Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Moze nekoj da napise na koj satelit koi paketi gi ima, i da predlozi dobra prodavnica za satelitska oprema? Ustvari nubski vodic za tie sto ne se bas zapoznaeni so ovaa problematika.

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2
Сите сателитски пакети се отвараат освен Тотал тв и Макс тв на Еутелсат 16Е.
Имаш многу продавници за сателитски, Суперсат(поранешен Оникс сат), Скај Сат...

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Moze nekoj da napise na koj satelit koi paketi gi ima, 2
Тука ги имаш сите пакети достапни на територијата на европа.
http://en.kingofsat.net/packages.php
Подредени ти се вака:
Име, земја,број на канали и слободни канали.
Ако кликнеш на името ке те однеси до официјалниот сајт, а ако кликнеш на број на канали ке ти ги покаже сите достапни канали од тој пакет.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Фала на одговорите, сега имам уште едно поопширно прашање. Дома веќе имаме една сателитска антена (фиксна, без мотор), планираме да земем барем 1 дримбокс (за почеток, ако се е ок уште 1-2). Ако останеме на 1 знам дека треба да се стаи мотор за да се гледаат различни пакети што се на различни сателити.

Е сеа, што правиме ако сакаме да имаме 2-3 дримбокси и сите да можат да ги гледаат сите сателити? Ставаме уште 1-2-3 антени и со некаков свич сите дримбокси добиваат сигнал од сите антени, или има друго чаре? И колку пари би коштал целиот маневар (колку е една антена, LNB, мотор, свич)?

И кој дримбокс HD го предлагате, (500HD, 800HD, 800HD SE)?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Фала на одговорите, сега имам уште едно поопширно прашање. Дома веќе имаме една сателитска антена (фиксна, без мотор), планираме да земем барем 1 дримбокс (за почеток, ако се е ок уште 1-2). Ако останеме на 1 знам дека треба да се стаи мотор за да се гледаат различни пакети што се на различни сателити.

Е сеа, што правиме ако сакаме да имаме 2-3 дримбокси и сите да можат да ги гледаат сите сателити? Ставаме уште 1-2-3 антени и со некаков свич сите дримбокси добиваат сигнал од сите антени, или има друго чаре? И колку пари би коштал целиот маневар (колку е една антена, LNB, мотор, свич)?

За првото прашање и јас не знам одговор, а ти предлагам или 800ХД СЕ, или Дм 500ХД. 800ХД не ти го препорачувам.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775

Ќе си бараш мултифокус антена

И LNB lnb inverto multiconnect dielectric quad

И мулти свич и ќе мојш појќе сателити и појќе ресивери на една антена да врзиш. Арно ама ова е скапо решение. Антената е околу 75-80 евра, едно LNB е 15-20 евра, свичот ти е околу 50-тина евра.

А за ресивер ти го препорачвам 500HD, во Зора Охрид е 230 евра.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Фала, ај препорачајте ми некој што мести сателитска опрема (тањир, мотор и ЛНБ), овде или по пп.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Фала, ај препорачајте ми некој што мести сателитска опрема (тањир, мотор и ЛНБ), овде или по пп.
Суперсат Опрема(поранешен Оникс- сат, го рекламираат на Алфа Тв во емисијата Топки), Скај Сат и има уште многу други во Македонија. :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Некој да не продава DreamBox 500 HD на старо, без дефекти, скроз исправен.

Гледам цената во Зора е 230 евра моментално за нов, пред неколку недели беше 270 евра.....

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Некој да не продава DreamBox 500 HD на старо, без дефекти, скроз исправен.

Гледам цената во Зора е 230 евра моментално за нов, пред неколку недели беше 270 евра.....
Барај на Пазар 3. :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Колку пари, толку музика. :D
Епа за поефтини пари ќе си ја слушам истата музика отколку да ја купам настаро, башка со подобар звук доколку ја купам од Zora на ново :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Епа за поефтини пари ќе си ја слушам истата музика отколку да ја купам настаро, башка со подобар звук доколку ја купам од Zora на ново :D
Боље ново него старо. ;)

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Добро како да влезам у дримбоксот? Ја куцам ип адресата у chrome и нејќе, да не треба и некој порт да укуцам?

Kajgana Shop

На врв Bottom