Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Брее блазе си ти и јас имав две ама едниот врани го нападнаа сред тераса....
леле како бе? и што му направиа го изедоа?
И мене за малце ке ми настрадаа 2та ке ми ги изедеа моите мачки, беше топло времето надвор и ги оставив на прозор да се излувтираат малце на воздух, и една од мачките скокна го бутна кафезот и дојдоа сите мачки(5 ги имам) среќа бев тука и на време реагирав иначе ке отидеа :icon_lol:

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
леле како бе? и што му направиа го изедоа?
И мене за малце ке ми настрадаа 2та ке ми ги изедеа моите мачки, беше топло времето надвор и ги оставив на прозор да се излувтираат малце на воздух, и една од мачките скокна го бутна кафезот и дојдоа сите мачки(5 ги имам) среќа бев тука и на време реагирав иначе ке отидеа :icon_lol:
хахахаха,ееј јас имам загинато 14 папагали,еден дури во лонец со врела вода заврши а друг дури загина несреќно во чевелот на татко ми трет многу знам кај отидоа ама оваа нимфа дур да се качам до терасата враните и ебаа мајката ....

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
хахахаха,ееј јас имам загинато 14 папагали,еден дури во лонец со врела вода заврши а друг дури загина несреќно во чевелот на татко ми трет многу знам кај отидоа ама оваа нимфа дур да се качам до терасата враните и ебаа мајката ....
Хааахахаха, леле кутрите што немале претрпено, имале несреќна судбина:pos:

Член од
16 мај 2012
Мислења
16
Поени од реакции
1
Imam edna tigrica vekje eden mesec i sega sakam da si kupam uste edna ve molam za sovet

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Imam edna tigrica vekje eden mesec i sega sakam da si kupam uste edna ve molam za sovet
Па купи си шо,само ако таа што ја чуваш е машка купи женска и обратно ( машките имаат сини ноздри а женките кафеаво-кремасти) и вечерно време на темно пушти ја/го за заедно да станат ...

Член од
30 мај 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво тазе сум на форумиве ама за беља земав тигрица сина по боја а немам никакво искуство во чување.За поцеток дали да го поместувам кафезот на тараса па дома или да биде статичен.Пробав да најдам ама не успеав:(

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Здраво тазе сум на форумиве ама за беља земав тигрица сина по боја а немам никакво искуство во чување.За поцеток дали да го поместувам кафезот на тараса па дома или да биде статичен.Пробав да најдам ама не успеав:(
Како мислиш,што не си успеал?
Инаку,ако е топло надвор можеш да го изнесиш на тераса немора се на едно место статично и нему ќе му е досадно се на едно место затоа за да има разонода...

http://www.youtube.com/watch?v=9J6S2YADs8s ај ако може да ми каже некој како се вика оваа врста на папагал и далија има во македонија и колку пари е ако ја има;)
Епа какаду се вика и ја има во Македонија,скапички се тие папагали http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=427436

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Значи колку сум Т`п колку сум мутав -.-
Шетав по центар да отидам до тој пет шоп шо е Јасмин да купам таму храна за рибките ама ете немаше...си одев и сретнав тета ми ми извади 500 денари ми даде и отидов најблиску ми беше пет шопот на зелено пазарче...коа влегов една тигрица ми остана у очи значи фасцинантна тигрица беше! Бела,со црни риги,сина боичка и опашот жолт! И шо ќе праам ми текна имам слободен кафез ајде ќе ја купам,ја ставија во кутија мала но доволно голема за и опашката да се собере и на уизлегување сретнав братучеда ми ме затера да одиме накај рамстор отидовме седнавме на кафе ко гледаш госпоѓицата расклофала од ќесето и туку излета...трчав низ рамстор со нејзе трчав и застана горе на едно место ма јооооооок не мрда! Им кажав на чистачките ако ја фатат како и на обезбедување им дадов мој број да ми се јават...пустата тигрица,а толку и се израдував! :/ сеа розела би сакал да си купам,да не знае некој по колку пари стојат?? со 2000 располагам,више не!

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Добро дали знаете некој да продава млади розели,ама за по евтина цена докај 2000 денари оти ми треба за поклон за женска ми а и јас би сакал,многу и се бендиса тој во пет шопот 3000 денари само беше на приватно би требало да е поевтино и да не знае некој по колку живеат време?? за било какви информации,пишете ми во ЛП или пак овде...
птицата изгледа вака:
Rozela pestrá-rubino2.JPG

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Hiperaktiv

Животен век им е од 20-25 години
Види тука прашај овие колкави се, цена 2500 http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/767878?searchID=4728036&Idx=3
Ако искачам после ке идам до кај тој што ги земав моиве папагали мислам дека он имаше розели па ке прашам дали има млади и колку се па ке ти кажам

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Hiperaktiv

Животен век им е од 20-25 години
Види тука прашај овие колкави се, цена 2500 http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/767878?searchID=4728036&Idx=3
Ако искачам после ке идам до кај тој што ги земав моиве папагали мислам дека он имаше розели па ке прашам дали има млади и колку се па ке ти кажам
Би сакал некој доверлив,кој било кој го знае да каже дали е фер продавач или што било,туку дај прашај ти и кажи ми.Битно младо пилило да се,по можност од оваа година :D

Kajgana Shop

На врв Bottom