Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Виша математика е тоа, не знаеш ти „духовна“ математика.Некој пати од синдром на поделена личност...
1+1+1=1.
Виша математика е тоа, не знаеш ти „духовна“ математика.Некој пати од синдром на поделена личност...
Кога напишаЧекај бе друже, ти си тој што доаѓа тука со тврдење, тоа значи дека ти го имаш теретот на докажување. Баш како во банка кога одиш да бараш кредит. Нема што банката да ти докажува тебе, ти тврдиш дека ќе можеш да го отплатиш кредитот и ти си тој што треба да го докаже тоа. Проста логика, не знам зошто тоа ти е толку страно.
Значи, вие верниците и вашите претставници (попови) излегуваат со тврдења за кои немаат никакви докази. Јас не гледам ниту една причина да им верувам, баш како што банката нема ниту една причина да ти даде кредит ако не однесеш целосна документација.
Пријателе ај одмори, христијански ти кажувам. Закани не делиме христијаните.Ej vas nemozi da vi se objasni........dzabe se trudam......zasto edinstven pat za da bidi covek dopren od Svetiot Duh e da se pokaj od svoite grevovi i da go prifati Isus Hristos za svoj Gospod i Spasitel i da go pobara vo negoviot zivot.......i togas Isus Hristos dava odgovor preku toa sto go Isprajka Svojot Sveti Duh vrz onie koi go molat za toa i go baraat negovoto prisustvo.......i ke ti recam pazi so zboras za Svetiot Duh i za negovoto postoenje!
31 Затоа ви велам: секој грев и хула ќе им се прости на луѓето, но хулата против Духот нема да се прости.
32 И ако некој рече збор против Синот Човечки, ќе му се прости; но ако некој рече против Светиот Дух, нема да му се прости ниту во овој век, ниту во идниот.
Stvarno pazi so zboras, najozbilen sum!
Ќе ми дојш на пиво, ај.....Виша математика е тоа, не знаеш ти „духовна“ математика.
1+1+1=1.
Не можам од Дибек да дојдам на ред.Ќе ми дојш на пиво, ај.....
Ах Пиво пусто. И пак ќе речам на жените им е полесно. Пониска пензиска возраст, можат без Пиво, цицките им се на дофат, и не мора да се женат со некоја кучка.Не можам од Дибек да дојдам на ред.
Ти као им завидуваш? Само не знам кому, на првите или на вторитеАх Пиво пусто. И пак ќе речам на жените им е полесно. Пониска пензиска возраст, можат без Пиво, цицките им се на дофат, и не мора да се женат со некоја кучка.
Не бе, не е нешто за завидување. Да им завидувам на оние хуриите , или аватарките. Се е**т колку сакат и пак невини мајке ми. Е тоа е достојно за завистТи као им завидуваш? Само не знам кому, на првите или на вторите
Ти си знаеш, голем си. Завидувај им.Не бе, не е нешто за завидување. Да им завидувам на оние хуриите , или аватарките. Се е**т колку сакат и пак невини мајке ми. Е тоа е достојно за завист
А некој мудрец пред неколку страни рече "Господ е милостив, не сака невини да страдаат, жал му е". Ме мрзи да го барам моронскиот цитат, само ќе го одговорам набрзина.
Либериј вели дека без разлика која религија да си, ќе бидеш прифатен од бог и дека немало судење туку самите ќе сме одбрале каде сакаме да бидеме. Од друга страна пак ти и Само Човек велите дека сепак ќе има судење и дека само оние што веруваат во Исус ќе се спаселе! Некако да се усогласевте со ставовиве?Jas ne oformiv nikakov stav so tebe, jas samo ti kazav so pisi vo Biblijata........i spasenie bez Isus Hristos ne e vozmozno za tie koi go otfrlaat a imaat slusnato za Nego, taka da ne me sfakaj pogresno i ne gi izvrtvaj rabotite za nesto so nemam receno! Bog znaj kako da mu sudi na tie koi nemaat slusnato za nego......nema potreba nie da se sekirame!
Заеби ти пиво.... дај прво ти објасни му на женкарот!Ќе ми дојш на пиво, ај.....
либериј вели дека ќе има судењеЛибериј вели дека без разлика која религија да си, ќе бидеш прифатен од бог и дека немало судење туку самите ќе сме одбрале каде сакаме да бидеме. Од друга страна пак ти и Само Човек велите дека сепак ќе има судење и дека само оние што веруваат во Исус ќе се спаселе! Некако да се усогласевте со ставовиве?
И некако вешто го избегнавте прашањето - Ако гревот е промашување, тогаш зошто совршено битие како Бог, создало таква креација? Јас ако купам производ во продавница кој е промашување, не се жалам на производот, не го казнувам и не му судам! Одам кај производителот да се жалам.
Како може се да биде според волјата на Бог, а тој сепак да суди? Како може да ни дал слобода, ако таа слобода е условена со Страшен Суд?
Мило ми е што тој што го напишал ова, знае за Бог и религијата повеќе од, на пример, Ватикан во Средниот Век, кога „воопшто не се наметнувале“. И мило ми е што гледам каков ефект имал секуларизмот врз односот со Бог....
дел од одговорот кој ти го даде еден член
Бог е творец на материјата и на нас.
АПСОЛУТЕН е,.
Значи нема дресирање, туку ти е дадена опција, воспитна која можеш да ја отфрлиш.
Тоа што има различни религии зборува, потврдува дека Бог не се наметнува на Човекот, туку секој народ си гради свој конкретен однос со Него.
Така ниеден човек не е заборавен, запоставен.
Бог,„ Срце смирено и скрушено (слободно што сака) нема да отфрли “(50пс.), без разлика кај се наоѓа, во која форма на религија припаѓа или состојба е, и итн.
Значи немаат само Христијаните привилегија, иако по мене е најконкретен, најслободен, најличносен Однос со Бог.
Затоа останав во Христијанство, инаку вероватно би бил во Ислам или Будизам, Хиндуизам или сеедно каде би барал средба со Оној што ме создал, нормално да знам Зошто? И тоа без да ме праша.
дали некој Вешто бега од одговорот или ти Вешто малтретираш новопечени
Срамота е, некој да те чита ќе мисли патолошки случај си