Секакви рецепти

  • Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
langelina
gade
И со сенф намачкано го има истиот ефект како со морска сол пилето.
Пробајте една пачка свински ребра да испечите на истиов начин со морска сол. Исто така се прават за мерак.
 
langelina
gade
И со сенф намачкано го има истиот ефект како со морска сол пилето.
Пробајте една пачка свински ребра да испечите на истиов начин со морска сол. Исто така се прават за мерак.

Јас пробав со сенф и сенфот ми загоре. Требаше да го ставам одпосле?
 
Јас пробав со сенф и сенфот ми загоре. Требаше да го ставам одпосле?

Го печам во кеса пилето со зачини, пред 5-10 минути да биде готово ја засекувам кесата одозгора на пилето, го мачкам со малку сенф и го оставам пилето така да се допечи без кесата.
 
Баклава со чоколадо и фстаци
cokolado-fstaci-baklava-250x250.jpg


Состојки

  • 100 гр. чоколадо
  • 100 гр. фстаци сецкани
  • 1 лажица мед
  • 8 кори за баклава
  • 20 гр. путер растопен
  • шеќер во прав, за декорација
  • 1/2 лажичка цимет
  • 1/4 чаша хопла
Рецептот во mojatakujna.mk
 
Има ли некој да ми даде рецепт од некоја убава чоколадна торта?
 
Баклава со чоколадо и фстаци
cokolado-fstaci-baklava-250x250.jpg


Состојки

  • 100 гр. чоколадо
  • 100 гр. фстаци сецкани
  • 1 лажица мед
  • 8 кори за баклава
  • 20 гр. путер растопен
  • шеќер во прав, за декорација
  • 1/2 лажичка цимет
  • 1/4 чаша хопла
Рецептот во mojatakujna.mk

Ми се слоши само од гледање колку е калорично :)))
 
Ајде струмичани еден рецепт за слатко од зелени смокви?
 
Плескавици од тиквички

Потребни состојки:

2 тиквички (средна големина)
4 јајца
4 лажици брашно
8 лажици гриз
1 лажица презла
1 пециво
Магданос
Малку ситно сецкан лук ( јас користев во прав )
Сол, црн бибер и мешан зачин

Подготовка:

Излупените тиквички се рендаат на крупната страна од рендето и се оставаат 15-на минути да одстојат за да може потоа да се истиска водата од нив. Се ставаат во поголем сад и се додаваат сите останати состојки, кога ќе се измеша смесата ќе биде ретка. Со лажичка се ставаат во претходно загреаниот зејтин.
Кога ќе се испржат од двете страни се вадат на салфетка зошто впиваат баајги зејтин.
 
Ај ве молам преливот за Цезар салата напишете ми го :)
 
Баклава со чоколадо и фстаци
cokolado-fstaci-baklava-250x250.jpg


Состојки

  • 100 гр. чоколадо
  • 100 гр. фстаци сецкани
  • 1 лажица мед
  • 8 кори за баклава
  • 20 гр. путер растопен
  • шеќер во прав, за декорација
  • 1/2 лажичка цимет
  • 1/4 чаша хопла
Рецептот во mojatakujna.mk


Си го направив ова уште дента, заборавив да пишам :) Екстра е, препорачувам.
 
Плескавици од тиквички

Потребни состојки:

2 тиквички (средна големина)
4 јајца
4 лажици брашно
8 лажици гриз
1 лажица презла
1 пециво
Магданос
Малку ситно сецкан лук ( јас користев во прав )
Сол, црн бибер и мешан зачин

Подготовка:

Излупените тиквички се рендаат на крупната страна од рендето и се оставаат 15-на минути да одстојат за да може потоа да се истиска водата од нив. Се ставаат во поголем сад и се додаваат сите останати состојки, кога ќе се измеша смесата ќе биде ретка. Со лажичка се ставаат во претходно загреаниот зејтин.
Кога ќе се испржат од двете страни се вадат на салфетка зошто впиваат баајги зејтин.

добро е ова, но мене више ми се свиѓаат пржени тиквички со лук и оцет

zharenye_kabachki_s_chesnokom_i_zelenyu.jpg
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom