Фан Клуб: Вардар

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Значи со колегите од радио што правев денес муабет како еден од условите за добивање лиценца е финансиско работење на клубот за последните три години. Вардар нема теорија тоа да го приложи и сега се прават некои мучки. Да се надеваме дека ке успеете да земете лиценца и да гледаме полн стадион.
Епа сега се нови газди со нова управа и фино лепо ке им кажат дека претходните 3 години немаат никаква врска со претходните (по што знаеме се кој не беше во изминтиве години),башка сега ние сме први што се трансформиравме во АД и не би требало да има проблеми околу лиценца,така да нека не се губат лиценца мора да се добие:)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Тоа видеото од 12 минути беше се од прославата на титулата или треба да има друго?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Тоа видеото од 12 минути беше се од прославата на титулата или треба да има друго?
Несакаш да знаеш што се случило со фото студиото што требаше да го снима навивањето во текот на целиот меч.
Искрено ми иде да си каснам од јајцава, што од најдоброто навивање на фудбалски меч во последниве години нема да имаме скоро никаква снимка освен снимкиве што се снимани од поединци :(

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Несакаш да знаеш што се случило со фото студиото што требаше да го снима навивањето во текот на целиот меч.
Искрено ми иде да си каснам од јајцава, што од најдоброто навивање на фудбалски меч во последниве години нема да имаме скоро никаква снимка освен снимкиве што се снимани од поединци :(
Па доискажи се веќе кога почна :cautious:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Па доискажи се веќе кога почна :cautious:
Место навивањето во текот на целиот меч, ја снимале цела утакмица :tapp::place:
Али ипак се надевам дека од некаде ќе излезе некое видео :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Брат не решава владата околу тоа :D
Камо среќа да зависеше од ФФМ, туку пред УЕФА нема шанси да се протнат без исправна документација :)
А и не сме единствен Македонски клуб, ако не ние Металург ќе игра во квалификации од ЛШ :facepalm::вонзем:
Ако се сака, се се може... Како Харалампие правеше мучки со УЕФА со клубот Пелистер 19џџ? Па уште и ревизија имал тој клуб, кој не ни функционирал, којзнае што се случувало таму.

Архивист
Ако знаеш точно кој дел од правилникот на УЕФА е тој да го ѕирнам, али не верувам дека ќе знам многу да кажам зашто којзнае што се случувало со фузијата на Вардар. Изгледа напнуваат сега за консолидирани извештаи кои сум 99% сигурен дека ги немале чим е тоа во прашање, а исто и од претходните години, па може сега бркаат рокови, а состојбата во која беше Вардар е екстремно тешка за да се спроведе ревизија. Ако е тоа, а мислам дека е тоа.

Член од
24 октомври 2011
Мислења
222
Поени од реакции
224
Фузијата со Миравци не е баш легална, како што знаеме градот Скопје е позади Вардар, на власт е Вмро, а и газдата на Миравци е некој помал фактор во Вмро, и тој добил наредба да прифати фузија иако целата екипа на Миравци, стручниот штаб и самото село не сакале... но тие не се прашуват се прашува главниот тако Вардар направил фузија, натаму другото самите го знаеме. Исто така од истиот човек кој ми ја даде ова информаци, ми кажа дека Вардар ова сезона има наместено неколку натпревари... И ми кажа цитирам: Го сакам Вардар, и сакам да имам мекодонски шамион но тоа што го направи не е во ред за екипата на Миравци, која со срце се избори за прва лига.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Многу јасно, во земја со цврсти закони ова неможе да се случи, али во нашава земја се е легално :D
Не дека Вардар беше во прашање, кој и да направеше ваков потег ќе поминеше легално.
Си направија дубари, си најдоа дупки во законот и дојдовме до тоа што сме во моментов.
Али најверојатно не помислиле на сите работи (тоа што се збори во горните постови) па затоа сега се соочуваме со проблеми околу лиценцата.
Јас сум сигурен дека им пуштивме бод на Турново во Скопје, за другото немаше ништо сомнително :)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Од овие рекла-казала муабет веќе.... Ај ја ќе речам мене па друг човек ми кажа дека Миравци сами се понудиле за фузија и дека единствен наместен натпревар на Вардар сезонава е оној 0-0 со Турново дома.... И шо сеа чив човек е во право....

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Според информација од вработени во Град Скопје, Вардар во скоро време ќе биде ставен на берза и може да претпоставиме од кого ќе биде купен.

Kajgana Shop

На врв Bottom