Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Терајте бе како сакате ама овој античниот ќе иде аут тоа сум сигурен... не го трпи македонскиот народ тоа ѓубре без разлика на пропаганда.

G

grande-juve

Гостин
никогаш ама НИКОГАШ нема да се продадам за никоја сума како дотичниот ти миленик.
Не се кријте позади никој. Ова си е индивидуална одговорност.
Дали мислите дека ФИРОМ е лично мислење на Антиќ?

Јас лично од самиот почеток го чувствував Антиќ дека е "слабата карика" пред се поради презимето ама секогаш се трудам да бидам позитивен па кога ни иде секако дека нема да се обидувам да го уназадувам тимот со негативни коментари.
Прво, каква слаба алка, Перо на турнирот изигра одбрана каква што ретко се гледа, ако воопшто следиш кошарка, и друго, се гледаш ли што пишуваш бе, по презиме ли сега ќе се обележуваме, јас сум Вукобрат, помал ли Македонец сум од тебе. На грешна адреса се истураат многу фрустрации, не дека Перо е безгрешен, ама пак ќе кажам, делата се поголеми од зборовите.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Терајте бе како сакате ама овој античниот ќе иде аут тоа сум сигурен... не го трпи македонскиот народ тоа ѓубре без разлика на пропаганда.
Убаво го трпеа...
Toa што го направи Антиќ и неговите пријатели од репрезентацијата во септември 2011 година, нема никој да го промени...

Таква радост, сплотеност никој нема да направи.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Дали мислите дека ФИРОМ е лично мислење на Антиќ?

Прво, каква слаба алка, Перо на турнирот изигра одбрана каква што ретко се гледа, ако воопшто следиш кошарка, и друго, се гледаш ли што пишуваш бе, по презиме ли сега ќе се обележуваме, јас сум Вукобрат, помал ли Македонец сум од тебе. На грешна адреса се истураат многу фрустрации, не дека Перо е безгрешен, ама пак ќе кажам, делата се поголеми од зборовите.
Само нека си иде од репрезентација да видиш како и подобри успеси ќе има без таков шупак. Игра како да е анемичен. Македонија му беше порта за да се збогати а сега сере на нас.... пошто ве гледам се сељачишта на тамва да ви дадам и една таква метафора со крава која дава млеко во кофа која на крај ја клоца истурајќи го цело млеко... дала ли кравата млеко?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Само нека си иде од репрезентација да видиш како и подобри успеси ќе има без таков шупак. Игра како да е анемичен. Македонија му беше порта за да се збогати а сега сере на нас.... пошто ве гледам се сељачишта на тамва да ви дадам и една таква метафора со крава која дава млеко во кофа која на крај ја клоца истурајќи го цело млеко... дала ли кравата млеко?
Да.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
да али кај е млекото :P
Не беше прашањето кај е млекото, туку дали воопшто кравата дала млеко. Требаше демек да испадне многу јака метафора на ситуацијата со Перо. Абе солзи да му потечат на човек...

Нема врска, се крена прашина за џабе, за работа која во секојдневниот живот станува тривијална. Ха, се заебавам. Напротив, станува збор за круцијално прашање по нашето битие како Македонци. Еве преска сакав да си отворам нов меил. На Gmail ми дава опција FYROM. Си велам, кој го ебе Гугл. Одам на Yahoo!, пак ми дава FYROM, кој ги ебе, одам на Hotmail и пак истата песна. И на крај сфаќам дека не ми треба меил бе, ако некој сака да ми пише нека ми прати raven, шо ќе се замарам ја. И кога ќе конкурирам за работа ќе праќам CV-ја по raven-и, се' само за да останам патриот - на зборови, а богами и на дела.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Не беше прашањето кај е млекото, туку дали воопшто кравата дала млеко. Требаше демек да испадне многу јака метафора на ситуацијата со Перо. Абе солзи да му потечат на човек...

Нема врска, се крена прашина за џабе, за работа која во секојдневниот живот станува тривијална. Ха, се заебавам. Напротив, станува збор за круцијално прашање по нашето битие како Македонци. Еве преска сакав да си отворам нов меил. На Gmail ми дава опција FYROM. Си велам, кој го ебе Гугл. Одам на Yahoo!, пак ми дава FYROM, кој ги ебе, одам на Hotmail и пак истата песна. И на крај сфаќам дека не ми треба меил бе, ако некој сака да ми пише нека ми прати raven, шо ќе се замарам ја. И кога ќе конкурирам за работа ќе праќам CV-ја по raven-и, се' само за да останам патриот - на зборови, а богами и на дела.
Се е ок само гледај да не пишуваш на српски ... како антиќ што зборуваше кога даваше изјава за спортклуб !

G

grande-juve

Гостин
Се е ок само гледај да не пишуваш на српски ... како антиќ што зборуваше кога даваше изјава за спортклуб !
И јас би се бунел ако даваше изјава за спортклуб Македонија со Македонски новинар кој му поставил прашање на Македонски, тој спортклуб е Српски/Хрватски. Инаку и Пандев одговара на Италијански кога прашањето му е поставено на Италијански...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
И јас би се бунел ако даваше изјава за спортклуб Македонија со Македонски новинар кој му поставил прашање на Македонски, тој спортклуб е Српски/Хрватски. Инаку и Пандев одговара на Италијански кога прашањето му е поставено на Италијански...
Не ми споредувај сега италијански со македонски.. а се кладам и да зборуваше македонски дека ке го разбереа дека српскиот со македонскиов се најслични од сите други земји кои го користат старо словенскиот јазик .. зашто пример некој српски или бугарски пејач кога ке дојде кај нас одговара на прашањата на неговиот јазик .. можел и антиќ да одговори на македонски .. али од таму му се корените такво му е презимето .. да не се срами србинот пред своите !

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239

Не му требаше тоа на крајот да го каже, сите што разбраа погрешно нека УМРАТ............. Па нема ли секој да се изненади гледа Евролига и излегува неговиот идол Перо Антич и кажува дека е од ..... не сакам да кажам од каде.И нормално тоа предизвикува бурна реакција кај сите нас.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Хахаха, абе што имал кажано Перо, Рој Кин какви „глупости“ има лупано според вашите детски розови критериуми за капитен па полно Ирци го сметаат за најдобар капитен што го имале тие па и еден од најдобрите капитени во светот, во историјата на тимскиот спорт, нормално дека ќе му дојде преку Тасе да дрнда за него народ што појма нема како стојат работите.

Смешни сте луѓе, како беа тие апостолските приказни, пред да пропее петелот 3 пати и вие ќе се откажете од државава исто толку пати ако некој ви ги понуди тие пари, не лажете дека не. Уствари вие може да се лажете, ама ако го видите куферчето пред очи и ви засветкаат банкнотите, нема ;) А и не гледам никакво откажување од државава кога сме така заведени во ФИБА ама нема везе, ранете си ја душата со квази - патриотизам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom