Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Милан е далеку од просечен тим, но доколку не се засили соодветно годинава, вгодина кога ќе си одат Силва, Боатенг и др, е тогаш Милан ќе е просечен тим.

Не мојш да ги споредвиш Хазард со Стротман и Сахин, зошто за Хазард е платена астрономска цена од 40-50 милјони евра, а од друга страна овие двајца би ги зеле за по 10 милјони. И јас го имам гледано Сахин во Реал, и тврдам дека е талент и дека е играч на кој би можеле да се потприме, искрено и не знам зошто Реал толку лесно би се откажале од него.

И да, не навиваме ние за Милан за да сме први во однос на потрошени пари, и колку Берлускони ставил в џеп или колку бил во загуба.. Навивам за да гледам успеси и трофеи, и мене ми е јасно дека не може секоја година да се освојува, ама веруј ми ако сезонава не се засилиме кога си отидоја клучните играчи до пред некоја година, тешко дека и во иднина ќе видиме некој трофеј.

За последново се сложвам, и јас не сакам да ги следиме Сити и ПСЖ и остали ко нив, ама ако тие за еден трансвер фрлаат 50м, нас доволно ни се 25 милјони за 2-3 трансвери и рад да сме 7-8 години.

Јебига сега ова само ни останвит да се караме овде и да нагаѓаме што ќе се деси, јас сум оптимиста, верувам дека знаат што прават и дека ќе не засилат со 2-3 играчи.
Ама не се караме бе, што се стресле дотолку. Форумов е за дискусија и водиме дискусија. Намената на форумов појше му е вакви дискусии отколку ванаби менаџер и јутјуб предлози.
Ние тука правиме лаички муабети. Нити знаеме за колку пари може да се земат Сахин и Стротман, ни дали вредат толку, ниту пак дали ќе не средат за наредни 10 години. Тоа во управата го знаат многу подобро од нас. Тоа ми е и поентата. Верувам дека Галијани и Берлускони знаат што прават и дека ќе го одржат Милан компетитивен и непросечен, туку голем како и досега. Затоа што ним Милан им значи многу појше отколку нас. Во секоја смисла.
Никој не гарантира дека ако даеш 30 милиони и купиш играчи ќе бидеш раат 8 години. Ние сме фрлале помалку, па сме биле раат. :) И да не се повторувам више... ќе испаднам “некој член кој како празна воденица цело време ист муабет“ :D

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Ќе може некој да даде каже од каде е информацијава.Неколку пати сум дискутирал за ова со друштво, ме убедуваа дека не е точно. ајако има некој линк нека стаи.
FK Vardar was created with the merger of city rivals FK Pobeda and FK Makedonija, in the hall of cinema "Vardar" on 22 July 1947, beginning a new history of football in Macedonia. The foundation assembly had decided the club color to be blue and it was, but already at the next assembly the decision was changed to red and white. The present recognizable red and black color was adopted after the 1963 Skopje earthquake.
Ова е извадок од wiki,a јaс дека биле донација од Милан слушнав од Сашо Гигов Гиш на радио :D колку ти е веродостојна информацијата сам оцени :)

Член од
7 септември 2011
Мислења
122
Поени од реакции
48
Знам за поранешните бои и за основањето, него некои ми викаат дека е стварно така, а овие другиве па дека се работи за ФК Милано, а не Милан ( или поточно за неговиот газда што дал демек некаква финансиска помош на времето) али ја сум сигурен дека нема шанси тоа, впрочем тешко и да постоел тој клуб тогаш.
Баш ќе ми биде мило да имаат таква врска овие два клуба:) ќе иам причина плус да идам на утакмици на вардар, али ај ќе почекам на евентуална потврда за ова.
Сепак највише држи вода дека белата е сменета во црна од почит кон загинатите во земјотресот.

Фала на одговорот :)

Член од
16 октомври 2011
Мислења
371
Поени од реакции
408
Берло знае што правите, џабе го брукате

А за Вардар и јас имам чуено дека Милан донирал после земјотресот, па поради тоа боите се црвена и бела

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Само да ве известам дека Мунтари и Адијах се утепаа од давање голови за Гана. :) Претходно во пријателска по еден, денеска Мунтари 1, Ајдијах 2 против Лесото. :D Црнци.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Ја гледаше ли некој Италија-Русија да каже како изиграја Касано и Монтоливо ?

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Касано одигра доста добар меч единствено тој правеше разлика во нападот на Италија вечерва.
Монтоливо и Ночерино потфрлија,а Абате не доби шанса.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Ја гледаше ли некој Италија-Русија да каже како изиграја Касано и Монтоливо ?
Монтоливо се изгуби позади напаѓачите играеше исто како што Емануелсон се губеше. Алегри кај нас мора да го игра назад!
Касано така и така нема со кој да игра Балотели како партал се мааше, имаше неколку убави подавања ама џабе на Италија и фали играч како Ибра да знае да го искористе тоа. Очигледно е дека Касано не е за напаѓач колку убаво ќе му одговара позади Ибра и Пато. :drk:
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 00:03 ---
pa ko so citam po komentarive montolivo bil katastrofa...za kasano neznam
Епа многу јасно нивните ги бранат демек Маркизио беше звер :facepalm: а нашите ги напаѓаат, како што видов виновни за головите беа Маџо, Де Санктис и одбраната.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Монтоливо се изгуби позади напаѓачите играеше исто како што Емануелсон се губеше. Алегри кај нас мора да го игра назад!
Касано така и така нема со кој да игра Балотели како партал се мааше, имаше неколку убави подавања ама џабе на Италија и фали играч како Ибра да знае да го искористе тоа. Очигледно е дека Касано не е за напаѓач колку убаво ќе му одговара позади Ибра и Пато. :drk:
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 00:03 ---

Епа многу јасно нивните ги бранат демек Маркизио беше звер :facepalm: а нашите ги напаѓаат, како што видов виновни за головите беа Маџо, Де Санктис и одбраната.
pa so balzareti bonuci i barzalji li ke osvojuva italija evropsko...i da ne go zaboraam superstarot DZAKERINI!!! :D

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.966
Поени од реакции
23.531
Гана го победиле Лесото 7-0, Мунтарчо бил капитен, дал гол и имал 2 асистенции !

БТВ Адија дал 2 гола, што бидна со детево, уште е наш или ... ?

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Гана го победиле Лесото 7-0, Мунтарчо бил капитен, дал гол и имал 2 асистенции !

БТВ Адија дал 2 гола, што бидна со детево, уште е наш или ... ?
bash sakav za nego da pisam ovie denovi.
ushte pred 2-3 nedeli-mesec mozda, gledav intervju so nego na sport klub. t.e. nesto kako report za dosegasnata negova kariera.
deteto iskreno si kazuvase, naednas stanal golema zvezda od nigde. posle svetskoto pocnale da go baraat golemi klubovi.
kazuvase za kako toa bil pod golem pritisok, od nego se ocekuvalo mnogu.
kazuvaa deka pocnuva da gradi kariera vo istocna evropa i deka ne mu odi mnogu dobro.
u arsenal kiev e sega i mislam deka nema dadeno gol.
i isto taka interesno nesto sto me potseti e koa kaza za na svetskoto koga suarez mu ja fati so raka, inaku kje ja odvedese gana vo polufinale (a posle gyan promasi penal neli). so toa kje se proslavese uste mnogu.

i da, pozajmen e od milan u arsenal kiev.

Kajgana Shop

На врв Bottom