Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Добро како да влезам у дримбоксот? Ја куцам ип адресата у chrome и нејќе, да не треба и некој порт да укуцам?
Ако имаш Speedport W503V тој од поштата што е, батали. Не може со него, има некоја проклета заштита поради која ни јас не можам да гледам -.-

Член од
29 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
22
Ако имаш Speedport W503V тој од поштата што е, батали. Не може со него, има некоја проклета заштита поради која ни јас не можам да гледам -.-
Си работи со Speedport и тоа предобро .. у network штиклирај DHCP во дреамбоксот и направи рестарт после види која адреса ти е доделена , и ако е се у ред поврзано ке можеш да влезеш преку веб...

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Си работи со Speedport и тоа предобро .. у network штиклирај DHCP во дреамбоксот и направи рестарт после види која адреса ти е доделена , и ако е се у ред поврзано ке можеш да влезеш преку веб...
dreambox.jpg

Од секогаш е тоа штиклирано и пак не може. Што да направам сега? Можеби ти имаш некој постар Speedport или го имаш W503V белиот?

Член од
29 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
22
Истиов W503V е , зависи дали ресиверов и компјутер са ти на истиов рутер поврзани ,дека ако имаш 2 а компјутеров ти е на другиов рутер тогаш не може ..

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Истиов W503V е , зависи дали ресиверов и компјутер са ти на истиов рутер поврзани ,дека ако имаш 2 а компјутеров ти е на другиов рутер тогаш не може ..
Вака, преку switch ми е поврзан дримбоксов, а директно преку рутер ми е компјутеров. Да ставам директно преку рутер и дримбоксот или на switch и овај компјутер што го користам па така да пробам? Но да напоменам, директно преку SpeedPort не добива интернет дримбоксот..... кај тебе може?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Вака, преку switch ми е поврзан дримбоксов, а директно преку рутер ми е компјутеров. Да ставам директно преку рутер и дримбоксот или на switch и овај компјутер што го користам па така да пробам? Но да напоменам, директно преку SpeedPort не добива интернет дримбоксот..... кај тебе може?
Зошто не може директно да добие интернет Дрим Боксот? Би требало да може. :cautious:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Зошто не може директно да добие интернет Дрим Боксот? Би требало да може. :cautious:
Мислам дека не можеше, ај пак ќе пробам.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 14:19 ---
Не може, не светат зелените сијалички кога е поврзан дримбоксот директно со Speedport W503V. Тој што ми ја местеше кажа дека и кај сите што монтирал, не можело, морало преку свич, не директно.

10.0.0.97 е адресата....... значи не прима интернет -.-

Член од
29 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
22
Мислам дека не можеше, ај пак ќе пробам.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 14:19 ---
Не може, не светат зелените сијалички кога е поврзан дримбоксот директно со Speedport W503V. Тој што ми ја местеше кажа дека и кај сите што монтирал, не можело, морало преку свич, не директно.

10.0.0.97 е адресата....... значи не прима интернет -.-
Тоа ти е до мрежната на дреамов постарите модели не можат преку Speedport... под дреамов оздолу има s/n првата бројка е која год ти е произведен дреамов .. преку switch не знам дали ке може да влезеш , или стави ги на switch и пц и ресиверов ...

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Тоа ти е до мрежната на дреамов постарите модели не можат преку Speedport... под дреамов оздолу има s/n првата бројка е која год ти е произведен дреамов .. преку switch не знам дали ке може да влезеш , или стави ги на switch и пц и ресиверов ...
Не може ако се на свич двете, пробав. А може да се смени мрежната на дримот?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Не може ако се на свич двете, пробав. А може да се смени мрежната на дримот?
А дали проба рачно да му ја напишиш IP адресата на дримот, дримот вклучен во спидпортот?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
А дали проба рачно да му ја напишиш IP адресата на дримот, дримот вклучен во спидпортот?
Не пробав така. Која адреса да му ја напишам, на местото од 10.0.0.97 да напишам 192.168.178.26?

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
Прашање до дримбоксџиите.
На кој модел можам да снимам и дали може да се снима еден канал додека се гледа друг?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ако не се лажам 500HD има, а 800HD не знам, не сум сигурен. Прогуглај и ќе најдеш во спецификациите. :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Прашање до дримбоксџиите.
На кој модел можам да снимам и дали може да се снима еден канал додека се гледа друг?
800HD, 800HDse, 8000HD, 7020HD сиве овие имет можност да им вградиш хард диск и да снимаш. За да гледаш еден канал, а да снимаш друг имаш две опции. Пример гледаш на астра и морат да снимаш на астра (ова ти е кај 800HD, 800HDse), а 8000HD, 7020HD имет можност за вградвење на два тјунери и таму мојш да гледаш канал на астра, а да снимаш на W2.

Kajgana Shop

На врв Bottom