Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.154
Поени од реакции
5.921
Еден совет до опозиционерите. Ако веќе објавувате шокантни вести глејте да не се од sky.mk, фокус, plusinfo или a1.on.mk

Член од
1 април 2012
Мислења
212
Поени од реакции
549
Еден совет до опозиционерите. Ако веќе објавувате шокантни вести глејте да не се од sky.mk, фокус, plusinfo или a1.on.mk

Извини ниту сум опозиционер, ниту сум позиционер. Не ми мешај политика. Ова го објавив бидејќи ме интересираше некој да не знае нешто во врска со ова. Ок? ;)

Член од
7 август 2011
Мислења
4.938
Поени од реакции
15.005
секој коментар е излишен. фокус шпекулира :facepalm:

како ме изнервирале па оние коментарите на фејсбук на линкот од суперспорт ( незнам како ми се најде ретардиранава страна на панче на ѕид ).

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.446
Поени од реакции
11.366
буквално секаде мешате политика аман! постојат и луѓе шо не се слепо политички ориентирани.
ова ти што си го пишал го кажа и Грујо за А1, шпиц и други медиуми и убаво од А1 дадоа каде што збори Грујо и рекоа како што кажа премиерот во ова верувајте со голема доза на претпазливост ти текнува? ај сеа изгуби се

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе го отрувте човекот овие новинариве се отров жив ради нив нема ни Олимпијада да видиме само седат и лаат без врска како не им е срам бе....... Не мрднале со газот ништо не направиле за Македонија па најдоа да зборат за Перо бе срамота гнаси едни...

Член од
27 јануари 2009
Мислења
96
Поени од реакции
61
eeee znaci poprost narod od makedonskiot nema!!! ne znam kako na nekoj ne mu e dosadno po cel den da dremi na kompjuter i da jade gomna i za sto treba i za sto ne treba. pa znaci na ovoj narod nikako ne moze da mu se pogodi ej! se jadelo gomna za Pandev bil vakov bil onakov, se jadelo gomna za Lazarov, se jade gomna za Antic. se jadese gomna i za Tose Proeski pa otkoga pocina togas svativme kolku golem covek bil. pa pred da kritikuva nekoj neka se sporedi sto toj napravil za Makedonija, a sto Antic,Pandev,Lazarov..
sto se odnesuva do izjavata jas voopsto ne go obvinuvam Antic poso znam pod kolkav pritisok bil...
pa za 1000000 evra godisno kolku sto zema Antic 99% od ovie sto se pravat patrioti na celo ke si go istetoviraat toa FIROM.
i neka kazat ovie hejteri i takanareceni patrioti sto kazuvaat na granica koga odat za grcija..zs ne kazuvaat deka odat vo Solun tuku vo Thessaloniki, zs ne kazuvaat deka se od Makedonija tuku od Skopje..

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.154
Поени од реакции
5.921
буквално секаде мешате политика аман! постојат и луѓе шо не се слепо политички ориентирани.
ова ти што си го пишал го кажа и Грујо за А1, шпиц и други медиуми и убаво од А1 дадоа каде што збори Грујо и рекоа како што кажа премиерот во ова верувајте со голема доза на претпазливост ти текнува? ај сеа изгуби се
wtf? ^.-

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Разочаран од пишувањата на одредени македонски медиуми и од реакциите на фановите на социјалните мрежи, најавил повлекување од црвено-жолтиот дрес.

Капитенот на машката кошаркарска репрезентација, Перо Антиќ го напушта националниот дрес. Дневниот весник Фокус пишува дека Антиќ, разочаран од пишувањата на одредени македонски медиуми и од реакциите на фановите на социјалните мрежи, најавил повлекување од црвено-жолтиот дрес.

Тој беше цел на многу критики откако во видео претставувањето на завршниот фајнлфор турнир од Евролигата, на кој триумфираше со тимот на Олимпијакос, кажа дека доаѓа од ФИРОМ. Тоа не и се допадна на кошаркарската јавност. Веднаш по финалниот натпревар и освојувањето на европската титула Антиќ се фотографираше заедно со својот соиграч, капитенот на Олимпијакос, Василис Спанулис заедно со македонското знаме, а се појави и видео во кое потенцира дека бил принуден да каже дека е од ФИРОМ. Ако ова е вистина, патот на нашата кошаркарска репрезентација до Олимписките игри во Лондон е сериозно загрозен.

Се зборува дека тој веќе разговарал со претседателот на Македонската кошаркарска федерација (МКФ), Даниел Димевски, на кого му го пренел и својот став. Димевски пред некој ден посочи:

На крај, ќе си дозволам да кажам дека е привилегија да се познава и да се има за пријател човек како Перо Антиќ. Тој, пред сe е голем другар кој искрено, срце и душа дава за своите пријатели и сограѓани Македонци. Сега на Перо му треба поддршка, како и на сите нам, пред историската шанса во Венецуела. Дајте да бидеме позитивни, да бидеме единствени и да си дадеме шанса уште еднаш да се засладиме со уште еден голем спортски успех - пласман во Лондон.
Целиот коментар на Димевски можете да го прочитате на следниот линк.
kirilica

iskreno stap me zabole za Antic ta bil ta ne bil !!!

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Да да, сеа ќе си земе грчко државјанство и ќе игра за репрезентацијата на Грција...:tapp:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Постојат ситни, мали, големи, полуталентирани, климоглавци, безрбетници,со две леви раце, али еден е Антиќ. Без него Македонија нема да биде иста.

Парадоксот на нашиот народ е со своите плукачки активности да ги дискредитира своите херои.До вчера беше спортски јунак, народен миленик и инспирација за илјадници дечиња, а сега се сторивме пишман аџии и оп Антиќ е падниот идол.

Се надевам дека ќе го предомислат и дека ова не е вистина.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Постојат ситни, мали, големи, полуталентирани, климоглавци, безрбетници,со две леви раце, али еден е Антиќ. Без него Македонија нема да биде иста.

Парадоксот на нашиот народ е со своите плукачки активности да ги дискредитира своите херои.До вчера беше спортски јунак, народен миленик и инспирација за илјадници дечиња, а сега се сторивме пишман аџии и оп Антиќ е падниот идол.

Се надевам дека ќе го предомислат и дека ова не е вистина.
Не се секирај, Шундо ќе довлечка некој од надвор како што направи со Мекелеб :ROFLMAO:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мене не ми е јасно како може да се плука Антич, неможам да разберам никако. Од тука до Солун да отидат 10 души ќе речат дека се од Скопје, а не пак он што мора така да рече. Јакиве патриоти Македонски се увредиле, они безрбетници тешки Антиќ ќе го плукаат. Да имаат само 0,5% направено повеќе од него па да имаат лице, вака само валкана уста имаат ништо повеќе.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Бре бре Антиќ бил навреден па ќе си одел од репрезентација...

Националниот дрес ти е светост која треба да ја почитуваш и треба да се осеќаш почестен ако ја имаш можноста да ги браиш боите на својата држава. Ако сите го сметаа за професионалец и ако е таков не треба да им дава преголемо значење на коментарите и треба да продолжи да игра, ама изглеа не е професионалец како што го сметаа. Он не игра ни за мене ни па за некој друг член од форумов, он игра за Македонија и тоа треба да го прави горд.

Добил критики и се увредил дечкото па сеа ќе се откажувал од репрезентација и очекува да го молиме ? Да не очекува да организираме маратон до грција во негова чест само за да го намолиме да не се откажува од репрезентација ?
Се навредил дечкото и заборавил дека има доживотна спортска стипендија и дека доби медал за заслуги (мислам тој беше не сум сигурен) и ќе се откажувал од репрезентацијата ?
Не. После ова ја викам да му го земат правото да игра за репрезентација, зошто тој што дури и размислува ради некоја критика да ја остави својата држава на цедило не заслужува да ја носи титулата „репрезентативец“.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Постојат ситни, мали, големи, полуталентирани, климоглавци, безрбетници,со две леви раце.
Нека цркнат сите, си заборавил да напишеш

Ко идолов твој. Учи од него.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Мене не ми е јасно како може да се плука Антич, неможам да разберам никако. Од тука до Солун да отидат 10 души ќе речат дека се од Скопје, а не пак он што мора така да рече. Јакиве патриоти Македонски се увредиле, они безрбетници тешки Антиќ ќе го плукаат. Да имаат само 0,5% направено повеќе од него па да имаат лице, вака само валкана уста имаат ништо повеќе.
Како прво коа го рече тоа ФИРОМ ја знаев дека беше притиснат од гејците и не му замерив, ама после коа изјави ова дека сите што го хејтале нека умрат се онесвестив, тоа го кажа за македонскиот народ, не му ја дигај до толку цената.:unsure:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom