Па шерингот што го имаш ако ти ги отвара каналите значи ти реботи.На DM500HD тој канал што го снимаш мора и да го гледаш во исто време. Мене друго ме интересира - како да знам дека шерингот кој го имам стаено работи во моментот (да го пингам или)?
Фала Богу, прашањето ми е кога не ми ги отвара дали може некако преку компјутер да се провери, и прашање до сите - на колку време ви снемува шеринг, макар и на минута - 2?Па шерингот што го имаш ако ти ги отвара каналите значи ти реботи.
Сакаш да кажеш дека 800 има еден тјунер, а фаќа два канала (еден што се гледа, еден што се снима)?За да гледаш еден канал, а да снимаш друг имаш две опции. Пример гледаш на астра и морат да снимаш на астра (ова ти е кај 800HD, 800HDse), а 8000HD, 7020HD имет можност за вградвење на два тјунери и таму мојш да гледаш канал на астра, а да снимаш на W2.
Да, се дур каналите се на исти транспондер, а ако се на различен ќе снимат то шо гледаш.Сакаш да кажеш дека 800 има еден тјунер, а фаќа два канала (еден што се гледа, еден што се снима)?
А што ќе купуваш од Америка кога можеш од Македонија?Moze nekoj da mi kaze nekoja americka stranica kaj sto mozam da kupam HD Dreambox resiveri
I koj resiver mi go preporacuvate
i ako znaete kolku e samo saringot za HD
Fala mnogu se najubavo
А што ќе купуваш од Америка кога можеш од Македонија?
Доколку ти е длабок џебот, земи го Dreambox 500HD.
Шерингот ти е околу 100евра(во Македонија и сегде е сумата различна, ама се врти околу 100евра).
Ти си во Америка? Епа ако си од Америка, побарај на www.amazon.com, сигурно има таму, а можеби и се поефтини.Haha imam covek koj ke dojde sega, mislev da ne imat poniska cena tamu .Fala
Фала Богу, прашањето ми е кога не ми ги отвара дали може некако преку компјутер да се провери, и прашање до сите - на колку време ви снемува шеринг, макар и на минута - 2?
Хеххехе, Саше, кај си бе, се изгуби жив.Ima program :CCcaminfoPHP
se vnesuva vo cfg nekoi raboti se podesuva dreambox ip adresa i se vnesuva vo programot :
Server: ip od dream
port: 16001 ova mora da bide ne e portot od dreambox tuku od cfg
user:root
pass:dreambox
vo cfg fajlot treba da bide nisto ne se menuva vaka da stoi samo portot ako imate drug:
SERVER LISTEN PORT : 13000 ako imate drug stavete go vasiot
ALLOW WEBINFO: yes
ALLOW TELNETINFO: no
WEBINFO USERNAME : root
WEBINFO PASSWORD : dreambox
#TELNETINFO USERNAME : USER
#TELNETINFO PASSWORD : PASS
#TELNETINFO LISTEN PORT : 16000
WEBINFO LISTEN PORT : 16001
NEWCAMD STEALTH : 1
# ZAP OSD TIME : #
ZAP OSD TIME :3
# OSD USERNAME : #
OSD USERNAME :root
# OSD PASSWORD : #
OSD PASSWORD :dreabox
# PHOENIX READER PATH : #
#SERIAL READER: /dev/ttyS0
#SMARTCARD WRITE DELAY: /dev/ttyS0 0
#SMARTCARD CLOCK FREQUENCY: /dev/ttyS0 6000000
#DISABLE EMM : yes
#EXTRA EMM LEVEL : yes
# EMM Blocker #
# SHOW TIMING : #
SHOW TIMING : yes
# DEBUG : #
DEBUG : yes
# NEWCAMD CONF : #
NEWCAMD CONF :no
# DISABLE EMM : #
DISABLE EMM : no
# EXTRA EMM LEVEL : #
EXTRA EMM LEVEL : yes
# BOX KEY
BOXKEY: /dev/sci0 xx xx xx # Total Tv #
#BOXKEY: /dev/sci0 12 34 56 78
# BEEF ID : #
# PINCODE : #
# SOFTKEY FILE : #
SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key
# AUTOROLL FILE : #
AUTOROLL FILE : /var/keys/AutoRoll.Key
# STATIC CW FILE : #
STATIC CW FILE : /var/keys/constant.cw
# PRIO FILE
CAID PRIO FILE : /var/etc/CCcam.prio
# CAID IGNORE FILE : #
CAID IGNORE FILE : /var/keys/CCcam.ignore
# CHANNELINFO FILE
CHANNELINFO FILE : /var/etc/CCcam.channelinfo
# LOG WARNINGS : #
LOG WARNINGS : /tmp/warnings.txt
se prijavuvam za pomos, ke te kontaktiram po pp vo narednite denovi...pozdrav!eve konecno staviv net od blizoo i otvoren e portot za dreambox za da si namestam sheringot
Koj saka razmena so c linii neka prati po privatna poraka ke se razmenime
i ako ne mu e jasno na nekoj kako se mesti besplaten shering ke mu pomognam.