- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 4.346
- Поени од реакции
- 3.754
Ако можеш со 600 000, зошто да ја раниш со 250?Фамилија се рани и со 250 евра.
По кои стандарди мора да се 600000??
По предавничките??
Ако можеш со 600 000, зошто да ја раниш со 250?Фамилија се рани и со 250 евра.
По кои стандарди мора да се 600000??
По предавничките??
никогаш ама НИКОГАШ нема да се продадам за никоја сума како дотичниот ти миленик.
Дали мислите дека ФИРОМ е лично мислење на Антиќ?Не се кријте позади никој. Ова си е индивидуална одговорност.
Прво, каква слаба алка, Перо на турнирот изигра одбрана каква што ретко се гледа, ако воопшто следиш кошарка, и друго, се гледаш ли што пишуваш бе, по презиме ли сега ќе се обележуваме, јас сум Вукобрат, помал ли Македонец сум од тебе. На грешна адреса се истураат многу фрустрации, не дека Перо е безгрешен, ама пак ќе кажам, делата се поголеми од зборовите.Јас лично од самиот почеток го чувствував Антиќ дека е "слабата карика" пред се поради презимето ама секогаш се трудам да бидам позитивен па кога ни иде секако дека нема да се обидувам да го уназадувам тимот со негативни коментари.
Убаво го трпеа...Терајте бе како сакате ама овој античниот ќе иде аут тоа сум сигурен... не го трпи македонскиот народ тоа ѓубре без разлика на пропаганда.
Само нека си иде од репрезентација да видиш како и подобри успеси ќе има без таков шупак. Игра како да е анемичен. Македонија му беше порта за да се збогати а сега сере на нас.... пошто ве гледам се сељачишта на тамва да ви дадам и една таква метафора со крава која дава млеко во кофа која на крај ја клоца истурајќи го цело млеко... дала ли кравата млеко?Дали мислите дека ФИРОМ е лично мислење на Антиќ?
Прво, каква слаба алка, Перо на турнирот изигра одбрана каква што ретко се гледа, ако воопшто следиш кошарка, и друго, се гледаш ли што пишуваш бе, по презиме ли сега ќе се обележуваме, јас сум Вукобрат, помал ли Македонец сум од тебе. На грешна адреса се истураат многу фрустрации, не дека Перо е безгрешен, ама пак ќе кажам, делата се поголеми од зборовите.
Да.Само нека си иде од репрезентација да видиш како и подобри успеси ќе има без таков шупак. Игра како да е анемичен. Македонија му беше порта за да се збогати а сега сере на нас.... пошто ве гледам се сељачишта на тамва да ви дадам и една таква метафора со крава која дава млеко во кофа која на крај ја клоца истурајќи го цело млеко... дала ли кравата млеко?
да али кај е млекото
Не беше прашањето кај е млекото, туку дали воопшто кравата дала млеко. Требаше демек да испадне многу јака метафора на ситуацијата со Перо. Абе солзи да му потечат на човек...да али кај е млекото![]()
Се е ок само гледај да не пишуваш на српски ... како антиќ што зборуваше кога даваше изјава за спортклуб !Не беше прашањето кај е млекото, туку дали воопшто кравата дала млеко. Требаше демек да испадне многу јака метафора на ситуацијата со Перо. Абе солзи да му потечат на човек...
Нема врска, се крена прашина за џабе, за работа која во секојдневниот живот станува тривијална. Ха, се заебавам. Напротив, станува збор за круцијално прашање по нашето битие како Македонци. Еве преска сакав да си отворам нов меил. На Gmail ми дава опција FYROM. Си велам, кој го ебе Гугл. Одам на Yahoo!, пак ми дава FYROM, кој ги ебе, одам на Hotmail и пак истата песна. И на крај сфаќам дека не ми треба меил бе, ако некој сака да ми пише нека ми прати raven, шо ќе се замарам ја. И кога ќе конкурирам за работа ќе праќам CV-ја по raven-и, се' само за да останам патриот - на зборови, а богами и на дела.
И јас би се бунел ако даваше изјава за спортклуб Македонија со Македонски новинар кој му поставил прашање на Македонски, тој спортклуб е Српски/Хрватски. Инаку и Пандев одговара на Италијански кога прашањето му е поставено на Италијански...Се е ок само гледај да не пишуваш на српски ... како антиќ што зборуваше кога даваше изјава за спортклуб !
Не ми споредувај сега италијански со македонски.. а се кладам и да зборуваше македонски дека ке го разбереа дека српскиот со македонскиов се најслични од сите други земји кои го користат старо словенскиот јазик .. зашто пример некој српски или бугарски пејач кога ке дојде кај нас одговара на прашањата на неговиот јазик .. можел и антиќ да одговори на македонски .. али од таму му се корените такво му е презимето .. да не се срами србинот пред своите !И јас би се бунел ако даваше изјава за спортклуб Македонија со Македонски новинар кој му поставил прашање на Македонски, тој спортклуб е Српски/Хрватски. Инаку и Пандев одговара на Италијански кога прашањето му е поставено на Италијански...