Game of Thrones

Ф

Фил Ајви

Гостин
веднаш се префрлив на овој вториот иако беше со послаб квалитет изгледав до крај

каква епизода :cuc: :cuc: :cuc:

утре обавезно се гледа на 1028п!

fuck me... :pos:

ајде тие што не гледаа по едне лајк сите да не им треснеме спојлер :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Феноменална епизода. Epic. Испуштив околу 2-3 минути само поради copyright infringement-ите (што резултираше со трескање на маусот неколку пати од земја), ама пак тоа ќе го надокнадам за неколку часа со HD снимка.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Чекајте малку, тој на тронот со Серсеи, Џофри беше?

Ф

Фил Ајви

Гостин
Чекајте малку, тој на тронот со Серсеи, Џофри беше?
хахаха не бе што ти е помалиот полу-брат негов...

т.е не знам дали татко му е Роберт или Џејми заборавив тоа ако е првото тогаш му е полу-брат

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.486
Поени од реакции
6.876
Темава е јасно кажано дека е за тие што ја изгледале последната епизода, така да не се малтретирајте со спојлери, комотно коментирајте си, а тие што не ја гледале нека си се пазат да не влегуваат тука додека не ја изгледаат и последната.

Највозбудливата епизода до сега. Не видовме ништо друго освен King's Landing а сепак не ни фалеше ништо, барем не се малтретиравме со роб старк и ебењето слугинки кои ќе ги прави кралици, нити не малтретираше ариа со носење вода.
Конечно јака акција. Во моментот кога Тирион ја виде големата војска против него си помислив на тоа, дека ќе дојде татко му напомош, али не го очекував Лорас со него. Сигурно се имаат сретнато и Лорас сакајќи да го одмазди Ренли се приклучува кон Тајвин. Исто морам да го спомнам моментот со бродот и експлозијата, ја очекував дека ќе ги маваат со запалени шишенца, ама овоа беше стварно добро, пред битката беа 5-1 за станис, ама откако пукна бродот се намалија на 3-1 сигурно. Ептен е заебан Тирион, да беше нормален по раст а не џуџе ќе беше најдобар крал, ама воедно да не беше џуџе немаше да го изгради тој силен карактер кој го има.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.241
Najdobra epizoda dosega, toa e sigurno. Ne mi se dopadna epilogot od bitkata, navivav za Stannis posto tipot ima celicni muda. Plus i muzikata vo pozadina sekogas koga se pojavuva e mnogu dobra.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Досаден станува веќе стилот на пишување на писателот цело време ги убива сите позитивни ликови притоа оставајќи ги негативните за пак да воведе нови позитивни кои баш кога треба да убијат некој од негативните некако ќе загинат и така најверојатно до крај.

Треба барем малце да има избалансираност.Од Старк и Баратеон фамилиите уште по еден претставник остана само Ланистиве ни слугите уште им немаат умрено.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Дебилен му е стилот на пишување на писателот цело време ги убива сите позитивни ликови притоа оставајќи ги негативните за пак да воведе нови позитивни кои баш кога треба да убијат некој од негативните некако ќе загинат и така најверојатно до крај.

Треба барем малце да има избалансираност.Од Старк и Баратеон фамилиите уште по еден претставник остана само Ланистиве ни слугите уште им немаат умрено.
Прочитај ги книгите. Има уште многу Stark и Baratheon ликови кои не се адаптирани во серијата. Нема доволно буџет за толку актери и толку ликови би ги збуниле гледачите.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Прочитај ги книгите. Има уште многу Stark и Baratheon ликови кои не се адаптирани во серијата. Нема доволно буџет за толку актери и толку ликови би ги збуниле гледачите.
Тоа и ми е поентата чим загинат сега Станис и Роб ќе извадат некој други гарант па и тие ќе загинат притоа ако умре еден Ланиста ќе биде чудо.

Иако најмалце сакам он да умре али или Тирион требаше да умре епизодава или дедото што е главниот на Ланистите кога го правеше јуришот на ѕидот.Вака веќе станува досадно.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Глупости, вторава сезона 6/10 максимум, последнава епизода малце подигна рејтинг... Како може Роб да неможе да стигне до Кингс Лендинг 9999 епизоди, а овие одма да стигнат и тоа со коњи значи помалку војска донеле и така брзо да ги победат... толку тактизирање на крај да дојдат овие и да ги утепаат за 3 минути, абе ајде безвезе......................

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Mногу јака епизода. Крвишта на сите страни.
Него, се збунив и јас нешто. Станис остана во градот, а мислам дека нели требаше да побегне со останата војска? ме мрзи сега да пребарувам, да се потсетувам.:)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
И мене не ми е јасно што уствари прави Роб цела сезона. Патува или стои во место?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.248
Поени од реакции
30.502
Глупости, вторава сезона 6/10 максимум, последнава епизода малце подигна рејтинг... Како може Роб да неможе да стигне до Кингс Лендинг 9999 епизоди, а овие одма да стигнат и тоа со коњи значи помалку војска донеле и така брзо да ги победат... толку тактизирање на крај да дојдат овие и да ги утепаат за 3 минути, абе ајде безвезе......................
Затоа што Стенис испловува со флота од Dragonstone до Kings Landing, а Роб трга од северот.

Kajgana Shop

На врв Bottom