Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не ме занима ако го гледаш постот како глупав.Уште кога се случи инцидентот кај Смиљковско,реков цврсто дека се албанци и бев повеќе пати цитиран и осудуван поради тоа и на крај испадна дека се албанци.Сега,нека се разоткрие да видиме кој е глуп ти или јас :)
И јас бев прилично сигурен дека албанци се извршителите, па не спамував наоколу ширејќи меѓуетнички тензии.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
И јас бев прилично сигурен дека албанци се извршителите, па не спамував наоколу ширејќи меѓуетнички тензии.
Мислам дека затоа постојат такви форуми со цел да си го покриеш името и да си се изјасниш целосно.И да,не ги сакам албанците и тоа ИЧ не ги сакам и не помислував за развој на меѓуетничка тензија,едноставно ти така тоа си го доживуваш! :)

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
„Настанала турканица помеѓу пет до шест непознати лица, по што едно од лицата од пиштол испукал два три куршуми, од кој еден го погодил во грбот О.С.(19) од Скопје, кој случајно минувал на наведеното место“, истакна Лиза Бендевска, портпарол на СВР Скопје.
http://telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=6&item=17185
--- надополнето: 29 мај 2012 во 16:49 ---

Ќе ни пообјасниш што е тоа ширење меѓуетничка тензија?

Јас колку што знам, Македонскиот Казнен Законик познава кривилно дело ширење верска и национална итн. нетрпеливост, раздор и омраза (со заплашување и насилство) и повикување на агресивна војна.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дај инфо ако знаеш нешто повеќе да не шпекулираме :)
.
Инфото го имаш...Сител ја измешал работата, дечкото е застрелан ни крив ни должен, сосем случајно....

... а за повеќе инфо... оди купи кило банани, некоја чоколада и некој сок па трк у болница кај повредениот... ќе имаш инфо од прва рака.
Само тешко дека и тој ќе ти каже нешто бидејки и него го стрефило ко гром од ведро небо.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Знам дека политика е забранета на форумов, ама живо ме интересира на која тема се збори за вадењето на документот на маса, не е можно некаде да не сте ја исталкале само неможам да ве најдам :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Знам дека политика е забранета на форумов, ама живо ме интересира на која тема се збори за вадењето на документот на маса, не е можно некаде да не сте ја исталкале само неможам да ве најдам :)
Имаше тема, ама Ацид забрани. :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Тоа само Цитро напишал као демек зачуден, није могуче некаде да не се карате низ темиве :icon_mrgr:
Па и не е некоја работа за карање. Мизерно користење на државни тајни во корист на дневна политика и манипулирање со свети работи. Овој на власт со името, вториот со идентитетот. Во држава со здрава политичка култура коментирање на државни тајни значи долга казна затвор и крај на политичка кариера, кај нас ќе биде само уште една тема на која цело лето ќе си ги мерат...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па и не е некоја работа за карање. Мизерно користење на државни тајни во корист на дневна политика и манипулирање со свети работи. Овој на власт со името, вториот со идентитетот. Во држава со здрава политичка култура коментирање на државни тајни значи долга казна затвор и крај на политичка кариера, кај нас ќе биде само уште една тема на која цело лето ќе си ги мерат...
Не е за карање работата, за плачење е. Незнаш кој подлабок гроб ни ископал. Небитно ќе се испуцам на друго место .))

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Интересно, бивши разузнавач со вакви изјави јавно.Дали е вистина или само кревање притисок пак за туѓи интереси...овие од ДБК не ми се ич сигурни.
Ако се толку сигурни за три кампа на Ал Каеда и дека од партија со етнички предзнак оделе во Иран на камикази третман, зошто пак немаме реакција...контрадикторна изјава.
Среда, 30 Мај 2012 13:52​

Македонија се наоѓа на крстопатот на сите видови радикализам во кои партиципираат и многу разузнавачки структури кои користејќи одредени методи на радикализмот и фундаметализмот настојуваат да ги заштитат сопствените интереси.

Ова го изјави професорот Иван Бабамовски одговарајќи на прашање по отворањето на Семинарот посветен на борбата против насилниот екстремизам што денеска и утре се одржува во Скопје.
Македонија, истакна, е проценета како една од најслабите алки и поради тоа црната интернационала се организира и се подготвува и лично очекувам дека ќе има уште пожестоки акции и активности изведени на терористички план.
- Очекувам покрај Смиљковци да имаме уште неколку такви жестоки акции и би бил пресреќен ако тоа не се оствари. Нема да се срамам пред јавноста да кажам дека сум погрешил во моите проценки, реќе Бабамовски.
Тероризмот, според него, мора да се гледа во корелација со организираниот криминал.
- Спрегата меѓу криминалот, тероризмот и политиката на Балканот дава резултати зашто криминално-терористички групации носат на позиции криминализирани политичари кои понатаму само овозможуваат услови да може несметано да цвета криминалот. Нема тероризам без криминал, без финансии и без валкани пари, потенцира Бабамовски.
Криминалците, појасни, кога делуваат се кријат и немаат намера никогаш да бидат откриени.
- Терористите, пак, ако не бидат во јавноста претставени со нивната акција исто како да не ја направиле. Во Смиљковци се оставија такви жестоки траги како порака до гаѓаните на Република Македонија за да им се внесе страв дека државата не им ја гарантира безбедноста. Тоа покажува дека состојбата не е добра, рече Бабамовски.
Во Македонија, како што наведе, имало три кампа за обука на припадници на Ал каеда.
- Од една етничка партија 25 активисти беа на обука во Техеран во камп во кој се обучуваат терористи. Еден од лидерите на таа партија беше во Ком кој е духовен центар на Шиитите и таму се обучуваше за духовен пропагатор и духовен водач на структури кои исто така имаат допирни точки со тероризмот, појасни професор Бабамовски.
Учесниците во антитерористичката коалиција, додаде, не и помагаат на Македонија ниту финасиски, ниту технички, ниту кадровски.
- Ние имаме структури на безбедноста кои не можат адекватно да им парираат на овие налети, бидејќи Македонија е транзитно подрачје меѓутоа и често се инсталираат одредени терористички групации и структури, истакна професор Иван Бабамовски.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Помизерно е криењето на документот и глумење лажен патриотизам пропратено со перење пари за кичерај.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Помизерно е криењето на документот и глумење лажен патриотизам пропратено со перење пари за кичерај.
Во врска со кичерајов да кажам нешто. Пред некој ден кога беше онаа интерпелација на Ставре се убија бранејќи го со муабети како: што има врска Ставре со Скопје 2014 и со фрлањето пари околу него, кога тоа си е финансирано од буџетот на градот Скопје, немала врска владата со тоа, зошто сдсмовци сте запнале со тој проект бла бла бла. Вчера го прашуваат Тодоровиќ дали знае каде ќе биде сместена мајка Тереза и зошто и колку коштаат гаќите на прометеј, вели не знам. Советниците негови си кажаа: владата е инвеститор, донатор или што веќе во тие работи ние не знаеме. Тоа ти се вика је*е луд збуњенога. Сами се копаат со секоја изјава. НО нека, нека се гордее народов со споменичиња, нели градиме историја, всушност нели ја разбиваме така економската криза, граделе тие:tapp:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Почнавме со мерењето значи. :icon_lol:
Не бе какво мерење, намерно пуштив вести на МТВ и таму што ќе видиш хајка јеботе. Нека покаже маденца Николче и нека се појави на дуел со Бане. Кукавички е премиер на држава да се крие зад новинари ко Јанко, Миленко, Латас, Мирка, цела редакција на МТВ и слично. Нека излезе бре ко муж.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom