Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А слушнала ли Македонија, за депортација?!
Боже, зошто не сме како сите останати нормални држави!
Депортација ............... да е толку лесно и можно тоа и Америка(светската сила) би се справила со енормниот наплив на илегални Мексиканци, кои илегално се инфилтрираат на територијата на САД преку нејзината јужна граница ........... како што тргнало за 2-3 децении во САД ќе има 50% Мексиканци со оглед на нивниот огромен наплив/илегални доселувања од Мексико, а и наталитетот им е доста повисок отколку на Англо-Саксонските Американци ........... од што Американците правилно се справуваат со овој проблем затоа денеска во САД има преку 50 милиони Латино-Американци/Хиспани повеќето од нив(80%) со потекло токму од Мексико !
Депортација ............... да е толку лесно и можно тоа и Америка(светската сила) би се справила со енормниот наплив на илегални Мексиканци, кои илегално се инфилтрираат на територијата на САД преку нејзината јужна граница ........... како што тргнало за 2-3 децении во САД ќе има 50% Мексиканци со оглед на нивниот огромен наплив/илегални доселувања од Мексико, а и наталитетот им е доста повисок отколку на Англо-Саксонските Американци ........... од што Американците правилно се справуваат со овој проблем затоа денеска во САД има преку 50 милиони Латино-Американци/Хиспани повеќето од нив(80%) со потекло токму од Мексико !
Мислев на оние што се веќе фатени!......
Вака испаѓа пак како пред 12 години, на сите ќе им дадат азил, па после ќе се чешаме!![]()
Иначе да се надополнам, Македонската полиција фаќа помеѓу 10-30 илегалци од Авганистан и Пакистан, кои ни ги пушта соседа Гејлада, што по некоја случајност е ЕУ членка, чија истоимена заедница не јебава како ние сме имале проблеми со азиланти!
Епа многумина од илегалните Мексиканци и ги фаќаат откако ќе влезат на територијата на САД, ама малкумина(скоро никој) не е вратен/депортиран назад во Мексико ............ зашто е тоа така ?? тоа се веќе државни работи, а и државни интереси(претпоставувам) кои неможеме ние(јас или ти) да ги знаеме ......... и не одлучуваме ние за тоа кој треба да се депортира, а кој не ......... државните институции се единствени кои одлучуваат за тоа и кои можат да го спроведат тоа .... б.т.в. не се разбирам многу во закони(не сум правник) меѓутоа мислам дека после одреден временски период на престој(легален или илегален) во некоја земја, мислам дека неможат да те депортираат назад ....... така сум чул, така да Албанците+Ашкалите кои дојдоа кај нас од Косово во деведесетите години на минатиот век, дури и да сака државата, мислам дека неможе да ги депортира/врати назад на Косово, бидејќи поголемиот дел од нив веќе имаат МК државјанство и тука се жители, тука живеат, работат, имаат семејства и.т.н. а пак тие што немаат МК државјанство и нив неверувам дека можат да ги протераат назад во Косово, бидејќи се веќе повеќе од една деценија во државава, а и иако немаат МК државјанство, сепак се заведени како бегалци и уживаат некакви хуманитарни права, не сум сигурен значи, не сум правник, ама така сум чул, такви биле законите !