Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
утре ќе им одам, да ми објаснат зошто на роденденот на црквата бдеат по гробови и земаат 500-че. И дозволуваат некаков си велигден на мртви:нинџ:
И би те замолил да ја споделиш информацијата со нас тука:)

С

Само Човек

Гостин
Кој тоа те лаже дека постојат атеисти? Тоа се само измислица на Црквата за да има „политички“ противници. :P
--- надополнето: 30 мај 2012 во 11:25 ---

Викаш?
И шо праиме сеа? 33% сте или не сте? Судејќи по цитираново ќе де сте 0,33%. Печатна грешка (што би рекол Човекот) Голема работа нула и запирка фалело
друже совет од мене, Хепта поима нема хебрејски. Не е тоа хебрејски што е у неговине книи. Тој терор или истиот збор се користи за вештина во борба го преведува како страв. Потоа прашални форми. Разгледај мислења мои на испи и на хепта кога им го објаснуев пеколот. Тие незнаат хебрејски. Во Библија стои БОГ, а не БОГОВИ, само кој да учи, полесно е нели да гуглаш . Така да џабе трола Дибекот за тие богови. А хептанезнам како и Исус не го згрешил во цитатот на чорба.
со почит Човекот

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
друже совет од мене, Хепта поима нема хебрејски. Не е тоа хебрејски што е у неговине книи. Тој терор или истиот збор се користи за вештина во борба го преведува како страв. Потоа прашални форми. Разгледај мислења мои на испи и на хепта кога им го објаснуев пеколот. Тие незнаат хебрејски. Во Библија стои БОГ, а не БОГОВИ, само кој да учи, полесно е нели да гуглаш . Така да џабе трола Дибекот за тие богови. А хептанезнам како и Исус не го згрешил во цитатот на чорба.
со почит Човекот
А зошто си ме цитирал мене? Неговото познавање или непознавање на хебрејски што има врска со мене? Па уште и совет ми даваш? За што совет?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Комунистите...:D
Пушти ги таму, комуњара бедна, све лажат, подалеку од нив, скраја да е.....пу пу

Него ти некако прелажан ми личиш, ти си бил член кај тие комуњарите, сега овие другите те лажат....:D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
Велиш не знаеме?

בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ
На почетокот БОГОВИТЕ ги создадоа небесата и земјата.

אלהים за тебе е бог или богови? Себе се лажеш или нас не лажеш? Ако себе се лажеш, нека ти биде така како што мислиш дека е!
אלה дури и значи Божица и е во женски род на која е додано ים кое се додава на именки од машки род!

Но, јас не знам еврејски така да... ова изгледа не е точно. Ете нека разгледаат членовите кои јас следат темата!

N

Nessa Alcarin

Гостин
со почит Човекот
љољ...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
За овие 52%, велиш дека се „само„!?

Еми оти така? Па тие 52%, под услов да е тоа точен податок, е повеќе од оптимистичка бројка/процент! А што би требал да очекувам/е: тој процент од верници да биде 114%, како на изборите во Липково!?

Патем кажано, илузија е да очекувам/е дека 100% од луѓето веруваат во бог(ови)! Таков процент од „верници„ тешко дека ќе најдеш низ човековата историја...
--- надополнето: 30 мај 2012 во 09:51 ---

Под услов, овие 18% да е точен податок за атеистите, тоа е само по себе, поразителен податок за атеизмот во ЕУ...

Па на форумов, кој е во жалосна Македонија, има повеќе атеисти, отколку во цела ЕУ...:icon_lol:
Затоа, Мики, се зема контекстот во предвид.

Трендот кажува дека атеизмот расте со вратоглава брзина. Пред 100 години беа 80% верници. Види денес.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пушти ги таму, комуњара бедна, све лажат, подалеку од нив, скраја да е.....пу пу

Него ти некако прелажан ми личиш, ти си бил член кај тие комуњарите, сега овие другите те лажат....:D
Вала, јо!

Никад не сум бил член на ниту една партија...Влијанието од марксизмот врз мене, како дел од образовниот систем од претходната ни‘ таткојна, не го кријам, ама и то е дел од моето „CV„...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Вала, јо!

Никад не сум бил член на ниту една партија...Влијанието од марксизмот врз мене, како дел од образовниот систем од претходната ни‘ таткојна, не го кријам, ама и то е дел од моето „CV„...
Ааа..... извини.... Но како и да е, врз тебе имал влијание, кај мене не. Никогаш на жими мајка не сум верувал......

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Затоа, Мики, се зема контекстот во предвид.

Трендот кажува дека атеизмот расте со вратоглава брзина. Пред 100 години беа 80% верници. Види денес.
Ако ги прашаш верните од Исламот, и тие ќе речат дека Исламот расте по Светов со светлосна брзина, а во поддршка од тој став, ќе Ти наведат куп статистички податоци...

С

Само Човек

Гостин
Хептаграм XI зошто го прескакнуваш овој збор בָּ רָ א
אלהים e именка од машки род баш поради тоа што се додава, и не е богови туку е оние божествените(отецот,, синот и светиот дуд)
но зборот кој го испшташ е многу битен
אלה - божица, никако, тоа може да се однесува на , бог, се користи следејќи членови и пред членови. Нема РОД овој збор него членот пред него или после него го одртедува
Дури мислам дека овој збор го користат и за заклетва, заклетва на заветот, и се користи и за дабово дрво. Затоа овој збор мора да му се додаде член за да се знае од кој род е и мна што се однесува
--- надополнето: 30 мај 2012 во 13:57 ---
дури и како име на човек
--- надополнето: 30 мај 2012 во 13:59 ---
тоа е женси род како ИМЕ
--- надополнето: 30 мај 2012 во 14:04 ---
божица е како придавка , и ете сам си докажа дек бог не е ни машко машко ни женско
Баш затоа е диодаден членот ..

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
со почит Човекот
1. Последен попис во САД е направен 2000 година. Кај ти се пописите по 9/11 на кои се повикуваше вчера? А, л'жго?
2. Канаанитската религија (политеистичкиот јудаизам) е претходник на монотеистичкиот јудаизам

3. Ти, како и Чорба - менторот ти твој лажовен, сте лажговци невидени. 10 пути ти постирав историски податоци за развојот на јудаизмот а ти, наместо да седнеш, да прочиташ, да се образуваш и научиш нешто, тука фрлаш чатали како некое мало дете. Јахве е дел од канаанитскиот пантеон на богови. Нит е сам, нит е семоќен, нит е сезнаен. Тоа е еден од многуте богови - исто како пантеонот на грците или римјаните. Истиот тој Јахве, со истата транскрипција, истиот накурчлук и истата љутина и агресивност е Јахве на христијанството и исламот.

Седни и учи, дете... не се заебавај со манипуланти ко Чорба - тие најскапо се плаќаат!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
D'back is back and he's hitting harder and stronger than earlier:cuc:

Be aware opponents :P

С

Само Човек

Гостин
1. Последен попис во САД е направен 2000 година. Кај ти се пописите по 9/11 на кои се повикуваше вчера? А, л'жго?
Седни и учи, дете... не се заебавај со манипуланти ко Чорба - тие најскапо се плаќаат!
еј гледај сега, тоа шо вики не е адејтувана јас не сум крив. 1 април 2010 е последен попис во САД
Баталете ја таа семоќност , стопати кажав дека не е семоќен како што вие подразбиате.
БОГ е жив, како не го сваќате тоа. Совршентвото и семоќнста се придавки за нешто мртво.
Ако речам за тебе дека си совршен, у утре ти направиш некое чудо кое те прави посовршен од претходно дали првиот пат сум бил во право?
Бог е жив и не е личност, затоа не му набивајте етикети на мртовци.
Не се обидувај да го сватиш бог затоа што неможеш да го сватиш.
БОГ кога би рекол дека е апсолут би рекол дека е мртов, крај толку, не може повеќе.
Не стварај слик за Бог зошто секоја е грешна.
отецот + синот + ветиот дух= бог
ова е она до каде човекот го сваќа БОГ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom