LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве покажете каде грешам, дајте некоја добра основа, па да прифатам, јас сум прагматичен тип. Посочете некаде во сета мистерија, митологија, египетска, ескимска, смоки, Бен, бројки, Дарма, Нуклеарка (?!?), и ред други глупости што ги изнатресоа во 5те сезони, дека сето нивно постоење има логика, има некаква врска. што и да е.

Ама со ваков крај како што беше во 6тата сезона, НЕМА логично објаснување, освен дека цело време били МРТВИ, и на крајот само го прифатија тоа.

Не знам стварно како не го гледате тоа.
Ако биле мртви цело време, тогаш на крајот, на што се присетуваат? Од каде сеќавањата/доживувањата со островот? Од кај се познаваат сите?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Ако биле мртви цело време, тогаш на крајот, на што се присетуваат? Од каде сеќавањата/доживувањата со островот? Од кај се познаваат сите?
Тоа се нивните души, се познаваат, сите беа во чистилиштето (островот)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тоа се нивните души, се познаваат, сите беа во чистилиштето (островот)
Значи вака (по твое)

1. Умреле и отишле во чистилиште (островот)
2. На островот, пак умреле и си направиле некој нивен универзум
3. Затоа што умреле додека биле мртви во чистилиштето.... не се познаваат после смртта
4. Во втората смрт се сретнуваат и одеднаш им текнува дека во првата смрт биле заедно....
5. Логика до смрт :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
yep, еден од тие што не ја разбра серијава.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Значи вака (по твое)

1. Умреле и отишле во чистилиште (островот)
2. На островот, пак умреле и си направиле некој нивен универзум
3. Затоа што умреле додека биле мртви во чистилиштето.... не се познаваат после смртта
4. Во втората смрт се сретнуваат и одеднаш им текнува дека во првата смрт биле заедно....
5. Логика до смрт :)

Да, едноставно серијата нема логика, нивните души се изгубени на островот (чистилиштето), баш како во сон, работите течат по некој редослед со мала врска меѓу нив.

На пример сонуваш дека си сретнал некоја јака женска, на пример во црвен фустан, ептен те напалила, и оп ја легнуваш, почнуваш да ја еб*ваш, ама не оди, не и влегува (нормално не и влегува, тебе к*рот ти е во гаќи), и во сонот одма си најдуваш логика, не била женска бе туку пластична кукла, и па си велиш абе ја шетав, ја честев како сега кукла, па си најдуваш логика, абе мене ми е роденден изгледа ова другарвие ми наместиле, и наеднаш оп се палат светлата и сите ти викаат СРЕЌЕН РОДЕНДЕН, а женската во црвено е тука кај другарите...

Така и во серијава се е поврзано, жими ку*ов, како во сон...

И што се ако не се мртви ?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Да, едноставно серијата нема логика, нивните души се изгубени на островот (чистилиштето), баш како во сон, работите течат по некој редослед со мала врска меѓу нив.

На пример сонуваш дека си сретнал некоја јака женска, на пример во црвен фустан, ептен те напалила, и оп ја легнуваш, почнуваш да ја еб*ваш, ама не оди, не и влегува (нормално не и влегува, тебе к*рот ти е во гаќи), и во сонот одма си најдуваш логика, не била женска бе туку пластична кукла, и па си велиш абе ја шетав, ја честев како сега кукла, па си најдуваш логика, абе мене ми е роденден изгледа ова другарвие ми наместиле, и наеднаш оп се палат светлата и сите ти викаат СРЕЌЕН РОДЕНДЕН, а женската во црвено е тука кај другарите...

Така и во серијава се е поврзано, жими ку*ов, како во сон...

И што се ако не се мртви ?
:pos:хаха јаки ти се логикиве хахаха

Инаку нешто рандом што приметив на темава.Повеќето се Интераши или така ми се чини? :D

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Еве ти ги подредени хронолошки по дата на излегување:

0x1: The Journey
0x2: Destination Lost
0x3: Revelations
0x4: Reckoning
0x5: The Lost Survival Guide
0x6: A Tale Of Survival
0x7: Survivor Guide
0x8: The Answers
0x9: Past, Present & Future
0x10: Destiny Calls
0x11: The Story of the Oceanic 6
0x12: A Journey in Time
0x13: Final Chapter
0x14: The Final Journey
0x15: Aloha to Lost
0x16: New Man In Charge
0x17: Missing Pieces (1): The Watch
0x18: Missing Pieces (2): The Adventures of Hurley and Frogurt
0x19: Missing Pieces (3): King of the Castle
0x20: Missing Pieces (4): The Deal
0x21: Missing Pieces (5): Operation: Sleeper
0x22: Missing Pieces (6): Room 23
0x23: Missing Pieces (7): Arzt & Crafts
0x24: Missing Pieces (8): Buried Secrets
0x25: Missing Pieces (9): Tropical Depression
0x26: Missing Pieces (10): Jack, Meet Ethan. Ethan? Jack
0x27: Missing Pieces (11): Jin Has a Temper-Tantrum On the Golf Course
0x28: Missing Pieces (12): The Envelope
0x29: Missing Pieces (13): So It Begins

Овие MISSING PIECES ги имаш сите на Youtube, траат по 2-3 минути.

Благодарим :)

nou

Член од
19 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
13
Еве покажете каде грешам, дајте некоја добра основа, па да прифатам, јас сум прагматичен тип. Посочете некаде во сета мистерија, митологија, египетска, ескимска, смоки, Бен, бројки, Дарма, Нуклеарка (?!?), и ред други глупости што ги изнатресоа во 5те сезони, дека сето нивно постоење има логика, има некаква врска. што и да е.

Ама со ваков крај како што беше во 6тата сезона, НЕМА логично објаснување, освен дека цело време били МРТВИ, и на крајот само го прифатија тоа.

Не знам стварно како не го гледате тоа.

Се кладам дека сценаристите си тераат сеир гледајќи ги сите дискусии на интернет, си велат гледај што му направивме на будаливе, па уште си мислат дека има некаква смисла серијава.
Не знам зошто... Ама ми иди некако... Да...
Зарѓан нож...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ми текнува на тој момент, ама не ми текнува која епизода е. Побарав на Гугл, ама ништо конкретно не ми даде. И вака кога ме повикуваш се осеќам како Lostpedia :)
Комплимент е тоа:)

Kajgana Shop

На врв Bottom