ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ништо ново, секаде кај што се почнува дискусија за телефони, ќе ти се тупнат фанбојс да ти викаат како нивниот телефон е подобар. Нема бегање од тоа.
Убаво те цитирав и ти покажав за што беше дискусијата, зашто сите овде го заборавивте тоа. Поентата беше демек немало ништо корисно од Apple, а не споредба на 4s со One X.

Темата се погоди баш оваа, јебига сеа....

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Имаме различни дефиниции за "корисно". Јас за корисни ги сметам изумите кои те тераат да еволуираш, да напредуваш. Рубикова коцка, тетрис, било која програма за 3Д моделирање...

До сега не сретнав ниту еден производ на Apple кој го прави тоа. Сите се упростени до точката каде што во најмала рака те оставаат да тапкаш во место, а најчесто те уназадуваат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имаме различни дефиниции за "корисно". Јас за корисни ги сметам изумите кои те тераат да еволуираш, да напредуваш. Рубикова коцка, тетрис, било која програма за 3Д моделирање...

До сега не сретнав ниту еден производ на Apple кој го прави тоа. Сите се упростени до точката каде што во најмала рака те оставаат да тапкаш во место, а најчесто те уназадуваат.
Значи ти секој ден одиш до продавница, купуваш брашно, јајца, млеко.... и пред секој ручек месиш леб, зашто готовиот леб од 20 денари не е користен?

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Значи ти секој ден одиш до продавница, купуваш брашно, јајца, млеко.... и пред секој ручек месиш леб, зашто готовиот леб од 20 денари не е користен?
Не, но кога ќе ми се пријаде и решам да правам домашен леб не ги истурам состојките во онаков автоматски апарат за лебови оти тогаш ќе добијам купечки леб. Затоа фино лепо си го месам сам и си го печам.

Патем, аналогијата ти е одлична. Мора да си женско чим толку осет за логика имаш.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не, но кога ќе ми се пријаде и решам да правам домашен леб не ги истурам состојките во онаков автоматски апарат за лебови оти тогаш ќе добијам купечки леб. Затоа фино лепо си го месам сам и си го печам.

Патем, аналогијата ти е одлична. Мора да си женско чим толку осет за логика имаш.
Па да ти објаснам на твое ниво.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Аууу сте се срокале здраво.Што заклучивме сеа?Заебете вие One X,чек да видиме Епл што телефони се на темава.И што сеа двајца што уопште го фатиле телефонот у рака пишале мислења,другите дојдоа да истролаат на тема а везе нема со телефонот.
Друже Apple светлосни години се пред овие... Земи Ајфон според со овој HTC one X, Ајфонот е 10 пати подобар.
Јаооооо милутине...:facepalm:

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Па да ти објаснам на твое ниво.
Епа ај да ти го вратам објаснувањето по глава.

Ако секој ден купуваш во продавница леб, дали некогаш ќе научиш како тој леб се прави? Утре ако снема леб во продавница, ќе цркнеш од глад.

Ете ти ја твојата аналогија. Во иднина ако се фаќаш во костец со некој соговорник, барем осигурај се дека имаш некаков аргумент. Срамота е вака сам себе убил ситуации да ти се случуваат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сега ќе отворам тема ANDROID vs APPLE и таму ќе ги преместам сите овие глупости.

Епа ај да ти го вратам објаснувањето по глава.

Ако секој ден купуваш во продавница леб, дали некогаш ќе научиш како тој леб се прави? Утре ако снема леб во продавница, ќе цркнеш од глад.

Ете ти ја твојата аналогија. Во иднина ако се фаќаш во костец со некој соговорник, барем осигурај се дека имаш некаков аргумент. Срамота е вака сам себе убил ситуации да ти се случуваат.
Без навреда, ама многу ограничено размислуваш. Зашто да не знаеш и да правиш леб и да купиш од продавница? Зашто само едно?

Според тебе, ајфонот е прост и едноставен.... и толку. Јас од ајфонот вадам 140%. Некој друг (95% од корисниците) го користат за да се јават и да пишат порака на тач скрин и толку.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вечната борба!

Кој е подобар и ЗАШТО?

Насловот е таков затоа што андроид имаат 500 различни уреди и оперативни системи, додека Apple има еден телефон и еден оперативен систем, што би значело - сам против сите :)

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
За кој андроид прајте муабет. Na ZTE?? Пошто има андроид.

Кој е појак,Windows 7 или Leopard OS X???

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Значи стварно не постојат луѓе што сакаат Android туку само луѓе кои мразат Apple.
Стално викам дека ова не е можно, ама секогаш има по некој вака сликовито да ми ја докаже теоријава...
Samite Apple si stvorija hejteri..."najdobri se, najinovativni se, prvi vo se..."
E ne e taka...tuka e i Android :).

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Темава за 3 дена ќе има 50 страни, а ќе се врти истиот муабет. Прво се зависи од вкусот, па после се останато.

Незнам кој спомна горе образложение за насловот на темава... Сите против епл, неможе да се спореди така, Android има и на некои кинески срања, не викам дека се подобри од ајфон.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Вечната борба!

Кој е подобар и ЗАШТО?

Насловот е таков затоа што андроид имаат 500 различни уреди и оперативни системи, додека Apple има еден телефон и еден оперативен систем, што би значело - сам против сите :)
Pa toa e i eden od razlozite zasto e podobar i zasto mi se svidja povise androidot, zasto go ima na milioni poveke razlicni uredi.
E sega koj proizvoditel kako ke go prilagodi, toa e drugo. Ima dobri ima losi.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Бидејќи кога искочил првиот iphone, или првиот телефон со екран на допир сум бил мал, неможам многу да коментирам, пошто тогаш сум немал појма што е екран на допир. Нормално секоја iphone фан ги врти работите во корист на iphone, и обратно. Гледам расправијава главно е кој прв измислил ДОБАР телефон.

Можеби кога искочил iphone-oт бил стварно добар, и немало нешто подобро, ама времето си поминува.. Да споредиме и со коли, некогаш Заставите биле нешто невидено, а денес некое се BMW е најдобро. Дефинитивно ајфонот е телефон за ку*чење, а останатите (HTC, Samsung) се стварно телефони. Барем во мојава средина, во школо, еден обичен корисник кој што си нема појма од мобилни и технологија, кога ќе премине од ајфон на некој просечен андроид како nexus s, е воодушевен, и многу позадоволен од ајфонот.

Додека беше Стив Џобс, презентациите на епл беа убави, навистина на убав начин беа претставувани уредите, сега ќе видиме што понатаму.
молимте кажи ми една застава шо била подобра во било шо од bmw,иста генерација!?

Kajgana Shop

На врв Bottom