Евровизиски плагијати 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
И Лореен и Жељко и Бугарката беа со плагијати.Негде слушнав дека и Германецот бил со плагијат од Џастин Бибер некоја песна...

Па паметно изиграл. Знае дека никој не го слуша, па никој и нема да примети дека му е украдена.:icon_mrgr:

Мене уште на прво слушање песната на Данска ми звучеше неверојатно познато...

И можда не е плагијат, ама дефинитивно е обид за копија на Alanis Morissette :)

Сепак, тоа не го менува фактот дека изведбата е првокласна.

Негде слушнав дека и Германецот бил со плагијат од Џастин Бибер некоја песна...

Значи затоа толку многу се трескале 12 годишни девојчиња по него.

Нема врска тоа за бугарката се шпекулации. Они се многу креативен народ. Таква песна на никој не би му текнало освен на нив

Не е тоа ништо, едно е да наликува, сличен инструментален аранжман, слично темпо. Друго е буквално да земеш цел такт и од него да направиш тема за песна, како Жељко. Целата песна му е изградена на тактот од Paradise.

баш сакав уште од полуфиналето да пишам... секоја втора песна ми звучеше позната од негде...

...Песните на Данска и Шведска се далеку од плагијат со тие на Морисет и Уан Дајрекшн (што и да е тоа)...
Некои песни имаат ист ритам, во некои музиката е од исти инструменти, ама за да една песна биде плагијат треба последователно повторување на 4-5 такта.

На која песна е плагијат Зелковата?
Edit: Еве стручно мислење. Ај сега на спиење.

Не е тоа ништо, едно е да наликува, сличен инструментален аранжман, слично темпо. Друго е буквално да земеш цел такт и од него да направиш тема за песна, како Жељко. Целата песна му е изградена на тактот од Paradise.
лане моје е чист плагијат ...

Мелодијата на Еуфорија е многу слична со оваа.
А оваа Романската Залелејла, мелодијата ептен потсетува на ова

Мене уште на прво слушање песната на Данска ми звучеше неверојатно познато...

И можда не е плагијат, ама дефинитивно е обид за копија на Alanis Morissette :)

Сепак, тоа не го менува фактот дека изведбата е првокласна.

But we're never gonna survive...
Should've known better... :)

Норвешка

Можеби не се целосни плагијати, но факт е дека еден минимален дел е земен и околу него е изградена песната.
Едит: сега гледам дека од Аланис е кавер верзија....silly me :facepalm:.

Песнана на Шведска ти е по шаблон за клаб песна, сите вака звучат отприлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom