ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Прво и основно: темата ви е безвеза поставена - МЕШАТЕ БАБИ И ЖАБИ.
Android - оперативен систем - софтвер
сите срања шо поддржват Android - хардвер

iOS - оперативен систем - софтвер
АPPLE iPhone - срање од еплл шо поддржва iOS.

Ако прајте споредба на телефони, тогаш iPhone 4 споредвајте го со Samsung Galaxy или Nokia Lumia (пример).
Ако прајте споредба на оперативни, тогаш Android споредете го со iOS. Неможиш андроид да го споредваш со iPhone, нема никаква логика во муабето.

п.с. се наоѓаше по некој iPhone со инсталиран Андроид на нет... можите да ископате податоци, па да видите како се однесува.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Прво и основно: темата ви е безвеза поставена - МЕШАТЕ БАБИ И ЖАБИ.
Android - оперативен систем - софтвер
сите срања шо поддржват Android - хардвер

iOS - оперативен систем - софтвер
АPPLE iPhone - срање од еплл шо поддржва iOS.

Ако прајте споредба на телефони, тогаш iPhone 4 споредвајте го со Samsung Galaxy или Nokia Lumia (пример).
Ако прајте споредба на оперативни, тогаш Android споредете го со iOS. Неможиш андроид да го споредваш со iPhone, нема никаква логика во муабето.

п.с. се наоѓаше по некој iPhone со инсталиран Андроид на нет... можите да ископате податоци, па да видите како се однесува.
Епа за да не биде споредба само помеѓу 2 телефона или само помеѓу 2 верзии на оперативни системи, вака поглобално, зашто гледам кај и да има ваков муабет, секогаш е СЕ ШТО Е АНДРОИД против ајфон... оди најди таму логика :)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
молимте кажи ми една застава шо била подобра во било шо од bmw,иста генерација!?
Океј, застава ми текна у моментт да направам споредба.. Ама ај пошто мора да влеземе у детали сеа, еве Форд бил прв? Сега, дефинитивно не е најдобар, сите останати се копии, крадци?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
A da ja zatvoris temava ili barem da ja trgnes od vazni temi da ne stoi najgore
PREdosadni se vakvite temi vise ne mi se ni otvaraat

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
A da ja zatvoris temava ili barem da ja trgnes od vazni temi da ne stoi najgore
PREdosadni se vakvite temi vise ne mi se ni otvaraat
Е не ја отварај де, демократија е ова, прави што сакаш :)
Поубаво на една тема да се испораспукаат/испораспукаме одколку на сите можни теми без разлика дали се соодветни или не.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Океј, застава ми текна у моментт да направам споредба.. Ама ај пошто мора да влеземе у детали сеа, еве Форд бил прв? Сега, дефинитивно не е најдобар, сите останати се копии, крадци?
Технологија е во прашање,од тогаш поминале 120 години,ајфон излезе пред 5. Од тогаш наваму колку напредна технологијата на другиве производители. Значи iPhone бил тој шо ги наведил другиве производители да го уклуча бољеро за да стопла вода!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Е не ја отварај де, демократија е ова, прави што сакаш :)
Поубаво на една тема да се испораспукаат/испораспукаме одколку на сите можни теми без разлика дали се соодветни или не.
Ocigledno mu fali dobar moderator na forumov za mobilni ... za sekoj telefon se otvara tema, se otvaraat temi za bildanje postovi, tinja e delov za mobilni stvarno

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Технологија е во прашање,од тогаш поминале 120 години,ајфон излезе пред 5. Од тогаш наваму колку напредна технологијата на другиве производители. Значи iPhone бил тој шо ги наведил другиве производители да го уклуча бољеро за да стопла вода!
Епа во тие 120 години не се развивала технологијата толку брзо, сега тие 120 години се сместуваат во 5 години. Ама како што си кажав, муабетов нема крај, секој со свое мислење.

Така гледано и ајфон не измислил топла вода туку само усовршил нешто. И пред него имало телефони и екрани на допир...

Во секој случај ајфонот е веќе досаден за мене и не е ништо револуционерно, премногу е ограничен софтверски, веќе е досаден за мене.
Можеби нешто ќе се смени со новиот ајфон, никако не викам дека епл е тапа.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
А да почнеме со тоа дека Sharp први ставиле камера на мобилен, па кој прв ставил WiFi, прв тач скрин...
Сето тоа се развива од различни производители на свој начин. На некого му се свиѓа начинот на Apple (мене лично ич :)), некој го обожава Samsung, HTC, LG со андроид...
Несум некој хејтер на iPhone, можда и ја купам 5-та, ке видиме :), ама ме нервираат Apple фанови што мислат дека Apple измислиле се и први се во се...голема грешка...

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
А да почнеме со тоа дека Sharp први ставиле камера на мобилен, па кој прв ставил WiFi, прв тач скрин...
Сето тоа се развива од различни производители на свој начин. На некого му се свиѓа начинот на Apple (мене лично ич :)), некој го обожава Samsung, HTC, LG со андроид...
Несум некој хејтер на iPhone, можда и ја купам 5-та, ке видиме :), ама ме нервираат Apple фанови што мислат дека Apple измислиле се и први се во се...голема грешка...
Не дека се први,ами се РЕВОЛУЦИОНЕРНИ. Ако знаеш за шо ти зборувам ;)
--- надополнето: 30 мај 2012 во 01:53 ---
Епа во тие 120 години не се развивала технологијата толку брзо, сега тие 120 години се сместуваат во 5 години. Ама како што си кажав, муабетов нема крај, секој со свое мислење.

Така гледано и ајфон не измислил топла вода туку само усовршил нешто. И пред него имало телефони и екрани на допир...

Во секој случај ајфонот е веќе досаден за мене и не е ништо револуционерно, премногу е ограничен софтверски, веќе е досаден за мене.
Можеби нешто ќе се смени со новиот ајфон, никако не викам дека епл е тапа.
Е па кога не измислил топла вода зашто сите тестови и бенчмаркови се споредуваат баш со ајфон!? Не е тоа случајно ;)

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Neznam za sto mi zboruvas,ajde kazi mi sto sakas da kazes...vo sto se revolucionerni?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Во телефонот од кој шо ми пишуваш моментално. Формата,тачот,дизајнот,софтверот......Друго нешто?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Kajgana Shop

На врв Bottom