- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 6.280
- Поени од реакции
- 5.534
Еее бе скупски буљаши, иде летото уште 2 менструации. Каде ќе идете на одмор бе?
У Охрид , нели?
Еее бе скупски буљаши, иде летото уште 2 менструации. Каде ќе идете на одмор бе?
У Охрид , нели?
Аман бе, па вие Скопје го направивте поголема метропола од Лондон.. хах! Ако толку ни е криво, ќе се преселиме во Скопје, барем тоа е возможно.Ах, само колку ви е криво што не сте од Скопје, па сеа нема како па акцентот и дијалектот скопски бил лош, хах.. Баш е екстра на кој не му чини нека не иде бе у скопје нека си седи на свое, и нека си слуша свој дијалект, а дали е пеерски, баш напротив пофраерски говор нема бе, кој губи има право да се љути, ајт:salut:
Ти не мразиш Скопјани, ти мразиш сељаци. А такви ги има насекаде, само зашто Скопје е голем град па ги има во поголем број, гледано вкупно од сите сељаци во Македонија.Аман бе, па вие Скопје го направивте поголема метропола од Лондон.. хах! Ако толку ни е криво, ќе се преселиме во Скопје, барем тоа е возможно.
Инаку мене не ме нервира скопксиот дијалект, туку ме нервира кога ќе видам некои скопјани со патики од шутка, а ми се ценат ко којзнае кои да се, па те мерат од глава до пети, се смешкаат, се прчат, се лигават.. и тоа само затоа што тие се од најголемата метропола Скопје, а ние другите не сме. Ова незнам дали да го опишам повеќе како нервоза, или како жалост.. пошто чувствувам и малку жал за тие таквите, што мислат дека со патики од 1000 денари се некој и нешто.
А, ги почитувам оние Скопјани кои што секогаш се топ, и навистина има причина за да се занесуваат, но такви има во сите градови во Македонија, не само во Скопје.
Ne ti ide na nervi koa nekojАман бе, па вие Скопје го направивте поголема метропола од Лондон.. хах! Ако толку ни е криво, ќе се преселиме во Скопје, барем тоа е возможно.
Инаку мене не ме нервира скопксиот дијалект, туку ме нервира кога ќе видам некои скопјани со патики од шутка, а ми се ценат ко којзнае кои да се, па те мерат од глава до пети, се смешкаат, се прчат, се лигават.. и тоа само затоа што тие се од најголемата метропола Скопје, а ние другите не сме. Ова незнам дали да го опишам повеќе како нервоза, или како жалост.. пошто чувствувам и малку жал за тие таквите, што мислат дека со патики од 1000 денари се некој и нешто.
А, ги почитувам оние Скопјани кои што секогаш се топ, и навистина има причина за да се занесуваат, но такви има во сите градови во Македонија, не само во Скопје.
Мене ме нервира кога ќе видам постови на латиница, многу ме замараат да ги читам.Ne ti ide na nervi koa nekoj
- Si gazi be braat? Ili koa te dogovara da te nosi na kafe? Baska, nemoes da odbies, tipkata e avion, dat. U maalo doeka sedime, ke pomine malava I te frka parfem 2 min posle nea, ti eem.
Peer, kje si najdam nekoe takvo pice, ti eem. Da ne me napinja, kje si vladeeme po gradov. Kje ja rasturam od kovanje, nema da moze da ide malata dat hahaha
Ne, da se uozbilime, ne moes poise od 2 da imas, kje te otikrijat be braat..
- Takaaaa?
- Da be datijam, u ova gradov ne moes da prdnes u picku mater, ebati seloto.
- Brat daj ti od toa hageto nai mi, ke mi treba, da mi bide medoi utre koa ke idam na Vodno
- So koj ke ides be pederiste?
- So sestra ti!
- Na majga ti da I go nacukam, majmun eden!
Odvratni mi se peercinjava I bratcinjava!!
Не, јас никој не мразам, само ми е жал кога гледам некој да се прчи и те мери, а уствари носи некој патики од 1000 денари максимум.. блуза, фармерки ЧКЉ а се замислува дека е некој и нешто, и во право си такви има насекаде.Ти не мразиш Скопјани, ти мразиш сељаци. А такви ги има насекаде, само зашто Скопје е голем град па ги има во поголем број, гледано вкупно од сите сељаци во Македонија.
Ne me zamaraj...Мене ме нервира кога ќе видам постови на латиница, многу ме замараат да ги читам.
Не моеш да бидеш некој и нешто со ефтина облека?Не, јас никој не мразам, само ми е жал кога гледам некој да се прчи и те мери, а уствари носи некој патики од 1000 денари максимум.. блуза, фармерки ЧКЉ а се замислува дека е некој и нешто, и во право си такви има насекаде.
Кој збори вака во Скопје?Ne ti ide na nervi koa nekoj
- Si gazi be braat? Ili koa te dogovara da te nosi na kafe? Baska, nemoes da odbies, tipkata e avion, dat. U maalo doeka sedime, ke pomine malava I te frka parfem 2 min posle nea, ti eem.
Peer, kje si najdam nekoe takvo pice, ti eem. Da ne me napinja, kje si vladeeme po gradov. Kje ja rasturam od kovanje, nema da moze da ide malata dat hahaha
Ne, da se uozbilime, ne moes poise od 2 da imas, kje te otikrijat be braat..
- Takaaaa?
- Da be datijam, u ova gradov ne moes da prdnes u picku mater, ebati seloto.
- Brat daj ti od toa hageto nai mi, ke mi treba, da mi bide medoi utre koa ke idam na Vodno
- So koj ke ides be pederiste?
- So sestra ti!
- Na majga ti da I go nacukam, majmun eden!
Odvratni mi se peercinjava I bratcinjava!!
Кај живееш у скопје? У драчево?Кој збори вака во Скопје?
Може користиме бе и брат прекумерено али не ги развлекуваме зборовите и не користиме пцовки како завршен збор на секоја реченица.
Ново Лисиче и вака зборат може само копиљаците пред маало и тоа најглупите али во ни еден случај вака не зборат повеќето.Кај живееш у скопје? У драчево?
Иди у центар/аеродром/ново лисиче (особено ново лисиче).
Зборат поише него шо мислиш. Може не се повеќето али ќе бидат.Ново Лисиче и вака зборат може само копиљаците пред маало и тоа најглупите али во ни еден случај вака не зборат повеќето.
Баш тие таквите ги маваат ептен јаки филмови дека се над другите без да се погледнат убаво.Не моеш да бидеш некој и нешто со ефтина облека?