Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Имаше другар Ром , со мене учеше 3-та година , наместо да почека да гу заврши и 4-ту годину , он зема бугарски пасош и отиде на печалба во Германија ....
Немојте да мислите дека ако су земале бугарски пасош во бугарија живеат и работат и ги прават бугари ....

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Имаше другар Ром , со мене учеше 3-та година , наместо да почека да гу заврши и 4-ту годину , он зема бугарски пасош и отиде на печалба во Германија ....
Немојте да мислите дека ако су земале бугарски пасош во бугарија живеат и работат и ги прават бугари ....
Молам ти се, недеj да развалуваш митот, как тиja луге стануват предавници, продадени души и незнам што уште.

S

Shaman

Гостин
Абе колку ли само Албанци и Босанци лапаат Бугарски пасоши тоа е чудо.
Па си имаат избор си вадат пасоши на други имиња.

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
Епа зашто немаш швабски пасош ? Ти следуе мислам.
Да, точно, ми следуе. Може и секое време да направам ако сакам, но јас ќе си го зачувам македонскиот пасош. Доле си го добив македонскиот и во брзо време.

Член од
28 мај 2012
Мислења
1
Поени од реакции
1
А бе, пичове, вие тотално сте откачили. К'де точно живеете и нак'де отивате с този архаичен национализ'м? Знаете ли, че станахте за смјах на цјала Б'лгарија (само на Б'лгарија, заштото в останалата част на Европа никој не се интересува от вас) с гаштите на Прометеј? А знаете ли, че като минете на изток от Софија, никој на никој не му пука за Македонија, паспортите и простотиите ви? Имате к'смет, че Софија е все пак столица и медиите са контролирани от този град, иначе в Бургас в'обште нјамаше да знаем, че има нјакак'в проблем с нашите мили југозападни с'седи.А ве, пичове, ја вземете да јадете по една п'ржола и да пиете по едно здраво вино и забравете за паспортите. Не ви трјабват. И на нас не ни трјабвате. Искам да си останете все такава евтина туристическа дестинација за шопите, штото вече ми писна от тјах по нашето море. Ајде с'с здраве!

S

Shaman

Гостин
А бе, пичове, вие тотално сте откачили. К'де точно живеете и нак'де отивате с този архаичен национализ'м? Знаете ли, че станахте за смјах на цјала Б'лгарија (само на Б'лгарија, заштото в останалата част на Европа никој не се интересува от вас) с гаштите на Прометеј? А знаете ли, че като минете на изток от Софија, никој на никој не му пука за Македонија, паспортите и простотиите ви? Имате к'смет, че Софија е все пак столица и медиите са контролирани от този град, иначе в Бургас в'обште нјамаше да знаем, че има нјакак'в проблем с нашите мили југозападни с'седи.А ве, пичове, ја вземете да јадете по една п'ржола и да пиете по едно здраво вино и забравете за паспортите. Не ви трјабват. И на нас не ни трјабвате. Искам да си останете все такава евтина туристическа дестинација за шопите, штото вече ми писна от тјах по нашето море. Ајде с'с здраве!
Овој дијалект на Македонскиот јазик, секогаш ми бил интересен за читање.
Штета што го говорат претежно тревопасни татари, па му се губи од жарот
и хуморот. Но сепак, јас не се разочарувам. На мајмуните им требало милиони години
да еволуираат во луѓе. Штета што бугарите сеуште каснат. Но трпеливи
и добри сме ние Македонците. Ќе почекаме уште некој век да еволуираат тревопасните
татари во луѓе.

Поздрав до Бургас, најубавиот Турски град на Балканот.
Поздрав од Македонија, татковината на Кирил и Методиј,
без кои сеуште на тапани ќе лупавте од рид на рид за да
се разберете. :)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Hell damned,зборувате исто како Беровчани.Добро е,од добри луѓе сте го зеле дијалектот.
Инаку бугарски пасош строго НЕ, со пасош таков индиректно се прокламираш како бугарин.

Член од
31 јули 2009
Мислења
46
Поени од реакции
69
А бе, пич, ако толку не ви ''пука'' за Македонија шо бараш на македонски форум? Ајде собери си парталите и да те нема!!

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Абе колку ли само Албанци и Босанци лапаат Бугарски пасоши тоа е чудо.
Па си имаат избор си вадат пасоши на други имиња.

Kako moze eden albanec da izvadi bugarski pasos ????

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
исто како македонците што вадат.
мислиш на бугарите им е гајле?
се за кеш.

Imam eden obespraven pa veli deka ne davale na albancite bugarski pasosi pa zatoa i prasav ima nekoj sto moze da zavrsi rabota

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom