Креационизам наспроти еволуционизам

С

Само Човек

Гостин
hahaha....ova e Di Melo ako ne se lazam.....polesna varijanta na Osho....
I sega ti sakash na ateist da mu go objasnish ovoj stav..... i ocekuvash da te svati....:facepalm:
Ke ti treba vreme za toa.
Да Ди Мело е да . Не очекувам да свати, туку се обидувам да го натерам да испадне од дувлото и да разгледа наоколу.
Како што гледам многу тешко. Опасно е ваков став да му објаснам на атеист , може да создаде слика за мене дека сум луд, а јас велам дека јас не сум лудиот, туку сите други се луди.;)
--- надополнето: 31 мај 2012 во 16:07 ---
eте гледаш , за тоа зборувам, она кое очекував да ми се случи мене,ти се случи тебе

С

Само Човек

Гостин
Се горенаведено е општоприфатена човечка конвенција, за да биде достапна до нашите 5 сетила.

Има ли слична конвенција околу Бог, Светиот Дух, дувањето на здив итн.....

Еве дај ти предлог што значи дување здив на човекот, за д аможеме да дискутираме понатака врз иста основа и исти дефиниции, во спротивно ќе лутаме до 101 и назад, и пак истото.
ме прашуваш дали може човек со своите сетила да ја осети интелигенцијата, здивот, универзумот.?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
ме прашуваш дали може човек со своите сетила да ја осети интелигенцијата, здивот, универзумот.?
Inteligencijata se kvanzifikuva I meri. Zdivot ima vlazhnost i kolicestvo/protok, a bogami I aroma/rea. Univerzumot se gleda, 'slusa' i dopira.
Shto od ovie neshta e von dofat na setilata?!?

...Ili pak samo onaka da si prashash, kolku da ti projde red?

С

Само Човек

Гостин
Inteligencijata se kvanzifikuva I meri. Zdivot ima vlazhnost i kolicestvo/protok, a bogami I aroma/rea. Univerzumot se gleda, 'slusa' i dopira.
Shto od ovie neshta e von dofat na setilata?!?

...Ili pak samo onaka da si prashash, kolku da ti projde red?
браво дибек, не е вон дофат гледаш, само што кажа дека Бог е во дофат на сетилата:) Само не си свесен за тоа.

B

Black Guard

Гостин
ти можеш да видиш дека постојат, со тебе се секој ден, само треба да им ги отфрлиш личните особини.
Ајде за чудовиштево, како изгледа? Изгледот е лична особина. Дали знаеш како изгледа кислородот, НЕ, зошто не е личност. Но кислородот постои нели?Дали знаеш како изгледа интелегенцијата, не зошто не е личност, не е машко, не е женско, не е семоќа,совршена, сезнајна.
хмм интеесно велиш дека треба да се даде слика за да се докаже, е која е сликата за постоење на кислород?
Ме сваќаш ли
Полека со лепакот-научно е докажано покрај медитација само и САМО со лепак можеш да го видиш кислородот.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 17:05 ---
браво дибек, не е вон дофат гледаш, само што кажа дека Бог е во дофат на сетилата:) Само не си свесен за тоа.

Абе тргни ќесето и земи КИСЛОРОД па пиши мајке му:pos:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Бутање зборови во нечија уста.
Многу извежбана професија на интернет креационисти, теисти, ошоисти, whateverисти.
Пред да пробаш да инсинуираш дека Бог е во дофат на сетилата исто како интелигенцијата, кислородот и лошите мисли, те молам прво дефинирај го Бог, ако тоа го направиш ќе бидеш првиот.

С

Само Човек

Гостин
Полека со лепакот-научно е докажано покрај медитација само и САМО со лепак можеш да го видиш кислородот.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 17:05 ---

Абе тргни ќесето и земи КИСЛОРОД па пиши мајке му:pos:
e G читаш ли ова :ROFLMAO:

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Панспермијата не е трета опција, туку само префрлање на проблемот од едно место на друго........... тогаш сигурно (100% веројатност) бил создаден од Создател.
О, бедо лажлива и манипулаторска. Ќе го урнеш серверот на форумов со оволкава контрадикција во еден краток параграф.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Да Ди Мело е да . Не очекувам да свати, туку се обидувам да го натерам да испадне од дувлото и да разгледа наоколу.
Како што гледам многу тешко. Опасно е ваков став да му објаснам на атеист , може да создаде слика за мене дека сум луд, а јас велам дека јас не сум лудиот, туку сите други се луди.;)
--- надополнето: 31 мај 2012 во 16:07 ---
eте гледаш , за тоа зборувам, она кое очекував да ми се случи мене,ти се случи тебе

Опасен став ти е болдов, ама на форум ти проаѓа секако без последици:P

Јас сум речиси сигурен дека ти си во право, и мнозинството други се луди, арно ама внимавај општеството е лошо поставено, врз база на мислењата на мнозинството, и таквите ко тебе може да ги собере жуто комбе, иако би требало да е обратното според тебе:cool:

Неправда....

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Многу извежбана професија на интернет креационисти, теисти, ошоисти, whateverисти.
Пред да пробаш да инсинуираш дека Бог е во дофат на сетилата исто како интелигенцијата, кислородот и лошите мисли, те молам прво дефинирај го Бог, ако тоа го направиш ќе бидеш првиот.
Демек на атеистите им треба помош....хахаххах абе убав ден е денеска дефинитивно, смеењето е пола здравје.

С

Само Човек

Гостин
зарем бутам, тој тоа го кажа, само што ни ти ни тој не сте свесни за тоа.
зарем не го дефинирав Бог, види поназад.Не сум првиот туку ај;)
Ајде да ти ја преведен реченицава твоја за да видиш каква глупост кажа,
...
Пред да пробаш да инсинуираш дека интелигенцијата, кислородот и лошите мисли и тн. е во дофат на сетилата исто како интелигенцијата, кислородот и лошите мисли, те молам прво дефинирај ги интелигенцијата, кислородот и лошите мисли и тн., ако тоа го направиш ќе бидеш првиот.
гледаш

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не бе пријател, ти викам да дадеш дефиниција на Бог, Светиот Дуг, вдахнување на здив во човекот, и врз основа на твојата дефиниција ќе продужиме да дискутираме. Вака сите сме луди, освен избраните кои го осознале вистинското:P

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Jooo, greoto, pa ti ni silogizam ne znaesh da srochish, a se zamajavash deka mozes da diskutirash...

Ja ne sum kazzhal glupost od tipot 'Bog e vo dofat na setilata'. Ti kazha. I zatoa pak kje ti se smeeme.

Aj sea probaj da go izmerish, pomirisash ili vidish bog.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Празнината меѓу двете филозофии (наведени во насловот на темата) ја пополнува Интелигентниот Дизајн - а тој станува реалност кога доволно напредна форма на живот реши да создаде по неприроден пат друга форма на живот.

Ако не се лажам, ние тоа го направивме веќе во 2010та. Dr. Craig Venter ја создаде mycoplasma laboratorium. И веќе ништо не е исто :).

Да и дадеме на mycoplasma laboratorium едно милијарда години развиток во своја еволуционо пробивачка нишка на постоење, и таа ќе создаде своја верзија на креационизам или интелигентен дизајн, кога одредени работи will start to not fucking add up, во нивната теорија за природен настанок :).

До креационистите - што ве прави да мислите дека Бог не е некоја напредна форма на живот која си играла лабораториски експерименти од кој ние сме производ? И до еволуционистите, зар сите дупки денес во теоријата за еволуција не ги пополнува интервенција на виша интелигенција, преку синтетичка генеза? Или во најмала рака - проволутивна експанзија?

Kajgana Shop

На врв Bottom