bitushanec
Борец за човекови права
- Член од
- 17 јануари 2006
- Мислења
- 3.741
- Поени од реакции
- 814
Модераторите нека го сменат насловот на темава во МОМЧЕ РАНЕТО ВО ПУКАЊЕ ВО СКОПСКИ АЕРОДРОМ, јас не можам да го сменам насловот, не сум модератор.
Не викам дека такви работи помеѓу Македонци не се случуваат и се случувале, можеби не волку често, сепак сите имале сериозни причини поради таквите краеви. Конкретно за ова во Ѓорче, доста долго траела рчката...Дај инфо ако знаеш нешто повеќе да не шпекулираме
zmej gorjanin
Иначе во последно време доста случаи има каде што млади дечишта особено од Аеродром (бар повеќето од случаите кои ги знам се поврзани со млади групи од Аеродром иако не е поарно ни во другиве населби) користат некое помошно средство во тепачка. Другар ми се степал со еден во една дискотека, откако го истепал, овој земал шише и му го удрил во глава по што цела глава му била во крв.
Пред некое време група средношколци имаше нападнато двајца мажи со палки во Аеродром, Македонци и едни и други.
Преклани имаше пресметка членови на ЦПБ и член на ФА. Овие му се заканувале ко пичиња 10 на 1, па овој извадил нож и му го кркнал на еден од нив.
Е сега во сите овие случаи имало некаква причина зашто биле употребувани средства, ништо не било ради чиста мира.
Али порано не беше баш сеедно да збрцаш некого, пошто ќе ти лупнеа казна длабока. Сега ќе ти дадат условна и кур те боли.
Ете и примерот во Ѓорче што беше пред некоја недела, тој што застрел двајца.
Немаше вакви работи помеѓу Македонци порано, освен меѓу некои мафијачки постари фаци.
Али ете слабите закони, си придонесоа за нешто вакво.
БРАВО!Ноуп . Глеање филмови друже , то е то
Да нашиве прво ти даваат вербален протест по што те маваат со бела ракавица по лицето и бараат џентлменски дуел во термин кој им одговара на двајцата за да ја докажат својата чесност.Не знам тоа, не познавам многу случаи на Македонци кои од чиста мира бодат со ножеви и пукаат со пиштоли.
Имаме бомбаши самоубијци?Скопје стана балкански Багдад
Ајдеее кој ќе ги гледа сега пак да протестираат
Зар треба причина?Зошто да протестираат?