Дај исклучете што и да имате активирано Не само да се жалите. Или па жалете се не ми смета мене тоаЗнаеш дека Розата пишал коа ке ти стигнат 73116 известувања и сите се од оваа тема
Каде беше Guardiola пред да стане тренер на Barca (се разбира не се мисли и на кариерата како фудбалер), каде беше еве Kloop пред B. Dortmund, и еве еден попознат пример за нас каде бил Rafael Benitez пред Valencia, и уште многу такви примери. Значи ако немаат дебело CV немора да значи дека не чинат, а ова се примери кои го докажуваат тоа. Значи тимови како Barca и сл. ризикувале со менаџери на второлигаши (Benitez, Kloop итн.) или тренери на младински и резервни тимови (Guardiola), во кои верувале, и успеале да состават екипи кои моментално владеат.
Иако можеби донекаде има право Biafran Jet Set во врска со спомнувањето на Mourinho и Chelsea, и дека можеби направија грешка газдите односно Tom Werner, сепак Liverpool не е тимот кој што бил некогаш и зошто да се надеваме на големи имиња. Можеби ние треба да си изградиме големо име во B. Rodgers (а можеби и не, никој не гарантира, јасно е тоа), но важно е ние како фанови да го подржуваме менаџерот и да му дадеме време да ни ја возврати подршката, кој знае може и ќе ни се посреќи.
P.S. Постот се однесуваше најмногу за Biafran Jet Set , за кој имам голема почит и ми еден од поомилените на форумов.
Јас во ниеден мој пост не пишав оти еве Роџерс е поставен за менаџер и сите проблеми се решени, ова е само почеток на решавање на сите проблеми т.е. нормално главниот проблем е носењето на Ливерпул на самиот врв на Англија каде што и припаѓа а Роџерс е вистинскиот човек за тоа.....Веројатно не си бил роден кога јас навивав за црвените, така да не ми пластикосувај, ок?
Кои проблеми? Кои проблеми?
Нели го имате Роџерс, и кои се тие проблеми кои ги има „вашиот тим“?
Можиме така шо бараме кај оние СкопјанишчанаАбе сте се распишале лом сте направиле Не знам од кај да почнам. Ајде со ред
Рамирез првично е крило а игра и АМ. Но каде и да оди веројатно ќе игра крило така да неговата иднина е на крилната позиција. Само проблем е цената од 20 милиони која е превисока.
За продавање Аурелио замина и очекувам уште Макси,Кол и Аквилани да си одат. Кајт би го чувал уште една сезона ама ако репат да го продадат нека му биди. Жал ми е за играчов јбг
За купување
Напаѓач:
1.Де Јонг/Волфсвинкел/ или некој така помлад и перспективен
Крила:
1.Адам Џонсон/Рамирез/Родригез/Муниаин
2.Хоилет
3.Афелај - ако си оди Кајт. Или пак некое друго крило така поефтино можи да се земи
Средина:
1.Ериксен/Белханда или ако се решиле за Сигурдсон ок. Ама мене не ми е по ќејф
2.Диара/Диаме/Асамоа
И тоа би било тоа. Само ќесето треба да се одврзи и едно 60 милиони плус продажби да се има на располагање.
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:18 ---
Освен кај нас,Арсенал или Јуве(се сомневам) секаде ќе биди резерва. Арсенал не дава толку пари за играч. Е сега прашањето е ние дали ќе дајме
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:19 ---
Една работа само - не се познавам лично со него.
А шо не кажа дека Бт студираш? Наместо на камениот мост ќе средевме за некое мовче на Драгор
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:21 ---
Старци и предавници не
Ти велиш дека Роџерс е правиот. Односно вие, повеќето.Јас во ниеден мој пост не пишав оти еве Роџерс е поставен за менаџер и сите проблеми се решени, ова е само почеток на решавање на сите проблеми т.е. нормално главниот проблем е носењето на Ливерпул на самиот врв на Англија каде што и припаѓа а Роџерс е вистинскиот човек за тоа.....
Па добро барем немој да плукаш по Ливерпул ти си имаш право да го искажиш своето мислење, сигурно не го делиме сите истото мислење на форумовТи велиш дека Роџерс е правиот. Односно вие, повеќето.
Јас викам дека со Роџер ни се еба мајката.
Зошто да сум јас тој кој нема да пишува на фан клубов, кога можеби сум јас тој што сум во право?
Што ако после првите три кола се испостави дека навистина сум бил во право, па уште тогаш да се види дека му се ебало племето на Ливерпул, што прајме тогаш?
Ќе испадне дека не сте си го сакале клубот, оти сте дозволиле да ви го упропастат пред нос? Нели?
Затоа, не ми поткопувајте идеи ко децана мали од типот „не навивај за Ливерпул“ или „не пиши ако не го сакаш“.
Не се однесува ова најконкретно за тебе, туку општо.
Оти дежа ву ми е ситуацијава од Енфилд. И појќе од то.
Добро, кое е тоа плукање? Ако кажам дека ситуацијата е алармантна и дека не треба да се чудиме ако за некоја година му се придружиме на Лидс, тогаш тоа е плукање?Искрено мене одма почна да ми се допаѓа Роџерс. Заради неговиот стил на игра, заради неговата цел, заради неговите изјави итн итн едно е сигурно оти веројатно ќе го играме најубавиот фудбал за око во ПЛ.....
Инаку една информација за Џо Ален играчот од Свонси. Лани беше 6ти најдобар пасер во 6те најдобри Европски лиги гледано
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 17:24 ---
Па добро барем немој да плукаш по Ливерпул ти си имаш право да го искажиш своето мислење, сигурно не го делиме сите истото мислење на форумов
Ме мрзи сега да барам ама преге во дискусиите во Supperstarpizza на 2-3 го омаложуваше Ливерпул...Добро, кое е тоа плукање? Ако кажам дека ситуацијата е алармантна и дека не треба да се чудиме ако за некоја година му се придружиме на Лидс, тогаш тоа е плукање?
Од кога реалноста и објавување на реалноста е некакво „плукање“?
Ајде, ќе те молам, повели, кажи дека ситуацијата со тимот не е онаква каква што ја претставувам, па ќе ги соочиме аргументите.
Ливерпул е заебанција од тим и во Англија и пошироко.
Немој да мислиш дека мене не ми е криво и дека не ми ежал заради тоа.
Меѓутоа уште повеќе ми е жал што пропаѓањето продолжува, а никој не мрда со прст. Зошто? Затоа што сите се задоволни со донесувањето на недокажан менаџер.
не се сеќавам да сум го омаловажувал Ливерпул, освен ако сум му дал епитет „мизерен“ и „шега“ што дури и се блага варијанта на тоа што е Ливерпул во моментов. Меѓутоа, нема врска, не ми менува мене ништо ако сметате дека го омаловажувам тимот. Јас сметам дека вие сте тие кои го омаловажувате што прифаќате се што ќе ви се сервира.Ме мрзи сега да барам ама преге во дискусиите во Supperstarpizza на 2-3 го омаложуваше Ливерпул...
Болд 2- Јас не велам оти ситуацијата во клубот е добра, напротив сите знаеме кој е Ливерпул и каде е сега Ливерпул и каде заслужува да биде но како што гледаш се работи во клубот не стојат со скрстени раце го чистат клубот од непотребните фаци таму, даваат за знаење оти не трпат порази и затоа полн сум со надеж оти за 2-3 години ние ќе бидиме на врвот на Англија...
Болд 3- Сите сме свесни оти ние менаџер од светска класа неможевме да го приблечиме апсолутно со ништо (освен Бенитез) па затоа моравме да ангажираме ваков менаџер кој секако е ризичен ама мене ми делува оти ги има сите карактеристики за да биде врвен менаџер и нас да не однеси на врвот а и мора да се согласиш оти е подобра опција од Ламберт, Мартинез итн итн....
Јас на 2-3 пати имам пишано оти ова лето и оваа сезона можи е пресудна за Ливерпул и да свесен сум колкав ризик е превземен со поставувањето на Роџерс....не се сеќавам да сум го омаловажувал Ливерпул, освен ако сум му дал епитет „мизерен“ и „шега“ што дури и се блага варијанта на тоа што е Ливерпул во моментов. Меѓутоа, нема врска, не ми менува мене ништо ако сметате дека го омаловажувам тимот. Јас сметам дека вие сте тие кои го омаловажувате што прифаќате се што ќе ви се сервира.
Јас се кладам дека и тренерот на Хадерсфилд да го донесеа, вие ќе го пречекавте со раширени раце и сега ќе се расправавте со мене за него. Оти, добар менаџер бил, го качи хадерсфилд во втора лига, не е заебанција, нели.
Ливерпул и те како може(ше) да донесе квалитетен менаџер. Ама за тоа треба да се одвои нешто. Знаеме што. Тие одат на евтини варијанти, кои се очекува да не успеат и да го тапкаат во место тимот.
Замисли ситуација во која Роџерс нема да успее. Уште една, уште послаба сезона.
Џерард уште постар, Суарез веројатно си заминува. Нема нови и перспективни имиња.
Што тогаш со Ливерпул? Свесни сте колкав ризик е земен без многу размислување?
Побогу, Мартинез и Роџерс беа единствените опции на Ливерпул. Да разберам да ги одбиеше Гвардиола, Капело, да го побараа Онил, Билиќ или било кој друг.
Тие не тргнаа по друг. Тие одеа на половно. На стари и шупливи јаболка. Колку да се помине денот. Колку да не се умре.
Чистење на ѓубрето you say?
И Кени беше во тоа тогаш.
Замисли, кога Кени Далглиш потфрли со тимот и не можеа да најдат соодветна замена за него, а Ливерпул постана шега тим, што ќе се случи со уште помизерен Ливерпул ако оваа следна сезона биде уште полоша?
WTF ???не се сеќавам да сум го омаловажувал Ливерпул, освен ако сум му дал епитет „мизерен“ и „шега“ што дури и се блага варијанта на тоа што е Ливерпул во моментов. Меѓутоа, нема врска, не ми менува мене ништо ако сметате дека го омаловажувам тимот. Јас сметам дека вие сте тие кои го омаловажувате што прифаќате се што ќе ви се сервира.
Јас се кладам дека и тренерот на Хадерсфилд да го донесеа, вие ќе го пречекавте со раширени раце и сега ќе се расправавте со мене за него. Оти, добар менаџер бил, го качи хадерсфилд во втора лига, не е заебанција, нели.
Ливерпул и те како може(ше) да донесе квалитетен менаџер. Ама за тоа треба да се одвои нешто. Знаеме што. Тие одат на евтини варијанти, кои се очекува да не успеат и да го тапкаат во место тимот.
Џерард уште постар, Суарез веројатно си заминува. Нема нови и перспективни имиња.
Побогу, Мартинез и Роџерс беа единствените опции на Ливерпул. Да разберам да ги одбиеше Гвардиола, Капело, да го побараа Онил, Билиќ или било кој друг.
Тие не тргнаа по друг. Тие одеа на половно. На стари и шупливи јаболка. Колку да се помине денот. Колку да не се умре.
Замисли, кога Кени Далглиш потфрли со тимот и не можеа да најдат соодветна замена за него, а Ливерпул постана шега тим, што ќе се случи со уште помизерен Ливерпул ако оваа следна сезона биде уште полоша?
Веројатно да. Кени немаше шанса да го извлече максимумот од тимот, ниту да се постави и да си ја врши работата. Сме пареле муабет, премногу работи го зафркнаа Кралот.WTF ???
А уште нешто ме интересира. Ако останеше Кени демек тимот ќе имаше иднина и просперитет само затоа што Кени го водел? А реално Кени се покажа како преслаб тактичар
не се сеќавам да сум го омаловажувал Ливерпул, освен ако сум му дал епитет „мизерен“ и „шега“ што дури и се блага варијанта на тоа што е Ливерпул во моментов. Меѓутоа, нема врска, не ми менува мене ништо ако сметате дека го омаловажувам тимот. Јас сметам дека вие сте тие кои го омаловажувате што прифаќате се што ќе ви се сервира.