Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Може да ми кажете комбинации за доручек,вечера,и ужинки ? што,по колку да јадам ? се отрув од сабајле со мусли....

фала од напред,од позади друг пат:D

Да не знајт некој што мојт да е работава одеднаш градите ми станаа ко зашилени(левата поќе)... скоро за 2 недели... се хранам веќе 5 месеци внесувам околу 150гр протеин 150-350 гр јагленохидрати и околу 40-50гр масти(главно од јајца)
последниве две недели немав услови да внесувам 150гр протеин и го намалив на 100.. можно е да наталожив сало?.. пред тоа убо си беше.

+ на левава града чуствувам болка ко ќе се стегнам и ко да имат нешто под брадавицата ко поцрврсто...

да почнам ли со кардио тренинзи сега и да намалам јагленохидрат на околу 100-150 грама .имам 92 кила. поздрав

Да не знајт некој што мојт да е работава одеднаш градите ми станаа ко зашилени(левата поќе)... скоро за 2 недели... се хранам веќе 5 месеци внесувам околу 150гр протеин 150-350 гр јагленохидрати и околу 40-50гр масти(главно од јајца)
последниве две недели немав услови да внесувам 150гр протеин и го намалив на 100.. можно е да наталожив сало?.. пред тоа убо си беше.

+ на левава града чуствувам болка ко ќе се стегнам и ко да имат нешто под брадавицата ко поцрврсто...

да почнам ли со кардио тренинзи сега и да намалам јагленохидрат на околу 100-150 грама .имам 92 кила. поздрав
Прави тренинзи со што ќе ги цедиш резервите на гликоген или HIIT.Во еден интервал прави повеќе вежби и со кратки паузи 30 секунди,за исхраната како што реков намали на јаглехидратите кога не вежбаш комплетно тргни ги,а кога вежбаш најнормално внесувај.

со убаво средена диета колку кила е нормално да симнам за околу 8-9 недели за толку време одам на одмор инаку сум на околу 15-16% сало. имам спојлери малце , горните стомачни ми се познаваат скрос малце визуелно. во свиткана положба околу долните стомачни чуствувам 2-3 цм сало кога притискам.

има ли шанси да дојдам до 10-12% body fat.

поздрав

со убаво средена диета колку кила е нормално да симнам за околу 8-9 недели за толку време одам на одмор инаку сум на околу 15-16% сало. имам спојлери малце , горните стомачни ми се познаваат скрос малце визуелно. во свиткана положба околу долните стомачни чуствувам 2-3 цм сало кога притискам.

поздрав
Има шанси наместо да јадеш сегашната исхрана земи јади оваа
http://www.mendosa.com/gi.htm
Во кој докторот опишува стручно за квалитетот на јаглехидратите и дејството нa нив врз инсулинот и колку една храна го зголемува глукозата во крвта.Следи ја табелата одбери храна со ниско гликемичен индекс и ќе има резултати.Ако веќе сакаш брзо да стопиш 5 дена низок внес на јаглехидрати под 50 грама два дена јади што сакаш и ќе видиш како ќе топиш.

дали сојата на vitalia е штетна за сперматозоидите?
Пишува дека е 100% GM Free ( генетски не модифицирана)

Soy chunks are an excellent natural source of soy proteins and a healthy and economical meat substitute which is rich in vitamins, minerals, isoflavones and lecithin nutrients proven to help lower cholesterol, prevent cancer and loss of bone mass. Usage: in combination with meat, vegetable and cereals, for preparing goulash or fried soy chunks. Ingredients: 100% GMO-Free soybeans, mechanically pressed and processed.

Веќе месец дена трчам и има резултати притоа внимавам на исхрана односно не пијам сокови, благо ептен ретко и намалив доста леб.. “спојлерите“ ги снема и околу 2 кила ослабев ама на стомакот уште имам доста масни наслаги а и некако премалку ослабев за толку време. Инаку ме интересира има врска дневниот сооднос на протеини/јаглехидрати/масти каков ти е ?

Зошто јас повеќе на протеини одам, јаглехидрати скоро никогаш па да не има врска тоа ..

Веќе месец дена трчам и има резултати притоа внимавам на исхрана односно не пијам сокови, благо ептен ретко и намалив доста леб.. “спојлерите“ ги снема и околу 2 кила ослабев ама на стомакот уште имам доста масни наслаги а и некако премалку ослабев за толку време. Инаку ме интересира има врска дневниот сооднос на протеини/јаглехидрати/масти каков ти е ?

Зошто јас повеќе на протеини одам, јаглехидрати скоро никогаш па да не има врска тоа ..
Кога сакам ептен да се стегнам 25/50/25 тоа значи 100 грама јаглехидрати,200 грама протеини и 80-100 грама масти.Омега 3 масти :)Кога сакам да добијам мускулна маса соодносот ми 50/30/20 изворот на јаглехидрати ми се житарици(овес,интегрален ориз,грав,леќа,соја)храни со низок гликемичен индекс и среден.Голема улога за слабеењето има инсулинот и неговиот брат глукагонот.Глукагонот е тој што кога гладуваш ги троши резервите од адипозното ткиво и го претвара во енергија.Најди го BMR http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php
http://scoobysworkshop.com/calorie-calculator/
овој е најдобар досега ти кажува што треба да се храниш ако сакаш да постигнеш резултати.

Здр имам 75кила и висок сум 180cm колкав внес ми треба на калории дневно и протеини за да дојдам до издефинирано тело и стомачни, стомачните ми се познаваат но слабо.И како да го пресметувам внесениот влес на калории и колку протени има во едно јадење?

Здр имам 75кила и висок сум 180cm колкав внес ми треба на калории дневно и протеини за да дојдам до издефинирано тело и стомачни, стомачните ми се познаваат но слабо.И како да го пресметувам внесениот влес на калории и колку протени има во едно јадење?
Aj прво прочитај наназад по темиве пред да прашаш.
http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm дневно
http://www.wolframalpha.com јадење
тежината * 2 = протеини

поздрав

се додека не следиш калории нема да симнеш бодифет колку и да ти е средена исхраната.. иначе можеш да симнеш за 9 недели од 15 до кај 12,13 само ќе треба стрикна диета без отстапување на калорискиот внес..

се додека не следиш калории нема да симнеш бодифет колку и да ти е средена исхраната.. иначе можеш да симнеш за 9 недели од 15 до кај 12,13 само ќе треба стрикна диета без отстапување на калорискиот внес..
Што е полесно:
- Булкинг па катинг
или обратно?
(ако си просечен сега)

Што е полесно:
- Булкинг па катинг
или обратно?
(ако си просечен сега)

Зависи како сакаш да изгледаш.. нормално булкинг е полесно.. треба само повеќе да јадеш него ли што трошиш.. проблемот иде кога се чистиме и кога сакаме ниско бодифет со убави стомачни.. 7-8.. тука е проблемот кога телото се бори со состојба која не е нормална за него.. затоа билдерите кратко остануваат на ниско бодифет :D

Макарони, шпагети да се јадат еднаш до двапати неделно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom